Moja Micra bude hrať v seriáli…

16.07.2022 14:08

Slovenská herečka Barbora Bezáková známa zo seriálu Druhá šanca prezradila, prečo odišla z Liberca do Bratislavy, aký rozdiel je medzi divadelným a filmovým herectvom, čo všetko zažíva na cestách. To všetko sa dozviete v rozhovore a ešte niečo naviac a to test nového modelu Nissan Qashqai

 

 

Bára, na VŠMU si sa nedostala, ale skončila si JAMU v Brne, kde si bola jediná slovenka v ročníku. Zostala si v Čechách, kde si v Liberci bola stálou členkou divadla. Kde si teraz?

 

Hrala som štyri roky v Libereckom divadle, ale vzhľadom na to, že sa mi začalo dariť na Slovensku, tak som teraz na voľnej nohe, čo mi momentálne viac vyhovuje. Pred kamerou je to moja ďaľšia skúsenosť, lebo točím seriál Druhá šanca v televízii Markíza. Hrám tam ambicióznu budúcu doktorku Lujzu Eliášovú, resp. medičku pred atestáciou. Myslím si, že som urobila správny krok, keď si raz poviem, že som skúsila naozaj všetko, čo mi život priniesol…

 

Aký je podľa teba rozdiel medzi divadelným a filmovým herectvom? Aká nečakaná situácia sa ti stala na javisku?

 

Obe sú úplne iná disciplína. Je tam veľmi veľ rozdielov. Napríklad ak sa bavíme len o prostriedkoch vyjadrovania. V divadle máte 400 divákov a tomu musíte prispôsobiť aj herectvo. Kamera je schopná zachytiť taký detail ako je pohnutie obočia a už to dáva divákovi veľmi jasný signál, že sa v hercovi niečo odohráva. Ďalej je to veľmi odlišný spôsob práce - v divadle pracujetena inscenácii 6 -7 týždňov a potom je premiéra, čo je vždy neuveriteľný adreanínový večer. A natáčate na jednom obraze /scéne, čo divák vidí/ pracujeme vyše hodiny a o finálny dojem sa postarajú režisér a strihači v postprodukcii. Na pľaci sa dá veľazachrániť, pretože môžete natáčanie zastaviť a prichystať , na čo sa zabudlo a to v divadle nejde. Pamätám si, že som v jednej divadelnej komédii zabudla jednu rekvizitu. Mali sme s jedným mužom zistiť na javisku, že sme súrodenci na základe amuletu. Každý z nás mal jednu časť, ale ja som tú moju časť amuletu zabudla v zákulisí. Všetkých som zalarmovala a nakoniec mi ho v rámci inej scény doniesli a predstavenie dohrali…

 

 

Veľa sa nacestuješ z Liberca do Bratislavy, čo je asi 400 kilometrov, tak prezraď, čo nemáš rada na svojich dlhých cestách?

 

Na diaľnici sa stretávam s uponáhľanými, a niekedy aj s agresívnymi vodičmi. Napadne ma, čo ak mu rodí žena, hovorím si…vtedy by som to vedela pochopiť. Najviac ma štvú kamionisti, keď sa predbiehajú do kopca a ešte aj do zákruty! Dokonca aj tam, kde mali dopravnú značku, že sa nemajú predbiehať. Viem pochopiť, že im je dlho a potrebujú sa zabaviť, ale neuvedomujú si, že extrémne obmedzujú celú dopravu.

 

Nezastavili ťa policajti, pokutu si nedostala, ale nejaké ťukance už boli, či ani to si nezažila?!

 

V Liberci som sa ponáhľala a auto predo mnou odbočovalo doprava a netušila som, že akurát púšťa chodcov. Rozbiehala som sa a urobila som ťuk do autoškoly, lebo som nestihla dobrzdiť. No čakala som, že mi tá pani nechá miesto, aby som ju predbehla, ale nestalo sa tak… na aute sme našťastie nič nemali, ale všetko sme radšej spísali, lebo to auto bolo z autoškoly. 

 

Spomínala si, že si po rodičoch zdedila Nissan Micra. Vieš si nejaké drobnosti urobiť na aute sama alebo využívaš autorizované servisné služby?! Aký zážitok máš s autíčkom?

 

Začala mi v Micre svietiť nejaká kontrolka na displeji, tak som volala ocinovi, čo mám robiť. Vraj mi chýba chladiaca kvapalina, tak som sa naučila, kam ju mám doliať, pretože tam boli dva otvory a nevedela som, ktorý je ten pravý. Ocina vždy nechám skontrolovať, či mám dostatok oleja, ale vodu do odstrekovačov si viem naliať sama…Točíme serial Druhá šanca podľa talianskej predlohy a tá herečka, ktorá hrá tú moju postavu, tak v druhej sérií nebude iba v nemocnici, ale bude tam ukázané jej auto. Nissan Micra ako mám ja! Vtedy som si povedala, že to nie je náhoda, že hrám túto jej postavu. V ďaších častiach seriálu budem tiež jazdiť na mojej micre.

 

Šoféruješ od 17-tich, ale bola taká situácia, kedy si si myslela, že to s autom nezvládneš?

 

Zažila som takú nepríjemnosť s počasím, že som išla autom o polnoci z Liberca do Jihlavy a spustila sa taká búrka, že dovidenia! Padali obrovské kvapky a v jednu chvíľu som nevidela absolútne nič. Na prvej benzínke som odbočila a chcela som to prečkať, ale nedalo sa, lebo to bolo nadlho, tak som vyrazila a našťastie som to zvládla, ale bol to riadny adrenalín. 

Text, foto a video: Alena Chorvátová 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode