MODEL C5 X JE NAJPOKROKOVEJŠÍM VYJADRENÍM FILOZOFIE ZNAČKY CITROËN

13.04.2021 18:09

  • Dizajn modelu C5 X dokonale vystihuje filozofiu značky Citroën. Originálny model C5 X spája eleganciu sedanu, dynamiku kombi a zvýšený postoj SUV.

  • Citroën C5 X poskytuje pohodlie na palube vďaka maximálnemu komfortu, ktorý vychádza z programu Citroën Advanced Comfort® s priestranným interiérom inšpirovaným salónikmi, pričom výrazne k tomu prispievajú aktívne odpruženie Citroën Advanced Comfort a sedadlá Advanced Comfort.

  • Citroën C5 X má na palube moderné technológie s rozšíreným systémom Head up Display, asistenčnými systémami, ktoré umožňujú čiastočne autonómnu jazdu a úplne nový infotainment a komunikačné rozhranie s 12-palcovou dotykovou obrazovkou s vysokým rozlíšením ako aj s možnosťou hlasového ovládania.

Citroën odhaľuje svoj nový model C5 X, ktorý obohacuje segment cestovateľských automobilov o originálne línie spájajúce sedan a kombi. Výsledkom je novátorský prístup v najlepších tradíciách veľkých automobilov značky Citroën. Silueta nového druhu s benzínovými alebo nabíjateľnými plug-in hybridnými pohonmi vyjadruje modernosť, postoj k inováciám, veľké očakávania klientov od tohto segmentu, ale aj od SUV.

 

Citroën C5 X prináša inovácie predstavením svetovej premiéry adaptívnych tlmičov Citroën Advanced Comfort, ktoré umocňujú pocit cestovania ako na lietajúcom koberci, silno spojený s históriou značky Citroën. Ide o výraznú pozvánku vyraziť na cesty. Model Citroën C5 X ponúka mimoriadne priestranný interiér s pohodlím salónika najmä v druhom rade sedadiel doplnený o pohodlie sedadiel Advanced Comfort. Premyslene spracovaný batožinový priestor s objemom 545 l vyhovie náročným milovníkom vozidiel typu kombi. Verzia s nabíjateľným plug-in hybridným pohonom a so systémomë-Confort sa spája s každodennou možnosťou jazdy v čisto elektrickom režime, čo umocňuje pocit z pohodlia na palube.

 

Pohodlie na palube násobia moderné technológie, ktoré zjednodušujú používanie vozidla ako napríklad rozšírený Head Up Display ako aj súbor asistenčných systémov na zníženie mentálnej záťaže vodiča ako Highway Driver Assist či nové rozhranie infotainmentu so stredovou 12-palcovou HD obrazovkou, rozpoznávanie prirodzenej reči a individuálne zobrazenie pomocou prvkov widget ako je to v prípade tabletov.

  • Plug-in hybrid ë-Confort: neustále elektrický, ak treba, spaľovací

 

Model Citroën C5 X sa dokáže veľmi dobre prispôsobiť všetkým druhom nárokov a využívania od každodenného až po nečakané a to bez obmedzovania a v plnej slobode: najmä ako plug-in hybrid. S výkonom 165 kW (225 k) poskytuje táto hybridná verzia potešenie z tichého štartovania, tichého chodu bez vypúšťania čo i len gramu CO2, pričom v čisto elektrickom režime dokáže prejsť do vzdialenosti viac ako 50 km, čo postačuje na väčšinu každodenných jázd a zároveň v čisto elektrickom režime dosiahne maximálnu rýchlosť 135 km/h. Vďaka tomu možno každodenné jazdy počas pracovného týždňa absolvovať bez namáhania spaľovacieho motora. Stačí iba nabíjať podľa potreby doma, v práci či na verejných nabíjačkách. V prípade dlhšej cesty na víkend či na dovolenku bez možnosti nabíjania, je k dispozícii úsporný a výkonný spaľovací motor.

 

Model Citroën C5 X s plug-in hybridným pohonom predstavuje technologicky vyspelú a modernú mobilitu v službách komfortu a všestranného využívania: mobilita v triede ë-Confort, kde je posádka dokonale izolovaná od cesty a vonkajšieho sveta, v maximálnom pohodlí svojej škrupiny, ktorá odfiltruje všetky vonkajšie vplyvy. Tichý pohon, plynulosť rozbiehania sa vozidla, jednoduchosť šoférovania, jemnosť odpruženia, mäkkosť sedadiel Advanced Comfort, absencia vibrácií na palube, ergonómia a jednoduchosť používania rozhrania a všetkých služieb. To všetko prispieva k zvýšeniu pohodlia na palube v prospech posádky. Model Citroën C5 X je novou pozvánkou na cestovanie bez stresu, v pohodlí a s maximálnou mierou odpočinku.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode