MITSUBISHI OUTLANDER PHEV UŽ DRUHÝ ROK PO SEBE ÚSPEŠNE DORAZIL DO CIELA ASIA CROSS COUNTRY RALLY 2014

02.09.2014 10:31

- Outlander PHEV zaznamenal v poradí už druhé víťazstvo vo svojej triede –

 

Plug-in hybridné elektrické SUV s pohonom všetkých kolies SUV, ktoré do súťaže nasadil a riadil Rally Tím Two & Four Motor Sports podporovaný Mitsubishi Motors Corporation (MMC), úspešne dokončilo FIA certifikované podujatie Asia Cross Country Rally 2014 (AXCR)*1 vo svojej triede T1E (kategória elektrických vozidiel). Tím dosiahol celkový čas 19 hodín 17 minút a 12 sekúnd a prešiel náročnú trať dlhú 1 986 kilometrov, na ktorej obsadil prvé miesto v triede a 14. miesto celkovo. Tým, že Outlander PHEV dokončil túto rally už druhý rok v rade, preukázal vynikajúcu úroveň spoľahlivosti, trvácnosti a výkonnosti v teréne, a zároveň dokázal, že pohonné ústrojenstvo plug-in hybridného elektrického vozidla (PHEV) vydrží aj v náročných jazdných podmienkach. 

Závodný Outlander PHEV využíval špeciálne vyladené a spevnené nápravy rovnako ako pretekársky špeciál z minulého roka, ako aj zvýšenú svetlú výšku s vyššie umiestnenou hnacou batériou pre lepší výkon v teréne. Super systém riadenia pohonu 4x4 známy pod skratkou S-AWC (čiže integrovaný systém  ACD+S-AYC+ASC+S-ABS) bol vylepšený tak, aby poskytoval lepšiu trakciu. Ďalšie úpravy na vozidle zahŕňali upevnenie priestorového ochranného rámu, spodný ochranný kryt podvozku, odľahčenie kapoty a krytu motora, úpravy časti interiéru, dodatočné tesnenia a šnorchel pre brodenie vo vode. Okrem týchto zmien súťažil Outlander PHEV s použitím takmer rovnakého plug-in hybridného elektrického pohonného ústrojenstva (PHEV) a mechanických častí ako v štandardnom sériovo vyrábanom modeli. 

 


Výsledky Tímu podľa jednotlivých etáp závodu: 

Outlander PHEV vyhral vo svojej triede už druhý po sebe nasledujúci rok. Celkové poradie podľa etáp: 

Úvodná etapa (9. august): celkovo 11. miesto na časovke z Pattaye, Thajsko. 

Prvá etapa (10. august): prvý plnohodnotný deň súťaže, celkovo 13. miesto.

Druhá etapa (11. august): celkovo 12. miesto na bahennej trati s hlbokými vyjazdenými koľajami v Thajsku.

Tretia etapa (12. august): Závod sa presúva z Thajska do Kambodže, smerom k areálu Angkor Wat, ktorý je súčasťou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Táto etapa obsahovala plochejší terén, kde Outlander PHEV mohol využiť vysokého krútiaceho momentu jeho elektromotorov a S-AWC, čo viedlo k polepšeniu umiestnenia na celkové 11. miesto.

Štvrtá etapa (13. august): Polepšenie umiestnenia na 9. priečku.

Piata etapa (14. august): Táto vyčerpávajúca etapa bola najdlhšia a viedla naprieč hlbokými vyjazdenými koľajami. Nedostatočne vysoká svetlá výška prinútila Outlander PHEV, aby sa vyhol väčšine druhej polovice trate, čo viedlo k poklesu umiestnenia na celkovo 15. miesto. 

Šiesta etapa (15. august): Posledný úsek od Phnom Penh viedol vysokorýchlostným rovinatým terénom, vďaka čomu skončil Outlander PHEV v 6. etape na druhom mieste a v celkovom poradí obsadil 14. miesto.

 

Yasuo Tanaka, Technický riaditeľ 

Vzhľadom na extrémny povrch vozovky typický pre Asia Cross-Country Rally, ktorý nám dal minulý rok, kedy sme súťažili po prvý raz, poriadne zabrať, sme tento rok upravili a zvýšili svetlú výšku vozidla s cieľom ešte viac vylepšiť off-roadové vlastnosti vozidla. Robí mi veľkú radosť, že Outlander PHEV za týchto náročných podmienok nielenže úspešne dokončil rally už druhý rok po sebe, ale že sa v celkovom poradí umiestnil vyššie než v minulom roku. Som taktiež veľmi spokojný a hrdý na to, že Outlander PHEV bol schopný presvedčivo preukázať svoju spoľahlivosť a výdrž plug-in hybridného elektrického systému vyvinutého Mitsubishi Motors Corporation, ako aj vynikajúce schopnosti dvoch elektromotorov s pohonom všetkých kolies a S-AWC. Outlander PHEV dosiahol tento rok zlepšenie výkonu v teréne, čo znamená, že sme boli schopní zhromaždiť ešte cennejšie údaje, než minulý rok. Teším sa na ich využitie pri vývoji našich elektrických vozidiel.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode