Mustang Mach-E by na jedno nabitie mohol prísť na pláž z každého európskeho hlavného mesta

20.08.2021 08:03

  • Z Bernu do Janova, z Madridu do Marbelly, z Budapešti do Terstu – Ford Mustang Mach-E by mohol prísť na pláž z európskych metropol bez toho, aby ste museli zastaviť kvôli nabíjaniu.

 

  • Počet predaných elektrických vozidiel v Európe medziročne stúpol o viac ako 50 percent, čo znamená, že oveľa viac rodín môže po prvýkrát zažiť letnú dovolenku s elektrickým vozidlom.

 

  • S dodatočným úložným priestorom vpredu, presklenou strechou, ktorá udržiava chlad v kabíne, a systémom SYNC nasledujúcej generácie si užijete nezabudnuteľný výlet v modeli Mustang Mach-E.

 

Tento rok v lete sa chystá preskúmať Európu na elektrickom vozidle viac ľudí ako kedykoľvek predtým, pretože v roku 2021 sa v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2020 predalo o 50 percent viac elektromobilov. Minimálne pre nových majiteľov Mustangu Mach-E nemusí strach z dojazdu obmedziť vzrušenie na letnej dovolenke.

 

Zo švajčiarskeho Bernu do historického talianskeho prístavného mesta Janov alebo z Madridu na exkluzívne španielske pláže v Marbelle – majitelia čisto elektrického Fordu Mustang Mach-E sa môžu vydať na pláž aj z mnohých iných hlavných miest Európy1 na jedno nabitie2.

 

Dokonca aj z hlavného mesta, akým je Praha, ktorá leží vo vnútrozemí Českej republiky, dokáže Mustang Mach-E na jedenkrát prepraviť rodinu na štýlovú mestskú pláž v Štetíne asi 500 km severne do Poľska. A s nominálnym dojazdom čisto na elektrickú energiu až 610 km3 by tam prišiel s rezervou.

 

Cesta na pobrežie z hlavných miest Rakúska, Maďarska, Poľska, Španielska alebo Švajčiarska je dlhá. Špičková nabíjacia sieť FordPass však ponúka kompatibilné nabíjacie stanice v dostupných pobrežných letoviskách pri cestách z každého hlavného mesta týchto krajín, takže majitelia Mustangu Mach-E môžu nabíjať akumulátory aj pri ceste za slnkom, a zaistiť si tak dostatok energie na cestu domov.

 

„Po takom náročnom období sa mnohí z nás v lete nadšene vydajú objavovať Európu a Mustang Mach-E je na to ideálnym vozidlom. Pôsobivý dojazd pomáha udržiavať dlhú tradíciu spojenú s výletmi a slobodou v Mustangu a zároveň prináša dodatočnú výhodu jazdy s nulovými emisiami,“ povedal Roeland de Waard, generálny riaditeľ pre osobné vozidlá spoločnosti Ford of Europe. 

 

Okrem jazdy s nulovými emisiami sa môžu majitelia tešiť aj z nižších prevádzkových nákladov v porovnaní s benzínovými alebo naftovými motormi, ale aj z neodmysliteľného ticha spojeného s elektrickým pohonom, čo všetko prispieva k menšiemu stresu.

 

Bez ohľadu na to, kam sa európski majitelia rozhodnú v lete vydať, môžu použiť funkciu na plánovanie trasy v elektromobile (EV Trip Planner) v aplikácii FordPass4, aby boli cesty ešte jednoduchšie. Aplikácia vypočíta trasu a podľa aktuálnej úrovne nabitia akumulátora Mustangu Mach-E naplánuje prípadné zastávky na nabíjanie, ak budú potrebné. Funkcia inteligentného dojazdu taktiež presnejšie predpovedá, aký veľký dojazd bude mať vodič k dispozícii, pričom vychádza z predchádzajúceho štýlu jazdy, predpovede počasia a údajov získaných z iných vozidiel Mustang Mach-E.

 

Tým sa však schopnosti Mustangu Mach-E ako spoločníka na letných výletoch ani zďaleka nekončia. Predný batožinový priestor s odtokom pod kapotou umožňuje odložiť vlhké uteráky plné piesku alebo mokré plavky, zatiaľ čo modely vybavené voliteľnou panoramatickou strechou po celej dĺžke využívajú špeciálnu vrstvu na skle, ktorá pomáha udržiavať nižšiu teplotu v interiéri. Okrem toho vnútorná vrstva medzi vrstvami skla pomáha chrániť aj pred ultrafialovým žiarením.

 

Informačno-zábavný systém SYNC novej generácie5 umožňuje používateľom rozdeliť 15,5-palcový dotykový displej medzi navigáciu a aplikáciu na výber hudby. S bezdrôtovými aktualizáciami Power Up, ktoré prinášajú užitočné nové funkcie sú majitelia pripravení na skvelé dobrodružstvá na cestách.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode