Modrý obláčik

27.05.2017 09:00

Lina Mayer (Karolína Majerníková) je slovenská speváčka, skladateľka, tanečníčka. Populárnou sa stala vďaka jej hitu Personal sky, ktory bol minulý rok najhranejšou skladbou v našom éteri. Paradoxne mnohí ho pripisovali nejakej zahraničnej hviezdičke, že je naša sa ukázalo až v televíznej šou Tvoja tvár znie povedome, kde sa Lina napokon prebojovala až do finále... Nielen o tomto projekte, ale aj o jej šoférskych začiatkoch a jazde na krásnom novom Hyundai i30 sa dočítate v našom časopise

Vieme o vás, že v roku 2009 ste sa dostali tesne pred brány finále SuperStar, neskôr ste vydali prvý singel, nesúci meno Dream, naspievali ste soundtrack This Time pre český film Pojedeme k moři. SuperStar to odštartovala?!

Nie tak celkom. V tom čase som sa už intenzívnejšie venovala hudbe a hľadala som nejakú spätnú väzbu. Superstar mi dala cenné skúsenosti, najmä čo sa týka tv a médií. Ale ak chcete niečo dosiahnuť, iba súťaž nestačí, treba na sebe pracovať. Navyše chvíľu trvalo,kým prišli tí spravni muzikanti a producent. Až potom to mohlo začať fungovať.. Medzitým som si stihla ešte dokončiť vysokú školu, skúsiť muzikál v Prahe , zaspievať si s Big bandom v programe Let´s Dance, skúsiť si aj pozíciu tanečnice a choreografky v českej verzii tohto programu.

Vráťme sa k šou Tvoja tvár znie povedome na Markíze, lebo ešte pred spustením  ste si zranila obe ruky, ale nakoniec ste boli medzi mojimi silnými favoritmi na výhru...

Tak  to ma teší :) kto by to bol vtedy na začiatku povedal, že sa dostanem až do finále. Taký nešťastný pád, no keď lekár povedal, že to bude dobré a mám pokračovať, pustila som sa do toho. Bola to skvelá skúsenosť a zážitok, môcť byť každý týždeň nejakou hudobnpu ikonou. Hoci to bolo náročné, ešte by som nejaký čas pokračovala...boli sme dobrá partia a vzájomne sme sa podporovali. Bude mi to chýbať. Po šou sa však konečne môžem venovať ďalšej tvorbe. Nový singel je už hotový, ešte k nemu pripravujeme videoklip.

Presuny na koncerty bývajú náročné, ale vy asi nesedíte za volantom alebo sa mýlim?

Jazdíme dodávkou s kapelou, ktorú si požičiavame. Po koncertoch sa na šoférovanie veľmi necítim, tak radšej sedím vzadu a relaxujem, prípadne sa s chalanmi rozprávame o všeličom.

Odkedy ste začali jazdiť a stali sa praktizujúcou vodičkou?

Ako 18 - ročná tenegerka som si spravila vodičák, jazdila som však minimálne. Mala som fóbiu z väčších objektov ako bolo moje auto, Navyše môj otec ako bývalý profesionálny šofér asi chcel, a by som bola dobrá ako on, tak mi začal dávať cenné rady. Pamätám si , ako som raz odstavila auto na krajnici a prehlásila: ok, tak radšej šoféruj ty." A zopár rokov som potom takmer nešoférovala. Teraz už nemám problém a s Peugeotíkom 207  jazdím úplne v pohode...chcelo to čas. Dokonca si teraz už jazdu aj vychutnávam, najmä večer, keď cestujem sama a vypeckujem si svoje obľúbené songy.

Dostal váš chrobáčik nejaké „znamienko krásy“ počas vašich ciest v Bratislave?

Peugeotika som naburala v košickom Auparku a zostalo tam malé znamienko v podobne preliačinky na zadných dverách, ktoré tam nejaký čas zostalo. Mám zautomatizované pohyby, práve tam robili reorganizaciu podzemnej dopravy a bolo treba ísť z druhej  strany. Zúžená cesta, rozprávala som  a zrazu som nevedela prejsť a musela som cúvať, kovové zábradlie a bum! Škrkla som taký výklenok a už je všetko opravené.

Dúfam, že to bol posledný adrenalínový zážitok, ktorý sa vám prihodil či prišlo niečo oveľa adrenalínovejšie?

Za Košicami je taký les, lúka a cesta bola zúžená, okolo všade veľa kríkov a išla som z kopca a zrazu niečo vybehlo z lesa, ani neviem pravdepodobne srna, ale zľakla som sa poriadne . Zozadu to vybehlo, rozbilo mi to predné svetlá a zmizlo to do lesa! Nič sa mi nestalo, len mi to zvieratko rozbilo predné svetlo, našťastie.

Ako sa jazdí na cestách v hlavnom meste Slovenska?

Každý si v Bratislave jazdí ako sa mu páči a niekedy nepozerá na ostatných. Koľkokrát, keď idem do Košíc, tak počúvam dopravné správy, že je nehoda na prístavnom moste a bude zdržanie. Potom som v kolóne nejaký čas a mrzí ma, že všetci sa ponáhľajú a niekedy zbytočne a nestojí to za nehody, ktoré zdržiavajú oveľa viac.

Balil vás niekedy nejaký čávo za volantom?

Zažila som, že na križovatke taký jeden "čávo"  vyrazil ako pretekár, chcel sa trošku predviesť. Chcel zaujať svojou jazdou, ale ja som si išla svojou predpísanou rýchlosťou, a iba som sa pousmiala... Nie som súťaživý typ aj keď som celý život súťažila. Taký paradox.

Sedíte prvýkrát v aute s automatickou prevodovkou, aké sú pocity z nového modelu Hyundai i30 1,6 CRDi?

Je to iný pocit a nezvyk, automaticky už chcem používať ľavú nohu a musím si ju strážiť, ale automatická prevodovka ma zaujala svojou pohodlnosťou. Autíčko v žiarivej modrej farbe s aerodynamickými tvarmi je ľúbivé. Vo vnútri bolo všetko pekné a pomaly som vstrebávala všetko čo som potrebovala vedieť. Inak som typická žena a množstvom údajov sa veľmi nezaoberám. Dobre sa držal volant a pohodlne usadená som si užívala riadenie s dobrým volantom. Výbava Style bola komfortná..či už navigácia, ktorú by som na cestách využila, pretože mám tzv. orientačný nezmysel, nemám vyhrievanie volantu a režimy, čo to malo..eko, šport. Na cúvaciu kameru a iné vychytávky nie som zvyknutá, ale vedela by som si zvyknúť. Niekedy parkujem na dvakrát, ale zaparkujem:) Systém štart - stop ešte neažila, ale je mi sympatický aj úsporou pohonných hmôt. Naftový jednašestkový motor bo svieži a zaberal dobre, aj podvozok držal v zákrutách. K tomu dobré rádio a už spievam hlavne večer, keď nie je veľa aút na ceste... vtedy sa venujem riadeniu a spevu, ale teraz sa cítim ako v modrom obláčiku.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode