MINI je párty auto...

10.10.2020 19:00

 

Modelka, moderátorka, divadelná manažérka, influencerka Barbora Bakošová o cestovaní, doprave v Indii, Japonsku, kedy začala spolupráca s BMW a prečo si obľúbila športový Mini Cooper JCW. Jej dojmy z jeho testovania si môžete pozrieť vo videách.

 

V roku 2015 si získala titul prvej vicemiss v súťaži Miss Slovensko. Venuješ sa modelingu, skončila si školu a pohybuješ sa v šoubiznise...

 

Som čerstvá absolventka divadelného manažmentu na VŠMU. Aj napriek výbornej vysokej škole s množstvom praxe je v aktuálnej situácii náročné nájsť zamestnanie v kultúre a kreatívnom priemysle. Rozmýšlam však nad vlastným projektom, ktorým by som toto odvetvie podporila a zároveň v ňom pracovala. Modeling robím už len okrajovo, spolupracujem s módnymi návrharmi ako je Milan Švingál či Ema Klein. Momentálne sa venujem marketingu na sociálnych sieťach, primárne instagramu, kde mám viac ako 55 tisíc followerov. A mohli by sme ma označiť teraz populárnym pojmom influencer. Zároveň pracujem pre lifestylový portál Refresher.

 

Spomínala si, že tvoje modelingové obdobie a cestovanie s ním spojené ti predĺžilo dokončenie vodičáku. Vozila si sa väčšinou taxíkmi?

 

Ako modelka som išla na tri mesiace pracovne do Indie, tak som si autoškolu musela na tento čas prerušiť. Napriek tomu ma v Indii fascinovala ich doprava a najčastejšie som tam jazdila rikšami, lebo vám nie je teplo ako v taxíkoch a je to aj cenovo výhodnejšie. Tam má každý svoje pravidlá a pri tom som tam nevidela žiadnu nehodu. Nonstop sa tam trúbi a tým sa navzájom upozorňujú a nie ako u nás, že vodiči trúbia iba, keď sú nahnevaní.

 

 

 

 

Kde si zažila takú skoro dokonalú súhru v cestnej premávke, že všetko išlo doslova ako hodinky?

 

V Japonsku je dopravný systém veľmi disciplinovaný a všetko funguje dokonale napriek tomu, že je tam asi miliarda áut. Sú k sebe veľmi tolerantní a slušní. Majú malinké a kockaté autá vhodné na parkovanie, v čom sú experti a nikde som také typy áut nevidela. Neznamená to, že nemajú aj limuzíny a iné autá ako u nás. Oproti Indii a nám sú veľmi v popredí vo veľa stránkach, čo napomáha dopravnému systému.

Zastavili ťa policajti iba kvôli priestupku alebo si mala aj bežnú kontrolu?

 

Moja prvá bežná kontrola bola na rodičovskom renaulte, keď som išla z Bratislavy do Zlatých Moraviec. Na diaľnici z Nitry išli dlhší čas za mnou policajti až ma zastavili na blikačky a nechápala som prečo. Bola som v strese, že, čo som urobila a či ma vôbec môžu len tak zastaviť. Našťastie všetko dobre dopadlo i dychová skúška a pokračovala som ďalej.

 

Mala si aj dopravnú nehodu tebou zapríčinenú?

 

V poslednom polroku som mala dve nehody, ale ani jedna nebola mojou vinnou. V tej prvej do mňa nacúvala jedna pani, keď som vyparkovávala z miesta. Nevidela ma hoci som mala veľké červené auto a buchla mi do vodičových dverí, že mi prasklo sklo. Nebola som zvyknutá trúbiť a možno, keby som vtedy zatrúbila, tak sa nič nestalo. Išla som do servisu a keď mi auto opravili, tak som išla preňho a zrazu ma skoro porazilo, keď opäť do mňa nabúrali v reťazovej havárii. Bola som tretie auto a vynadala som vodičovi za mnou, ktorý za to nemohol, ale ten za ním. Bolo to dramatické, ale aj také situácie sa stávajú.

 

Spolupracuješ so značkou BMW a viem, že si si vyskúšala viacero modelov. Ktoré ti tak dlhšie utkveli v milých spomienkach?

 

Spolupracovala som s Telekomom, na jednom projekte, kde som mala možnosť jazdiť na BMW i8 vo farbe Magenta, teda v ružovej. A to auto ma uchvátilo natoľko, že napriek tomu, že sme mali kilometrážny limit, tak som sa s ním stihla do sýtosti vyšantila. Raz som dokonca trochu ušla produkcii, ale iba som prišla na finálnu destinánciu o trochu skôr ako zvyšok tímu. Vtedy začala moja spolupráca so značkou BMW, čomu som veľmi vďačná. Potom som si vyskúšala cabrio Mini Cooper JCW, čo bola športová verzia a to auto mi doslova učarovalo. Také malé šidlo so špecifickým dizajnom! Má silný motor, dobre drží na cestách a je také hravé s dobrým autorádiom a reporduktormi…pridať hlasitosť na maximum, pripraviť si hlasivky a zábava môže začať, jednoducho je to párty auto!

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode