Monteiro odstúpil z pretekov v Číne

11.10.2017 17:09

Vedúci pretekár FIA WTCC (World Touring Car Championship) Tiago Monteiro na žiadosť lekárov odstúpil z najbližších pretekov ktoré sa uskutočnia tento víkend v Číne. Portugalský jazdec strávil posledných 5 týždňov rekonvalescenciou po nehode na okruhu v Barcelone. Po dnešných lekárskych testoch mu bolo doporučené, zatiaľ nepokračovať v pretekoch.Gabriele Tarquini, víťaz šampionátu WTCC z roku 2009 a Tiagov kolega z rokov 2013-15, ho zastúpi v najbližších víkendových pretekoch v Číne v Ningbo.

Tiago Monteiro povedal: “Som neskutočne sklamaný že nebudem môcť pretekať v Číne. Ako tím sme veľmi tvrdo pracovali na tom, aby sme sa dostali do čela šampionátu a toto je obrovské zabrzdenie pre všetkých. Bohužiaľ, ľudské telo je také aké je a aj napriek obrovskej snahe môjho lekárskeho tímu, potrebujem viac času na uzdravenie. Moja pozornosť sa teraz presúva k návratu do telocvične na obdobie do ďalších pretekov v Motegi, ktoré budú koncom tohto mesiaca. Som veľmi vďačný Gabrielemu za zastúpenie. Je úžasný priateľ a bol to vynikajúci kolega po mnoho rokov vo WTCC. Neexistuje nikto lepší, koho by som radšej videl vo svojom aute, aby podporil môj útok na titul.”

 

Gabriele Tarquini povedal: “Som potešený návratom do Castrol Honda World Touring Car Tímu tento víkend, aj keď prial by som si aby to bolo za šťastnejších okolností.  Tiago je úžasný jazdec, ktorý si oprávnene zaslúži svoje miesto na čele šampionátu a je to skutočne smola, že tento víkend bude chýbať. Pre Tiaga a tím urobím tento víkend tú najlepšiu prácu, a dúfam že kombinácia mojich skúseností z WTCC z rokov 2014-15 a faktor rovnakej výhody pre všetkých vďaka novému okruhu, mi pomôže vybojovať dvojicu skvelých výsledkov.”

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode