Moje prvé auto bola škodovka...

03.07.2021 16:00

Moderátor Slavomír Jurko a ako korona zasiahla do jeho moderátorskej práce, o motorkách, za čo najčastejšie platí pokuty, aké dopravné prostriedky využívali na dovolenke v Dubaji. No a okrem toho sme otestovali novú Škodu Octaviu RS

Pracoval si pre všetky televízie, máš za sebou vyše 2300 podujatí a potom korona, ale snaď sa to už rozhýbalo alebo nie?!

 

Moderovačky síce neboli cez koronu, ale bolo komentovanie športu a rôzne iné pracovné príležitosti. Bohužiaľ plesová sezóna nebola, ale našťastie sa rysuje celkom dobré leto. Možno to nebude v takom rozsahu ako som bol zvyknutý, ale v dvoch tretinách to určite bude. A nakoniec nesmiem zabudnúť na obľúbenú reláciu s Jankom Sucháňom na Vlne.

Táto relácia je už dlho počúvaná. Prezraď, koľko bolo odvysielaných relácií a čo sa vám také nepredvídateľné stalo počas nahrávania?

 

Je to už 5 rokov a najbližšia bude 200. relácia. Náš podcast je dlhodobo jeden z najpočúvanejších, čomu sa s Jankom tešíme. Pri našich debatách mu vždy niečo nadhodím a on zaujímavo rozpráva. Raz v jednej chvíli sa stalo, že sme spolu s technikom naraz hlasno zazívali a on nám povedal, že chlapci nezívajte mi tu, lebo idem preč a tak pre istotu odvtedy radšej nezívam. S Jankom sme kamaráti a som rád, že som mohol v živote takého človeka spoznať. Veľa sa bavíme aj o šoférovaní a kto, akú pokutu dostal.

Fajn, že si mi prihral na smeč, tak otočme list a pospomínaj na tvoje časy autoškoly...

 

Autoškolu som si najprv urobil na malú motorku a neskôr na auto. Vtedy boli v meste iba dve autoškoly a tešil som sa, keď som už mohol jazdiť na babete. V autoškole sme mali skvelé inštruktorky, jedna bola taká riadna kočka a tá druhá prísna, ale vedela naučiť. Potom som robil vodičák na veľkú motorku. Najprv boli yamahy a teraz do mesta mám BMW 650, ktorú využívam na presuny. Okrem nej mám 15 rokov taký retro nádherný choper - Aprília ako ma slávny James Olivier. Sem tam ju vyvetrám...

Nemal si síce nehodu s motorkou, ale s autom sa ti už zadarilo mať dopravnú nehodu. Bolo to z tvojej viny?

Väčšiu búračku som mal dávno pred 15 rokmi, keď som predbiehal auto a pán sa nepozrel, keď odbočoval doľava smerom k dostihovej dráhe. Bol som rád, že som to ubrzdil a nevletel do stĺpa. Dotyčný bol na vine a z tých štyroch nehôd, čo som mal za život, som nebol ani raz na vine.

Za čo najčastejšie dostávaš pokuty?

 

Za rýchlosť. Pamätám si, ako ma zastavili policajti na starej ceste pred Nitrou, vtedy ešte nebola R1. Prosíkal som jedného z policajtov, nech mi nedáva pokutu, že mám v ten deň meniny a on mi povedal, že má tiež nejaký iný deň meniny. Tuším bol Oliver. Skasíroval ma a išiel som preč. Naposledy, keď som viezol maminu, tak ma chytil policajt a pýtal som sa ho, koľko má koní v aute a ja na to, žeby ma aj tak nedohonil. Vraj by ma ani nenáhaňali, pretože nikto nie je rýchlejší ako slovenská pošta!

Jedna z rodinných príhod, ktorú by si nám povedal by bola ktorá?!

 

So ženou som bol v Dubaji a na rozdiel od nej, som slabý v internetových obchodoch, keď mi nakázala, aby som objednal auto. O polnoci sme prileteli na letisko, kde bolo minimálne 10 požičovní áut. S veľkými kuframi sme všetky prešli a v žiadnej nás neevidovali. V tej poslednej boli takí milí, že ma tam aj našli, ale objednávka bola nakoniec zrušená a auto mi nedali, lebo ani také nemali, čo som chcel. Tak sme jazdili taxíkmi.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode