MITSUBISHI L200 MOUNTAIN SHERPA

15.12.2020 07:47

Slovenské zastúpenie automobilky Mitsubishi Motors, spoločnosť M Motors SK, nadväzuje na úspešné projekty „EXPEDITION“ a „ROCK PROOF“ z uplynulých troch rokov a predstavuje nový off-roadový špeciál s názvom Mitsubishi L200 MOUNTAIN SHERPA určený pre cestovateľské zážitky.

Dizajn a úžitkové vlastnosti

Nová L200 je teraz ešte viac robustnejšia a odolnejšia než kedykoľvek predtým. Disponuje o 40 mm vyššou kapotou pre lepší výhľad dopredu. Spodná časť nárazníkov je výraznejšia a umožňuje predný nájazdový uhol plných 30° a zadný nájazdový uhol 22°. Prejazdový uhol predstavuje 24°. Širšie nášľapné prahy po bokoch zase umožňujú ľahšie nastupovanie do vozidla.

 

Nové sú aj Full LED svetlomety vpredu (diaľkové svetlá, svetlá denného svietenia a obrysové svetlá) ako aj koncové a brzdové LED svetlá vzadu. Vysoko umiestnené hlavné svetlomety sú chránené pred vodou alebo iným poškodením. Premena z "elegantnej" L200 na "robustnú" pokračuje taktiež prevedením 18" diskov kolies z ľahkých zliatin, ktoré namiesto predchádzajúcich dvanástich tenkých lúčov používajú šesticu robustných zdvojených lúčov.

 

Nová L200 prináša vyššiu úroveň vnímanej kvality v kabíne aj v exteriéri. Nechýbajú nové prvky v interiéri vrátane nového tvaru predných sedadiel, väčšieho použitia mäkkých materiálov, prístrojového panelu s výraznými ukazovateľmi, vylepšenými úložnými priestormi a novými USB portami vpredu aj vzadu. Nová je aj solídne spracovaná stredová konzola s lepším rozmiestnením ovládacích prvkov.

 

Nový naftový motor 2 268 cm3

Nový spoľahlivý japonský dieselový motor s objemom 2,268 L DI-D s výkonom 110 KW / 150 koní 400 Nm spolupracuje s novou šesťstupňovou automatickou alebo manuálnou prevodovkou. Motor spĺňa najprísnejšiu emisnú normu EURO 6d-TEMP.

Nová verzia celohliníkového štvorvalca 16v s dvoma vačkovými hriadeľmi a vysokotlakovým priamym vstrekovaním paliva typu common rail s novou generáciou vstrekovačov a nízkym kompresným pomerom, vyvinutá špeciálne pre novú L200, sa pýši výrazným znížením trecích síl pohyblivých dielov a zároveň zásadným zlepšením odozvy sústavy vstrekovania. To prináša nižšiu spotrebu paliva, čistejšie výfukové emisie a nižšiu mechanickú hlučnosť. Znížením hmotnosti piestov, ojníc a kľukového hriadeľa sa podarilo dosiahnuť hladšiu a lineárnejšiu akceleráciu v celom rozpätí otáčok.

 

Za účelom zníženia emisií bol v novej L200 použitý systém čistenia výfukových plynov (SCR) so vstrekovaním močoviny (AdBlue) na zníženie úrovne emisií NOx.

 

Menší a ľahší pohonný agregát ponúka porovnateľné parametre ako predchádzajúci motor s objemom 2.4 litra, avšak teraz spĺňa výrazne náročnejšie pravidlá WLTP, kedy sa priaznivo prejavuje aj výhoda nižšej hmotnosti L200 oproti konkurenčným modelom.

 

Vylepšené terénne vlastnosti

Nová L200 má vylepšené schopnosti na ceste aj v teréne, vďaka prídavnej rozdeľovacej prevodovke systému pohonu všetkých kolies Super Select 4WD II. Možno ho prepínať medzi režimami 2WD a 4WD bez nutnosti zastavovať (až do rýchlosti 100 km / h - okrem režimov 4WD Low / Lock pre jazdu v extrémnych podmienkach), a to na akomkoľvek povrchu. Je to jediný systém na trhu, ktorý dokáže ponúknuť stály pohon 4WD na ceste A ZÁROVEŇ stály pohon všetkých kolies 4WD (s redukciou) pre jazdu v teréne. Nechýba ani úplne nový režim "Off Road" a asistent zjazdu z kopca HDC.

 

Systém Super Select 4WD II výrazne zlepšuje trakčné schopnosti pri jazde s prázdnou korbou. Súčasťou systému je uzávierka medzinápravového diferenciálu, ktorá zabezpečuje mimoriadne schopnosti pri jazde v teréne. Keď nie je zaradená uzávierka medzinápravového diferenciálu, L200 využíva samosvorné schopnosti medzinápravového diferenciálu Torsen LSD, ktorý je jeho súčasťou, a ktorý veľmi citlivo reguluje rozdelenie krútiaceho momentu medzi nápravami v režime 4H, kedy prispieva k výbornej ovládateľnosti a ľahkej jazde na najrôznejších povrchoch, od kvalitného asfaltu až po ťažké terénne úseky.

 

Systém Super Select 4WD-II je oproti konkurenčným riešeniam rovnako vybavený redukciou 1:2,566 (4LLc) pre extrémny terén kedy samotná elektronika obvykle naráža na svoje limity.

 

Nové farby karosérie

Nový dizajn uzatvára ponuka nových farebných odtieňov: šedá „Graphite Grey“, oranžová „Sunflare Orange“ a červená „Red Solid“. Biela „White Diamond“ používa podobnú technológiu lakovania ako červený odtieň Red Diamond pre model Eclipse Cross; kombinuje perleťový lesk s hĺbkou metalického laku s cieľom dosiahnuť efekt politúry, kedy sa farebný odtieň zdanlivo mení v závislosti od uhla dopadajúceho svetla, čím sa ešte viac akcentujú plastické tvary karosérie novej L200.

 

K dispozícii je teraz ešte širšia ponuka príslušenstva.

 

Cena modelu od 28 990 EUR

Viac na: https://www.mitsubishi-motors.sk/modely/nova-l200/

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode