MODEL HONDA PROJECT 2&4 POHÁŇANÝ MOTOROM RC213V SA PRVÝKRÁT PREDSTAVÍ VO FRANKFURTE

11.09.2015 13:54

Honda Project 2&4 stelesňuje koncepciu kreatívneho majstrovstva a oslavuje pozíciu spoločnosti Honda ako popredného svetového výrobcu motorov, s produkciou 28 miliónov kusov motorov ročne pre dvoj- a štvorkolesové vozidlá, motorové stroje a pre lodiarsky a letecký priemysel. Víťaz súťaže „Global Design Project“ spoločnosti Honda sa prvýkrát predstaví na autosalóne vo Frankfurte v stánku B11 v hale 9.0.

  • Bezkabínová konštrukcia sa vyznačuje dizajnom vznášajúceho sa sedadla, ktoré poskytuje výnimočný zážitok z jazdy
  • Poháňa ho motor Honda MotoGP RC213V, ktorý je upravený tak, aby mohol jazdiť po verejných komunikáciách

Model Honda Project 2&4, ktorý je príkladom neustálej snahy spoločnosti Honda poskytnúť čo najpôsobivejší zážitok z jazdy, v sebe spája jedinečné schopnosti značky vo výrobe dvoj- a štvorkolesových vozidiel. Honda Project 2&4 poháňa motor pretekárskeho motocykla RC213V upravený tak, aby mohol jazdiť po verejných komunikáciách a ktorý poskytuje slobodu motocykla a manévrovateľnosť auta.

 

Jeho výnimočná pohonná jednotka bola vyvinutá pre preteky motocyklov svetovej série MotoGP a je špeciálne vyladená na jazdu po verejných komunikáciách. Ide o štvortaktný motor V-4 s objemom 999 cm3 spĺňajúci filozofiu spoločnosti Honda „The Power of Dreams“, ktorá inšpiruje k inovácii a originalite. Maximálny výkon je vyše 215 koní pri 13 000 ot./min., pričom maximálny krútiaci moment, vyše 118 Nm, sa dosahuje pri 10 500 ot./min. Disponuje šesťstupňovou prevodovkou DCT.

 

Inšpirácia svetovou kreativitou jedného tímu Honda

Súťaže „Global Design Project“ sa v rámci spoločnosti zúčastnilo vyše 80 konštruktérov a tvorcov. Ide o súčasť iniciatívy Honda: inšpirovať kreativitu ako jeden veľký tím Honda. 

 

Cieľom výročnej súťaže dizajnérskych štúdií spoločnosti Honda bolo podnietiť členov tímov a projektov, aby zdieľali spoločný cieľ a dosiahli výnimočné výsledky.

 

Honda Project 2&4 je príkladom toho, čo môže priniesť takáto povzbudzujúca výzva vďaka rozdielnym kvalitám jednotlivých účastníkov. Model Honda Project 2&4, ktorý vytvorilo dizajnérske štúdio z Asaky a ktorý bol navrhnutý v spolupráci s automobilovým dizajnérskym štúdiom vo Waku, si dáva za cieľ poskytnúť výnimočný zážitok z jazdy skombinovaním najstrhujúcejších prvkov jazdy na motocykli, s najpôsobivejšími vlastnosťami jazdy v aute. Výsledok nielen dokazuje kreativitu dizajnérskych štúdií spoločnosti Honda, ale prekonáva aj očakávania týkajúce sa budúcnosti mobility.

 

Vytvorené na podmanivé zážitky z jazdy

Konštrukcia karosérie a umiestnenie motora stavia na pretekárskej histórii spoločnosti Honda, pričom inšpiráciou bol legendárny model Honda RA272 z roku 1965. Konštrukcia odhaľuje hlavný rám a funkčné diely automobilu, čo je bežnejšie pre motocykle a aj konštrukcia je podobne kompaktná. Celková dĺžka je 3 040 mm, šírka 1 820 mm a výška 995 mm. Celková hmotnosť 405 kg maximalizuje vplyv výkonu motora umiestneného v strede, ktorý spolu s nízkym ťažiskom zabezpečuje výnimočne vysokú úroveň reakcií.

 

Vzrušujúci pocit, ktorý poskytuje otvorený kokpit, výrazne umocňuje sedadlo vodiča, keďže sa jedinečne vznáša nad cestou. Vďaka dizajnu vznášajúceho sa sedadla je vodič v maximálnej možnej miere v blízkosti akcie, čo evokuje slobodu motocykla a dotvára pôsobivosť, akú poskytuje extrémny výkon modelu Honda Project 2&4 – 14 000 ot./min. v červenej zóne – a jeho jedinečná konštrukcia.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode