MITSUBISHI MOTORS SLOVENSKO OFICIÁLNYM PARTNEROM BIATLONISTKY PAULÍNY FIALKOVEJ

14.09.2017 16:13

Spoločnosť M Motors SK s.r.o., ktorá je výhradným dovozcom vozidiel značky Mitsubishi do 3,5 tony do Slovenskej republiky, sa stala Oficiálnym automobilovým partnerom slovenskej biatlonistky Paulíny Fialkovej. Táto sa bude v nadchádzajúcej športovej sezóne prepravovať na tréningy a závody na vozidle Mitsubishi ASX 2.2 DI-D AT so sofistikovaným pohonom všetkých kolies z dielne troch diamantov.

Slovenská kráľovná biatlonu uplynulých dvoch rokov, 25-ročná Paulína Fialková je rodáčkou z Brezna a členkou klubu VŠC Dukla Banská Bystrica. Počas svojej doterajšej športovej kariéry už stihla reprezentovať Slovensko na Zimných olympijských hrách 2014 v Soči. Zároveň je jedinou Slovenkou s kompletnou medailovou zbierkou zo Svetovej Univerziády v Osrblí (2015). K trom medailám z Osrblia následne pridala aj skvelé striebro z Majstrovstiev Európy v Ťumene (2016). K jej doterajším najväčším úspechom patria okrem iného aj umiestnenia vo Svetovom pohári, kde obsadila 6. miesto v stíhacích pretekoch v nemeckom Ruhpoldingu (2016) a 5.miesto vo fínskom Kontiolahti (2017).

Horúce želiezko v biatlonovom ohni, Slovenka Paulína Fialková k začiatku spolupráce so značkou Mitsubishi uviedla: „Som veľmi rada, že budem v nadchádzajúcej sezóne jazdiť práve na crossoveri Mitsubishi ASX s výkonným 150-koňovým motorom, automatom a pohonom 4x4. Keďže ma čaká náročná príprava na Zimnú Olympiádu v Pchjongjangu ako aj na ďalšie svetové súťaže, hľadala som spoľahlivé a zároveň výkonné vozidlo s veľkým vnútorným priestorom, ktoré navyše disponuje pohonom všetkých kolies, vďaka ktorému sa bez problémov dostanem aj do vyššie položených zimných stredísk. Moja voľba preto jednoznačne padla na značku Mitsubishi a jej najobľúbenejší model ASX. Atraktívny a dynamický dizajn crossoveru ASX je pre mňa ako ženu športovkyňu príjemným bonusom navyše. Spolupráca so značkou Mitsubishi je zároveň akýmsi znamením osudu, keďže jedna z mojich úplne prvých motoristických spomienok sa viaže práve na ikonu off-roadu Mitsubishi Pajero, ktoré mal môj otec zaparkované v garáži a okolo ktorého sme sa spolu s bratom ako deti hrávali.“

 

Martin Saitz, Generálny Riaditeľ M Motors SK s.r.o. okomentoval: „Som veľmi poctený, že Paulínina voľba padla práve na značku Mitsubishi, ktorá je povestná svojou spoľahlivosťou, japonskou kvalitou spracovania  a prepracovaným pohonom všetkých kolies, ktorého vývoju sa venujeme už viac ako 80 rokov. Mitsubishi navyše disponuje bohatou históriou v oblasti motoristického športu, či už ide o doposiaľ neprekonaných 12 víťazstiev v najnáročnejšej rally sveta – Rally Dakar alebo vrcholné umiestnenia v seriály pretekov WRC. V žilách slovenskej biatlonovej hviezdy Paulíny Fialkovej a v DNA značky Mitsubishi kolujú rovnaké ingrediencie: vytrvalosť, precíznosť, športový duch a v neposlednom rade zmysel pre fair play. Som preto nesmierne rád, že sa Mitsubishi stalo Oficiálnym partnerom Paulíny na jej ceste za športovými úspechmi a že budeme mať tú česť postarať sa o jej bezpečnú prepravu na športoviská po celej Európe. O to viac, že práve v roku 2017 v Mitsubishi oslavujeme jubilejné sté výročie od výroby prvého vozidla s logom troch diamantov na kapote – Modelu A v roku 1917. Paulína preto pre nás predstavuje pomyselný štvrtý diamant, vďaka ktorému značka Mitsubishi úspešne vkročí do svojej ďalšej storočnice.“

 

Mitsubishi ASX je štýlový crossover určený nielen do rušných ulíc, ale aj na cesty mimo nich. Disponuje novým dynamickým stylingom, modernými technológiami a výbavou, ktorá uspokojí aj tej najaktívnejší životný štýl. ASX s prednou maskou v tvare Dynamického štítu optimálne využíva svoje kompaktné rozmery a poskytuje tak štedrý vnútorný priestor pre cestujúcich, ale taktiež ponúka nadpriemerný batožinový priestor s objemom 488 l.

 

Mitsubishi ASX využíva špičkovú konštrukciu karosérie Mitsubishi RISE (Reinforced Impact Safety Evolution), ktorá poskytuje posádke zvýšenú ochranu pri kolíziách z akéhokoľvek smeru, dokonca aj pri zrážkach s vozidlom inej výšky alebo hmotnosti. Už v základe ponúka 7 airbagov a celý rad aktívnych bezpečnostných prvkov vrátane stabilizačného a trakčného systému ASC a TCL, protiblokovacieho brzdového systému ABS a systému rozdeľovača brzdnej sily EBD. Systém prednostného brzdenia BOS je nová bezpečnostná funkcia, ktorá v kritickej situácii uprednostní brzdenie pred akceleráciou, ak je súčasne zošliapnutý brzdový aj plynový pedál. Dôležitým bezpečnostným prvkom je aj systém signalizácie núdzového brzdenia ESS, ktorý v prípade výrazného zošliapnutia brzdového pedála automaticky aktivuje varovné svetlá. K bezpečnosti významne prispievajú aj xenónové svetlomety Super-HID „Wide Vision" s osvetlením vozovky v rozsahu 160° s automatickou korekciou sklonu a ostrekovačmi. S asistentom rozjazdu do kopca HSA, ktorý zabraňuje nechcenému cúvnutiu, či parkovacou kamerou, ktorá poskytne perfektný prehľad o dianí za vozidlom, sa stáva nepostrádateľným spoločníkom.

 

Mitsubishi ASX využíva osvedčený voliteľný pohon 4x4, ktorý nadväzuje na viac než 80-ročnú tradíciu značky Mitsubishi v oblasti výroby vozidiel s pohonom všetkých kolies. O pohon crossoveru ASX sa starajú úsporné motory so spotrebou od 5,0 l/100 km. K nízkej spotrebe výrazne prispieva technológia ClearTec zahŕňajúca okrem iného systém Auto Stop&Go, ktorý obmedzuje plytvanie paliva pri státí na križovatkách či v kolónach, alebo indikátor radenia prevodových stupňov, ktorý ukazuje, ako efektívne radiť.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode