Modrá Laguna

09.03.2014 17:49

Herec Janko Jackuliak sa rozvášnil na novom modeli Renault Laguna

Mnohí diváci vás nejakú dobu nepoznali, pretože ste 15 rokov žili a pracovali v Brne. Napriek tomu ste držiteľom OTA-osobnosti televíznej obrazovky za minulý rok v kategórii objav roka, kde vás diváci môžu viac ako herca spoznať?

Je seriálová doba, tak ma môžu vidieť hrať v seriáloch Vyprávěj, Gympl, Expozitúra a samozrejme populárne Búrlivé víno. Hrám aj v najnovšom filme Kandidát. Priznám sa vám, že okrem filmového herectva ma začala viac baviť réžia.

Tak ste aj režisér, a čo vaše spevácke schopnosti a muzikály?

Urobil som dva muzikálové projekty a jednu činohru. Čaká ma spolupráca s Janou Janíkovou v hre Noci letné lásky, čo sa má uviesť tu v Bratislave, ale nepoviem zatiaľ nič konkrétnejšie. Okrem toho rozbieham taký súkromný projekt, hru o štyroch ľudí. To bude taká zájazdovka po Slovensku.

Aké zaujímavé ponuky vás ešte tento rok čakajú?

V auguste na novej Scéne budem účinkovať v muzikáli Don Juan. A z filmovej ponuky ma čaká film z druhej svetovej vojny, ktorý budem natáčať v Prahe. Budem tam hrať poľského vojaka, ktorý veľmi rozumne ujde z koncentračného tábora.

Z vašej profesionálnej stránky ste veľmi zaujímavý, ale mňa by zaujímalo, aký ste motorista. Určite máte veľa odjazdených kilometrov a rada sa dozviem niečo na túto tému?

Za volantom som veľmi pokojný človek a musím povedať, že rozmýšľam aj za ostatných. Možno aj vďaka výbornému inštruktorovi, ktorého som mal v Košiciach v autoškole, ktorý mi veľmi dobre radil a z toho čerpám dodnes. Odjazdených kilometrov mám naozaj veľa.

Ste spokojný s výberom vášho auta?

Jazdím na Honde CRV, má výbornú spotrebu okolo 5l na 100km. K tomu ešte nejaký športový model ako je Toyota GT86 na vybláznenie a som nadmieru spokojný.

Mali ste viac nehôd za svoju motoristickú prax?

Mal som len jednu nehodu v Brne. Električka do mňa narazila. Bolo to na Pekárskej ulici, ktorá je veľmi zle urobená. Ak stojíte na semafóroch, tak ste na električkovej trati a pán električkár sa zarozprával alebo zatelefonoval. Mal kratšiu dráhu a šuchol do mňa. Bolo to priateľkine auto, bola rada, že sa m nič nestalo.

Motorky ste za svoj život vyskúšali?

Bavia ma motorky, ale aj som si dokaličil koleno, keď som z jednej padol. Nedávno som tiež natáčal určité scény na motocrossovej motorke a keď ma viezli z pľacu, tak som opäť spadol, ale ako starší pán by som si chcel raz kúpiť choopera.

Čo slovenské pokuty?

Išiel som z Brna a mal som 20 minút na to, aby som sa dostal z Lamača do Rače. No a tam kde bola 40-tka, som išiel 120! Videl som pána, ktorý na mňa mával pištolou, tou meracou. Tak ma odstavili, spoznali ma a myslel som, že to bude výhoda a práveže to bolo opačne. Vraj aké mám honoráre, akú mi dá pokutu, ten druhý sa ma zastal a bolo to len za 700 eur. Odvtedy si dávam pozor, ale niekedy mám tej práce veľa a stane sa aj taká situácia.

Ženy za volantom sa vám pozdávajú alebo by mali radšej zostať v kuchyni, alebo radšej jazdiť MHD?

Poznám výborné vodičky, dokonca moja prvá láska uvádzala Autosalón na Prime. Mala požičané aj Porsche Panamera, tak sme sa vyšantili. Tie ambiciózne ženy sú mnohokrát nepríjemnejšie a stane sa občas, že mi ukážu vztýčený prst. Naopak sú dni, keď ma balia za volantom. Na červenej mi jedna dáma na luxusnom mercedese ukázala dlaň, kde mala napísané svoje telefónne čislo.

To sú príjemné aj nepríjemné zážitky, ale boli aj také hororové?

S kapelou sme mali hrozný zážitok, keď sme sa vracali na Ford Tranzite po diaľnici do Brna. Neveriacky pozerám, že v protismere ide auto v našom smere. Myslel som, že snívam! Na druhý deň o tom hovorili v rádiu, že v noci mali takí blázni preteky, že kto koľko kilometrov prejde v protismere. Fakt horor!

Možno nie ste hanblivý a prezradíte nám, či ste zažili pohodlný sex v aute?

V BMW X5 celkom pohodlné, ale v Daewoo Tico to bolo ozaj veľmi stiesnené.

Čo by ste odkázali mladým šoférkam?

…že ak majú svoje auto, tak ho majú pokrstiť…majú mu dať meno. Ja dávam tiež mená autám, mám k nim potom  bližší vzťah.

Ako sa vám páčil nebíčkovo modrý Renault Laguna v dvojlitrovej dieselovej verzii?

Veľmi pekný dizajn zvonku aj zvnútra, športové elektróny, športové sedenie, 175 koní pod kapotou, tak to má riadny ťah na bránku. Veľký kufor, veľa úložného priestoru, držiak na nápoj uau…aj tempomat používam často. Poautomatická brzda je pre mňa nová, pri dupnutí na plynový pedál ma až vcuclo do sedadla. Štartovanie bez kľúča nemám vo svojom aute, to sa mi celkom páči. Praktické. Laguna je športovo ladená skôr mladým ľuďom, ktorí ocenia všetko čo ponúka. Na letné dovolenky prímorských mestečiek je ako stvorená  na cesty ostrými zákrutami a športovo ladení ľudia sú jej neodmyslitelnou súčasťou.

Text a foto: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode