Mr. Leon

04.11.2017 13:00

Herec nitrianského divadla - Tomáš Turek za volantom nového modelu Seat Leon X-Perience a dozviete sa, prečo je vyznávačom práve tejto značky

Tomáš , máte už za sebou tretiu sezónu v DABe, prešli ste konkurzom ako každý iný herec?

V DABe som bol na konkurze  vo štvrtom ročníku VŠMU a po skončení školy ma hneď vzali. Okrem pravidelného repertoára v našom divadle,  hosťujem v SND v predstavení Dobrodružstvo pri Obžinkoch. Okrem toho mám rád divadlo DPM, kde hrám so svojimi spolužiakmi, s ktorými sme divadlo založili.

A čo film a televízia?

Točím nový seriál Vlci a mám roztočený  čiernobiely film Posol. Dej sa odohráva v roku 1980 a hrám tam študenta teológie. Natáčanie po určitej prestávke pokračuje teraz v novembri, takže diváci sa majú na čo tešiť.

Mladý herec, mladý vodič a prvé začiatky šoférovania boli zložité?

Moje prvé jazdy som absolvoval na Škode Felicia bez posilovača riadenia. Najazdených mala 360 000 km, čo už bolo dosť veľa natoľko, že som bol  posledný, čo som na nej jazdil a po mojom kurze sa auto vyradilo.

V ktorom období ste absolvovali autoškolu?

V zime a mal som naozaj dobrého inštruktora, s ktorým som dokonca driftoval pri cintoríne. Plný doľava, brzda, otočka, hodiny a na aute nápis autoškola, tak pre okoloidúcich to dobre vyzeralo. Veď nech vidia, ako sa učí v autoškole!

Doma ste mali na čo trénovať čo sa jazdenia týka?

Sme seaťácka rodina. Od rodičov som dostal Ibizu, benzínovú jednaštvorku, ktorá mala nabehaných 60 000 kilometrov a už má raz toľko...Letí to, lebo už má 12 rokov a je to stále super auto. Otec potom kúpil rodinný kombík - Seat Exeo. Takže pri tejto značke sme naozaj všetci doma.

Čo zaskočí vodiča ako vy, keď zrazu nastane zvláštna situácia na ceste a človek zrazu nevie čo má robiť?

Bolo to v zime, keď som išiel z Levíc do Bratislavy po predstavení domov, mi  vbehol jeleň do cesty. Urobil som myšičku, našťastie som nedostal žiadny šmyk a jeleňovi som sa vyhol. Tep som mal 120, ale odvtedy, keď jazdím v blízkosti lesa a poľných ciest, tak dávam pozor dvojnásobne a som neustále v strehu.

Chvalabohu sa nič nestalo...ozaj a policajti si už na vás posvietili z hľadiska dopravných priestupkov?

Zastavili ma iba raz alebo dvakrát. Predbiehal som pomalé auto v meste a oni išli oproti, museli trošku pribrzdiť a tak sa naštvali a otočili. Išli za mnou s tým, že som ich vraj obmedzoval v jazde. V podstate za nič mi dali 30 - eurovú blokovú pokutu. Druhýkrát ma zastavili len v rámci bežnej prehliadky.

Vaše priezvisko má spojitosť s Tureckom. Navštívili ste túto krajinu v živote? Akí sú turci vodiči?

V Turecku boli len moji rodičia, ja ešte nie, ale hovorili, že sú to šialenci za volantom. Na červenej už vodič stojí v križovatke za semaforom, všetci samozrejme trúbia a ten čo je v križovatke vie, že dostal signál a má sa pohnúť. Možno aj preto majú väčšinou oťukané autá.

Čo vy a slabosť na motorky?

Motorka je môj skrytý motoristický sen v budúcnosti. Otec mal motorku, aj ma vozil, keď som bol mladší, časom som si to vyskúšal. Uznávam, že je to menej komfortné ako auto, ale chcel by som časom vodičák na veľkú motorku. Môj otec robil rozhodcu na motorke pri cyklistických pretekoch okolo Slovenska. Ako malý som ho videl na motorke v telke, tak to tiež zanechalo vo mne dojem.

Tomáš, ako sa ti jazdilo na novom modeli Seat Leon X-Perience 1,4 TSI?

Seaty sa mi vždy páčili, ale Leon X-Perience v bielej farbe je naozaj veľmi pekný a priestranný. Pekná maska, efektné ledkové svetlá, dynamické tvary a zvýšený podvozok sú fajn, ale príjemné bolo aj sedenie za volantom a výhľad do všetkých strán. Cúvacia kamera pomáhala pri parkovaní a všetky ukazovatele pomáhali pri ľahkom riadení, šesťstupňová prevodovka išla ako po masle. Všetko som mal po ruke ako aj rozumné rozmiestnenie všetkých ovládačov a ukazovateľov. Najviac ma dostal priestor v celom aute. Som vášnivý lyžiar a uloženie batožiny, dlhých lyží tu nie je žiadny problém aj po sklopení zadných sedadiel do roviny. Jednaštvorkový benzínový motor bol tichší a vo vyšších otáčkach dynamickejší s príjemnou zvukovou kulisou. V meste bola jazda úsporná a pri akcelerácii motor veľmi pekne reagoval, ale na diaľnici bol Mr. Leon ako doma. Pre mladé aktívne rodiny tento model je určite správnym výberom.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode