Model na pohľadanie

19.01.2019 21:00

Študentka herectva a debutujúca herečka vo filme Pivnica Simoneta Hladká provnávala svoj a testovací Hyundai i30, ale nový model Fastback má čaro, o čom svedčili aj pohľady okoloidúcich počas zasnežených ciest...

Simi, po konzervatóriu ste poslucháčkou 4.ročníka VŠMU, máte za sebou dosť veľa epizódnych postáv v seriáloch, ale aj najviac vás preslávila rola nezvestnej Lenky v novom kinofilme Pivnica?

 

Som rada za každú hereckú príležitosť, ktorá ma posúva a naberám skúsenosti, ktoré ako budúca herečka veľmi potrebujem. Diváci ma mohli vidieť v seriáloch Oteckovia, Detektív Dušo a v mnohých ďalších iných projektoch. Som introvertná povaha a baví ma skúšať extrovertné charakterové postavy. V tom mi pomáha aj modeling, ktorý robím od detstva, je to moja ďalšia záľuba. Na základe dobrých referencií sa na nedostatok práce nemôžem sťažovať. Čo robím prvýkrát, tak je s vami rozhovor a fotenie auta a k tomu nám napadalo toľko snehu...

 

Predsa len najviac vám priniesol úspech v kinofilme Pivnica v réžii ruského režiséra Igora Voloshina. Povedzte nám v skratke o čom ten film je?

 

Na kasting som prišla predposledná a viem, že moju postavu Lenky hľadali štyri mesiace. Vôbec som nečakala, že práve mňa si vyberú, ale stalo sa a mňa to potešilo. Začala som študovať scenár a ja sa nevrátim z párty, na ktorú ma rodičia pustili. Začnú ma hľadať, nevedia sa vyrovnať s tým, že ma nenašli až nakoniec sa dozvedia, čo sa naozaj stalo...a to už nechám na divákov, aby si tento film pozreli a urobili svoj úsudok.

 

A čo muzikál? Tento žáner vás nepriťahoval?

 

Mala som hodiny spevu aj tanca. Napriek tomu, ma nikdy nenapadlo ísť skúsiť muzikál. Radšej mám činohru. Síce tam musím vynaložiť omnoho viac energie a samozrejme aj kontakt s divákom. A filmové herectvo je zatiaľ u mňa na prvom mieste, pretože je prirodzené. Mám za sebou natáčanie reklamných spotov a kampaní a dosť často účinkujem v rozhlasových hrách.

Na mladú herečku veľmi pekný záber v umeleckom svete, ale čo tak iná oblasť a to motoristická. Prvé kilometre na prvom aute sa nedajú zabudnúť...

 

Nedajú, pretože som sa najprv učila jazdiť na staršej Felicii, predtým ako som išla do autoškoly. Pomohlo mi to, aby som sa do toho dostala. S vodičákom v ruke som začala jazdiť na bielom benzínovom Hyundai i30. Bol to veľký rozdiel presadnúť do tak dobrého auta, ktoré mi zatiaľ slúži a som s ním spokojná už osem rokov.

 

Cestujete s ním iba do Ilavy, keď idete domov alebo aj po Bratislave ak máte veľa presunov?

 

Domov nejazdím s autom pravidelne. Často využívam ako študentka ešte vlakovú dopravu. Ešte si tak neverím hlavne, keď ma iné autá začnú vyblikávať, že jazdím pomaly. Stalo sa mi, že som nevedela naštartovať, alebo mi v nevhodnej chvíli skapal motor a trvalo mi to 10 minút, kým si motor zmyslel, že má nenechá v štichu. Všetci na mňa trúbili a ja som trošku spanikárila. Chcela by som takým vodičom odkázať, aby mali trpezlivosť s pomalšími vodičmi.

 

Šoférovali ste už auto s automatickou prevodovkou?

 

Mala som pred skúškami a išla som akurát zo školy z Nitry, keď mi dal kamarát zašoférovať auto s automatom. Je to pohodlnejšie, viac sa sútredím na premávku a nie na radenie rýchlosti, lebo to všetko robí za mňa auto. Kolón je na cestách viac a určite by som chcela v budúcnosti aj ja v aute automatickú prevodovku.

Máte zážitky s dopravou v zahraničí napríklad na dovolenke?

 

Páči sa mi ako šoférujú vo Francúzsku a v Taliansku, ale v Grécku sú zbrklí vodiči a pravidlá cestnej premávky tam veľmi nedodržiavali.

 

Dajme si opačné garde. Aký je váš uhol pohľadu na chodca prípadne cyklistu voči šoférom?

Ako cyklistka som nahnevaná na vodičov, ktorí nás nerešpektujú a to platí aj pre chodcov, pretože pravidelne sa mi stáva, že jedno auto ma pustí a druhé nie akonáhle vstúpim na prechod. Niekedy sa trasiem od strachu čo bude a či prežijem. Toto napríklad v Rakúsku neexistuje, tam chodec je naozaj pán, keď je už jednou nohou na prechode. Nehovorím o tých prefektných cyklotrasách, ktoré sú u nich na inej kvalitnej úrovni vybudované...

 

Mali ste možnosť si zajazdiť a porovnať váš Hyundai i30 s novým modelom vo verzii Fastback 1,4 T-GDI 7DCTI Family. Aké boli vaše dojmy?

 

Som rada, že si vyskúšala akurát najnovší model Hyundai i30 Fastback a v porovnaní s mojím autom je testovaný model oveľa modernejší zvonku i zvnútra. Ako modelka oceňujem zovňajšok auta. Tak ako muži pozerajú na pozadie žien, tak tento model to pozadie má tiež excelentné a na oči ľúbivé...:) Vo vnútri auta som sa cítila ako doma v obyvačke! Pohodlne sa mi sedelo a volant mi asi robili na mieru. Pohľad na prístrojovku a veľký displej sa mi pozdával a toho čo som sa najviac obávala, tak mi robilo pohodu za volantom. No predsa sedemstupňová automatická prevodovka, ktorá radila za mňa a to som si doslova užívala. Nestretla som sa ešte s vyhrievaným volantom a v tejto v zime je to pre ženy nezaplatiteľný detail. K tomu som si vyhriala sedadlo a užívala jednaštvorkový benzínový motor, ktorý mám tiež vo svojom aute.

V testovanom Fastbacku sa mi zdal motor mimoriadne tichý, ale výkonnosť bola vynikajúca. Nielen na mestské vozenie, ale aj pri jazdení na diaľnici. Veľa úložných priestorov, bol dosť veľký kufor, kde naložím naozaj všetko. Mám taký pocit, že mi tento nový Fastback veľmi dobre sadol a v budúcnosti možno práve tento model na pohľadanie mi bude robiť spoločnosť na mojich cestách...

 

Text a foto: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode