Most medzi tradíciou a digitalizáciou: nová Trieda E

03.05.2023 09:39

Trieda E už viac ako 75 rokov určuje štandard v segmente luxusných sedanov strednej triedy. Značka Mercedes-Benz otvára v roku 2023 novú kapitolu sedanov pre podnikateľov: nová Trieda E je lídrom prechodu od spaľovacieho motora k elektrickému pohonu. Jej nová architektúra elektroniky zároveň umožňuje komplexný digitálny zážitok. Prvé sedany konštrukčného radu 214 sa v rámci uvedenia na trh dostanú k európskym obchodným partnerom predaja na jeseň 2023.

V Európe sa predaj začína v lete 2023 

Polovica všetkých modelov ponúkaných v Európe bude zastúpená štvrtou generáciou hybridných vozidiel dobíjateľných zo siete 

Zážitok zo zábavy je pohlcujúci, interaktívny a inteligentný 

Polovica motorizácií sú hybridné pohony dobíjateľné zo siete

 Vďaka dôslednej elektrifikácii a inteligentnému downsizingu platí, že nová Trieda E určuje štandardy v oblasti efektívnosti. Polovica všetkých modelov bude zastúpená štvrtou generáciou hybridných vozidiel dobíjateľných zo siete. Takýto vysoký podiel v rámci ponuky vozidiel bude dokonca dosiahnutý už v čase uvedenia na trh: tri zo šiestich verzií Triedy E kombinujú výhody vozidla so spaľovacím motorom s výhodami elektrického vozidla. 

Spaľovacie motory sú štvor- a šesťvalcové agregáty z aktuálnej rodiny modulárnych motorov Mercedes-Benz FAME (Family of Modular Engines). Portfólio motorov takto významne prispieva k zvýšeniu flexibility medzinárodného výrobného združenia pri súčasnom zabezpečení elektrifikácie, ktorá je primeraná skutočnej potrebe. Okrem preplňovania turbodúchadlom sú dieselové aj zážihové motory vybavené inteligentnou podporou s integrovaným štartovacím generátorom (ISG). Ide teda o vozidlá s miernym hybridným pohonom. Výkon elektromotora sa vďaka novému akumulátoru podarilo zvýšiť z 15 na 17 kW, krútiaci moment pri zvýšení výkonu sa zvýšil na 205 Nm.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode