Miss Japonsko

30.04.2014 17:31

Miss Slovensko 2005 Ivica Sláviková nám predviedla jazdu na modeli Mazda 3

Ste modelka, ale aj podnikateľka. K čomu vás to viac ťahalo?

To sa nedá porovnávať. Modeling robím ako hobby od 16 rokov. Vždy som ho tak brala. Síce som vďaka nemu čo to precestovala, no nikdy ma nelákalo robiť to profesionálne. Takže ho ako hobby robím stále a popritom mám svoj obchodík.

Kedy padlo rozhodnutie prihlásiť sa na Miss Slovensko?

V roku 2005 som sa rozhodla aj vďaka môjmu okoliu, že to vyskúšam. Vyhrala som benzínové BMW 1, ktoré mi slúži dodnes. Po roku som ho síce mohla predať, no neviem sa ho vzdať, jednoducho som sa doňho zamilovala. Spotreba je síce okolo 8l na 100 km, ale som s ním spokojná. Využívam ho hlavne v meste, ale chodievam aj celkom často na kastingy do Prahy, Viedne, po Slovensku..

Vráťme sa k vášmu podnikaniu, v akej je to oblasti?

Mám dizajnový obchod slávica. Full time job. Predávam veci od mladých dizajnérov. Mnohí vyštudujú VŠVU a nemajú kde predávať, tak im pomáham. Nájdete nás v rámci kultúrneho centra Dunaj, ktoré sa nachádza v obchodnom dome Dunaj na štvrtom poschodí, no vchádza sa zozadu, z Nedbalovej ulice. Vždy som rada dizajnové veci nosila a veľa ľudí reagovalo na myšlienku, ktorú som zhmotnila. V zahraničí sú takéto obchodíky bežné.

Čo vám hovorí slovo šoférovanie?

Veľmi ma baví. Šoférujem od 17-tich a v autoškole som už v podstate všetko vedela, lebo bývalý priateľ ma dosť veľa naučil. Mala som pokojného inštruktora, ktorý videl, že mi to ide, tak to všetko prebehlo hladko.

 Kde najďalej a ktoré krajiny ste navštívila?

Veľakrát Praha a niekoľko tisíc kilometrov po Taliansku, Francúzsku, Španielsku, Fínsku, Nórsku, Pobaltské krajiny, západ USA.. Vo Fínsku je krásne, nemajú naše typické diaľnice. Sú tam úžasné  4-prudové cesty, lesy, pokojní ľudia, vyspelí aj na cestách a určite tolerantnejší. V Škandinávii majú vysokú daň za autá. Dá sa povedať, že zaň zaplatíte raz toľko.  Aj preto tam nie je toľko áut.

To boli všetky krajiny alebo ich bolo viac?

Tie predošlé som precestovala autom. No vďaka modelingu som bola 3x v Tokiu, Hong Kongu, Istanbule, Parizi, Milane.. Veľmi rada cestujem, no už súkromne, nie pracovne. Je oveľa krajšie a príjemnejšie zážitky zdielať. A radšej ako nejakú hmotnú vec, si kúpim letenku.

A ženy vodičky s ktorými sa stretávate na cestách, ako na vás pôsobia?

Väčšinou sú trochu pomalšie. Nie vždy sú pohotové, mnohé majú strach, ale nájdu sa medzi nimi aj výnimky. Verím, že som dobrý šofér s 12 ročnou praxou.

Ani žiadne pokuty za 12 rokov praxe za volantom?

Raz za svetlá, to bolo už veľmi dávno, pokuta za rýchlosť v Žarnovici na konci obce bola za 5 eur, dvakrát som prehliadla zákaz odbočenia, raz s pokutou, raz bez. Neukecávam policajtov, nemám to moc rada. Nechám to zväčša na nich. No a raz mi odtiahli auto do Čierneho lesa. To je asi všetko.

Pokrivené plechy, škrabance boli?

Jeden stĺpik sa mi raz neuhol, tak som si trochu preliačila dvere. Jednu spodnú lištu mám na aute trošku ohnutú, to bol zase vyšší schodík...tak len také ťukesy.

Čo rada robíte v aute?

Rada cúvam, keď parkujem. Aj moju o 6 rokov mladšiu sestru som naučila pozdĺžne parkovať. Doteraz sa z toho teší, tak som na ňu pyšná.

Predtým mólo modeliek a teraz módna Mazda 3. Čo hovoríte na Miss Japonsko?

No, veľmi podobné môjmu BMW. Dizajnovo aj motoricky. Benzínová jednapäťka príjemne prekvapila rýchlosťou, ale aj dobrým sedením s dobrým volantom v rukách. Vychytávky ako sú smerovky, ktoré 3x zablikajú a vypnú či kľúčik v kabelke a štartovanie tlačidlom, systém Start-Stop, tak to môžem. Menšie, ale príjemné, útulné, krásna červená metalíza so športovou karosériou ma presvedčila, že Mazda 3  sa môže pokojne tou Miss Japonsko stať. Môj hlas určite dostane.

Text a foto: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode