Muži a kozmetika: Odhaľte 5 najčastejších mýtov

05.03.2019 11:11

Myslíte si, že pánska kozmetika je zbytočnosť? Tak možno ste sa len nechali dobehnúť niektorým z nasledujúcich mýtov.

Mýtus 1: Muži nepotrebujú kozmetiku

Ak sa s kamarátmi zabávate na tom, koľko času trávia vaše polovičky v kúpeľni, vedzte že príroda je spravodlivá. Mužská koža je síce hrubšia, má viac mazu, kolagénu aj elastínu, vďaka čomu je proces starnutia o niečo pomalší, no po štyridsiatke mu neunikne nikto. Navyše, vrásky sa síce objavia neskôr, no majú tendenciu byť hlbšie. Nespoliehajte sa ani na to, že si príležitostne vypomôžete s krémom partnerky. Keďže nielen koža, ale aj hormonálny systém mužov a žien sa odlišujú, aj pánske kozmetické prípravky majú iný pomer účinných látok.

Omladzujúci gél-krém

 

Men Agent All in One, Dermacol – 11,49 eur. Môžete ho použiť hneď po holení, pokožku upokojí, hydratuje a zvláčni. Pri dlhodobom používaní vyhladzuje vrásky.

 

Mýtus č.2: Kozmetika zaberá priveľa miesta

Áno, aj výrobcovia kozmetiky už o tom počuli, preto sú trendom najmä multifunkčné produkty. Napríklad sprchovacie gély značky Dermacol, ktorá na slovenský trh uviedla kompletný rad pánskej kozmetiky začiatkom roka, sú vhodné na telo, tvár aj vlasy. A keď nemáte po ruke penu na holenie, zastúpia aj jej funkciu. Takže výhovorky bokom, stačí si vybrať svoju vôňu.

Sprchovacie gély Men Agent 5 v 1, Dermacol – 2,99 eur

 

Mýtus 3: Po holení stačí voda

Nestačí. Počas holenia pokožku zbavujete prirodzenej mastnoty, takže bezprostredne po ňom potrebuje rýchlo obnoviť hydratačné pomery. Buď jej pomôžete ľahkým hydratačným krémom, alebo ju necháte produkovať zvýšené množstvo vlastného mazu, ktorý môže upchať póry a spôsobiť vyrážky.

 

Mýtus 4: Brada a strnisko nepotrebujú nič

Hoci 3-dňové strnisko či brada pôsobia nedbalo až rebelsky, bez pravidelného ošetrenia dostanú chĺpky aj pokožka pod nimi poriadne zabrať. Aj barbieri preto pánom odporúčajú oleje, vďaka ktorým brada a fúzy držia prirodzený tvar a zostávajú hydratované a zdravé. Olej treba nanášať do čerstvo umytej, trochu vlhkej brady, aby lepšie vstrebala všetky živiny.

Ošetrujúci olej Men Agent, Dermacol – 11,49 eur. Je naozaj multifunkčný. Ocenia ho páni so strniskom, bradou aj oholenou hlavou.

Mýtus č. 5: Muž sa kozmetike nepoteší

Poteší, najmä ak je od ženy. Dôvodov je hneď niekoľko. Ušetríte si čas strávený v drogérii, máte istotu, že výber je dobrý (lebo ženy sa v kozmetike naozaj vyznajú) a určite budete často počuť, ako pekne voniate.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode