Modely áut značky Subaru v teréne

29.05.2023 13:28

Adrenalínová akcia slovenského importéra Subaru "Power On" sa konala v krásnom prostredí Šenkvíc na motokrosovej trati v offroadovom kopci a vo vinohradoch, kde sme si vyskúšali ikonické autá značky Subaru + prvé čisto elektrické auto Subaru Solterra.

 
 

Forester, Outback aj XV sme preháňali ako sa len dalo a znovu sme sa presvedčili, že podvozky týchto modelov sú na jednotku! Dokonca eliminovali nerovnosti poľných ciest aj vo vyšších rýchlostiach. Občas sme boli vytrasení, pri rýchlom stúpaní, ale aj klesaní, ale tá radosť na našich tvárach bola zreteľná. :)

Mne sa páčila elektrická Solterra, v ktorej sa komfortne sedelo a výhľad z auta bol vynikajúci a v jazdných vlastnostiach vôbec nezaostávala za ostatným modelmi. Veríme, že tento model zaujme všetkých ekologicky zmýšľajúcich zákazníkov a fanúšikov tejto značky.
 

Po tlačovej konferencii, sme si vzájomne zdeľovali dojmy z jázd, ktoré v nás budú určite nejaký čas ešte dlho rezonovať.

V rodinnom vinárstve Karpastká perla sme ochutnali úžasné vína a someliérsky nás sprevádzal pán majiteľ pán Lacko Šebo. Boli sme úžasnutí z vín, ktoré dostali mnoho ocenení. Veríme, že sa tam ešete vrátime a ochutnáme ďaľšie zaujímavé sorty lahodných vín.

Subaru Forester a XV boli prvé s hybridnou technológiou – konkrétne v marci 2019. Technológia e-Boxer kombinuje elektrický motor s agregátom boxer a bezstupňovou prevodovkou Lineartronic. Elektromobil Subaru Solterra je čisto elektrickým SUV s dĺžkou 4,7 metra. Predné i zadné kolesá poháňajú samostatné elektromotory, hnacia sila sa rozdeľuje flexibilne, o čom sme sa presvedčili aj na motokrosovej trati. Celkový výkon pohonného reťazca je 160 kW (218 k). Svetlá výška 210 mm dovoľuje i prejazd náročným terénom, ale možno by mohla byť i vyššia, aby spodok nezachytával o väčšie nerovnosti. Má dva jazdné režimy: sneh/prach alebo hlboký sneh/blato. K dispozícii sú tri jazdné režimy: Eco, Normal, Power. Pri rýchlom nabíjaní jednosmerným prúdom (výkon 150 kW) sa lítiovo-iónový akumulátor nabije na 80 % kapacity za 30 minút. Dojazd je okolo 400 km.


Divízia importujúca autá Subaru na Slovensku patrí pod Mikona Group, ktorá začala pôsobiť v roku 1992 a jej základnými biznisom je predaj pneumatík a automobilov. Jej sídlo je v Púchove, no pôsobí aj v Česku a Maďarsku. Prevádzkuje 27 vlastných predajní pod názvom Mikona. Importérom automobilov Subaru je od roku 2004.

 


 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode