Milujem rýchlosť…raz budem mať športové auto!

17.12.2022 21:03

Modelka a herečka Diana Klamová žije prácou, ktorá ju baví, či už modeling alebo herectvo, vie to dokonale skĺbiť. Veľa cestuje, spoznáva krajiny a ich dopravné systémy. Prezradila nám viac o svojom šoférovaní, prvom aute, lietaní a veľa iných zaujímavostí. Vyskúšala si novú Škodu Karoq a jej dojmy si môžete pozrieť vo videách. :)

 

Cez modeling si začala hrať v seriáloch. Ako to vlastne začalo?

 

Bolo to 3, 4 roky dozadu, keď som sa vrátila zo zahraničia a hneď som išla cez moju modelingovú agentúru na casting do seriálu Pán profesor. Tam som hrala 18-ročnú študentku. Na kamery som z modelingu a z reklám zvyknutá, takže z tých som stres nemala, horšie to bolo z rozprávaním. Na začiatku som rozprávala veľmi rýchlo, takou tvrdou bratislavčinou, nespisovne a neartikulovane. Časom sa to zlepšilo, mala som aj pár hodín javiskovej reči ale ešte ma čaká dlhá cesta a stále na sebe pracujem. V apríli som začala hrať v seriáli Nemocnica, kde stvárňujem asi 30-ročnú chirugičku Grétu. Seriál je úspešný a máme vysokú sledovanosť, čomu sa veľmi tešíme. Momentálne síce menej, ale stále sa venujem aj modelingu, mám nejaké tie prehliadky a fotenia. Naposledy to bola napríklad kampaň pre Alizé. Keby som mala spomenúť môj zatiaľ najväčší modelingový úspech, určite prehliadka Giogrio Armani v Miláne.

Pamätáš si, aké boli tvoje prvé začiatky šoférovania?

 

Mala som požičané mamine BMW a išla som k sestre, ale zle som odbočila, tak som sa chcela otočiť, ale bol tam štrk. Čo čert nechcel, podarilo sa mi zapadnúť. Nevedela som sa pohnúť, tak som volala sestre, aby ma prišla vytiahnuť. Mala také malé autíčko, vzala lano, ale nepodarilo sa to a lano sa roztrhlo. Okolo našťastie išiel nejaký pán s obrovským pick-upom a ten ma vytiahol na prvú šupu. Moje prvé auto bolo malé mestské auto), ktoré už bolo jazdené a malo nízku spotrebu. Denne som jazdila trasu Pezinok - Bratislava kvôli škole, takže na tento účel bolo ideálne. Dosť som si postála v zápchach, ale po ceste som vo Svätom Jure nabrala spolužiačku, dali sme si kávu a pokecali, takže to bolo fajn. Môj sen je mať raz športové auto, pretože milujem rýchlosť! 

 

 

V zahraničí si nejazdila autom, ale skôr si sa presúvala metrom, keď si išla na modelingové castingy? Čo cesta lietadlom a nejaký zážitok, na ktorý nezabudneš?

 

V zahraničí vo veľkých mestách bývajú často kolóny, takže metro je najrýchlejší spôsob prepravy. Raz som letela lietadlom a sedela som v strede, napravo bol právnik a naľavo bola taká babka z Ruska, ktorá prvýkrát letela lietadlom. Jej príručná batožina bola igelitka a nevedela ani slovo po anglicky, tak som sa jej pokúšala nejak tlmočiť a kúpila som jej vodu, lebo letuška jej nerozumela. Právnik ma ponúkol keksíkmi, babka to videla, tak ma chcela ponúknuť tiež. Strčila ruku do igelitky a vytiahla z nej za hrsť slaných arašidov. Potom si vytiahla chlieb a papriku a začala si to tam krájať. Bolo to zvláštnym spôsobom rozkošné. Mám aj nepekné zážitky, napríklad keď jeden pán odpadol v uličke, prišli záchranári a hodinu sme stáli a čakali, či letí, alebo ostáva. Nakoniec sa rozhodol, že ide. Ešte pred vzlietnutím však odpadol druhýkrát a proces sa opakoval. Počas celého letu sme boli všetci v strese, lebo nevyzeral najlepšie. Našťastie sme prileteli v poriadku. 

 

 

Stalo sa ti niečo nezvyčajné v zahraničí, že si nevedela, ako máš reagovať?

 

Bolo to v Paríži, sedela som v taxíku a stáli sme na červenej, keď utekal jeden bežec a omylom sklopil taxikárovi spätné zrkadlo. Ten otvoril okno, aby ho napravil, keď mu zrazu na kufor začali búchať nejakí ľudia. Obidvaja sme sa hneď otočili, ale chlapci už odišli a my sme pokračovali v jazde. Taxikár si všimol, že mu chýba mobil, ktorý ml na stojane pri rádiu. Takže bežec to zrkadlo nesklopil omylom, celé to bolo naplánované a bohužiaľ im to vyšlo..

 

 

 

Kde sa ti páči model dopravy, ktorý ti je nejakým spôsobom blízky?

 

Šoférujem hlavne na Slovensku, ale vyskúšala som si to napríklad v Rakúsku, Nemecku, ale aj v Taliansku. Neviem povedať, čo sa mi viac páči, nemci sú veľmi organizovaní, zatiaľ čo v Taliansku je to úplná divočina. Na cestách sa predbiehajú autá, skútre, električky, všetci v jednom pruhu (pokiaľ na tej ceste nejaké pruhy existujú), trúbia a míňajú sa len o centimetre. Napriek tomu som tam ešte nevidela nehodu, oni si v tom chaose nejak rozumejú a to ma fascinuje. Aby som to nejak uzavrela, najviac mi vyhovuje šoférovať doma. 

 

 

Máš niekedy dojem, že si modelky zamieňajú s inými typmi žien…?! Zažila si nejakú storku?

 

Išla som elegantne oblečená na kamarátovu oslavu narodenín v Miláne a čakala som na chodníku na taxík. Vtom prišiel ku mne taký malý objemný Ind a opýtal sa ma po anglicky, že ,,how much?” Nevedela som, či sa mám smiať alebo plakať, ale každopádne ma to znechutilo. Dnes má, bohužiaľ, slovo modelka úplne iný význam ako kedysi. Hovoria si tak dievčatá na instagrame, spoločníčky, dokonca tak nazývajú baby, ktoré si zarábajú pomocou OnlyFans. Nikoho nesúdim, nech si každý robí, čo chce, ale z týchto dôvodov sa pomaličky prestávam nazývať modelkou. 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode