MITSUBISHI MOTORS ZACHYTILO NOVINKU ECLIPSE CROSS V TIENI ÚPLNÉHO ZATMENIA SLNKA

25.08.2017 08:48

Automobilka Mitsubishi odvysielala živý prenos tohto unikátneho prírodného javu z tzv. „Pásma totality“ v štáte Oregon

V pondelok 21.8. bolo v Severnej Amerike možné po prvýkrát od roku 1918, a teda po 99 rokoch, pozorovať úplné zatmenie Slnka, ktoré precestovalo naprieč celým pevninským územím USA. V tzv. „Pásme totality“ však žijú iba necelé 4 percentá Američanov. Preto sa spoločnosť Mitsubishi Motors na oslavu úplne nového modelu Eclipse Cross z kategórie crossover-SUV rozhodla odvysielať živý prenos pre všetkých Američanov z toho najlepšieho miesta a to južne od Salemu v štáte Oregon, ktoré je jedno z prvých väčších miest v USA, kde bolo možné úplné zatmenie Slnka pozorovať.

Automobilka v rámci marketingových aktivít pri uvádzaní úplne nového crossoveru SUV Eclipse Cross 2018 pozvala vplyvné osobností zo sveta sociálnych sietí pochádzajúce z 10 rôznych krajín, aby sa o svoje zážitky podelili so svojimi followermi.
Užívatelia sledujúci živý prenos mohli zároveň po prvýkrát vidieť aj produkčné snímky modelu Eclipse Cross, nakoľko sa Mitsubishi rozhodlo prezentovať hneď dve zatmenia v jednom materiáli (angl. Eclipse = zatmenie). Snímky zaznamenané tromi kamerami snímajúcimi tento jav z rôznej perspektívy budú využité pri celosvetovej marketingovej komunikácii nového modelu, napríklad počas americkej premiéry Eclipse Cross na autosalóne v Los Angeles.

„S ohľadom na našu marketingovú kampaň pri uvádzaní úplne nového modelu Eclipse Cross sme považovali za dôležité umiestniť naše vozidlá a filmové kamery na jedno z prvých väčších miest, kde budú môcť Američania pozorovať úplné zatmenie Slnka,” uviedla Francine Harsini, riaditeľka pre marketing zo spoločnosti MMNA, pričom ďalej dodala: "Bola to unikátna marketingová príležitosť, ktorú sme si jednoducho nemohli nechať ujsť.“

Snímky modelu Eclipse Cross v podmienkach úplného zatmenia Slnka ďalej Mitsubishi využije v rámci bežných marketingových aktivít po celom svete. Diváci budú mať rovnako príležitosť nahliadnuť do zákulisia a sledovať ako Mitsubishi zachytáva pôsobivé zábery zatmenia Slnka s modelom s rovnakým názvom (angl. Eclipse = zatmenie) tesne predtým než pôsobivé divadlo na oblohe skončí. Podľa výpočtov NASA mal produkčný Tím na zachytenie dokonalých snímok presne jednu minútu a 57 sekúnd; v prípade neúspechu by tak musel počkať na najbližšiu príležitosť ďalších 7 rokov.

"Každý na území pevninských USA mal 21. augusta príležitosť vidieť aspoň čiastočné zatmenie Slnka. Ale iba pri úplnom zatmení je možné pozorovať ozajstné nebeské divadlo," okomentovala astronómka Raquel Nuno. "Čiastočné zatmenie videlo 96 percent Američanov, tí však nemohli zaznamenať stmievanie okolitého prostredia. Iba "úplné" zatmenie prináša jedinečný zážitok, ktorý si ako prví mohli vychutnať obyvatelia Oregonu." Tzv. „pás totality“ prechádzal cez USA smerom od Západu na Východ počínajúc pobrežnou oblasťou Oregonu v 10:16 dopoludnia pacifického letného času (PDT) a postupne doputoval až do Južnej Karolíny (14:48 vých. letného času).

Okrem toho bol Eclipse Cross predstavený v televíznej premiére na Times Square v New Yorku počas rannej epizódy relácie “Good Morning America”. Automobilka Mitsubishi Motors bola exkluzívnym sponzorom živého vysielania úplného zatmenia slnka „The Great American Eclipse“ spravodajskej stanice ABC News. Počas vysielania sa objavili živé prenosy z miesta úplného zatmenia a päť spotov propagovaných oboma značkami.

"Mitsubishi teraz prežíva úžasné chvíle: oslavujeme 100. Výročie značky, dosahujeme nárast predajov a navyše práve uvádzame nový crossover-SUV Eclipse Cross," uviedol Don Swearingen, výkonný viceprezident a COO zo spoločnosti MMNA. "21. august je pre nás historickým a vzrušujúcim dátumom, keďže budeme svedkami dvoch pozoruhodných udalostí súčasne, a to úplného zatmenia Slnka a počiatku modelu Eclipse Cross."

Úplne nové SUV v tvare kupé Mitsubishi Eclipse sa dostane do predaja v Severnej Amerike začiatkom roka 2018. Ďalší obrazový materiál si môžete prehliadnuť na sociálnych sieťach prostredníctvom oficiálneho hashtagu #totaleclipsecross. Viac informácií o novinke Eclipse Cross 2018 nájdete na adrese: https://www.mitsubishicars.com/eclipse-cross/upcoming.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode