Milujem minimalizmus

14.07.2018 09:07

Talentovanú speakerku rádia Európa 2 - Katarínu Balážiovú známu aj pod pseudonymom Becca sme vyspovedali pri kávičke, ale aj na cestách, kde si prvýkrát zajazdila na značke Citroen a modelom bol C3 Aircross

Poslucháčom sa prihovárate už dva roky a vašu výrečnosť ocenili aj pri konkurze na moderátora?

Našli ma cez Instagram! V rádiu Európa 2 hľadali moderátorsky zástup na dva mesiace vtedy ešte do rannej šou ZOO. Za uchádzačov sa dalo hlasovať, aby postupili do finále a potom všetkých 5 báb si po jednom vyskúšalo moderovanie ráno. Ja som tam bola posledný deň a hneď si ma aj nechali. V lete som tam bola s chalanmi každé ráno a po lete som dostala ponuku od rádia moderovať víkendy. Po polroku som prešla aj do týždňa večer. Teraz v lete každý deň moderujem reláciu Drivetime od 16,00 -19, 00 hodiny, ale diváci ma môžu vidieť aj v RTVS v relácii Park.

Máte v rádiu rôzne výzvy a plníte šialenosti, ktoré pobavia a verím, že aj občasné brebty sa podaria. Potom naozaj je človek plný humoru aj keď by nechcel...čo také ste zažili?

Nedávno som skákala z mosta La Franconi, čo bola pre mňa veľmi hard corová úloha. Bolo to desivé, ale dala som to. Minulý rok ma vyhodili z lietadla haha, znie to všelijako. Polovicu cesty hore som preplakala a nakoniec to bol jeden z najlepších zážitkov! Brebtové veci zažívam hlavne, keď čítam dopravný servis. Vtedy si dávam pozor, aby som dobre prečítala napríklad slovo „BYTČA“, keď tam človek nedajbože zle prečíta B, mohlo by to zle vypáliť, tak to by bol môj koniec! Raz som prečítala miesto vodné dielo Gabčíkovo, že vodné delo Gabčíkovo a namiesto radaru pri Lovinobani bol pri LovinoBARE. Ľudia písali do rádia, že čo to je za novú vtipnú moderátorku. Raz dávno v mojich začiatkoch som dostala pri vstupe záchvat smiechu, že som nevedela povedať súvislú vetu. Rádio prináša všelijaké vtipné situácie..Som typ moderátora, ktorého človek buď má rád alebo nie. Viem o tom, že mám špecifický prejav a chápem, že to nemusí sedieť každému poslucháčovi, ale tak to proste je..

Becca, ste mladá kočka, ktorá si pamätá na roky, kedy sadla prvýkrát za volant?

Jazdiť ma učil môj dedko na starej bielej škodovke 120, možno aj pre to mám šoférovanie tak rada a myslím, že šoferujem dosť slušne. To bola veľká sranda, keď nám to skapalo, tak sme to museli roztláčať. Nemali sme na nej žiadnu kolíziu...

Neboli žiadne búračky?

Dva roky na to, ako som dostala vodičák som nechtiac nedala prednosť a kým som sa rozhýbala do križovatky, tak som buchla kamošovým BMW do jedného auta. Bola som z toho strašne vyklepaná a ešte mi ten pán, tak naložil, že som už nevedela ako sa volám. Zavolal policajtov, pritom to nebola veľká škoda, mohli sme sa dohodnúť na mieste, ale musím povedať, že policajti boli veľmi zlatí. Dávali ma dokopy rečami, že veď to stane raz za čas každému, spísali sme to a ja som sa nakoniec upokojila. Kamarátovi som preplatila na BMW nové svetlá Angel eyes, ktoré si chcel už dávno kúpiť a on sa z toho veľmi tešil. Boli sme ich kúpiť v Trenčíne, tak sme mali ešte aj výlet!

Veľa žien maturuje pri cúvaní, dokonca sem tam zoberú so sebou stĺpik a iné nepotrebné predmety. Ako je to s vami?

Nie je umenie nacúvať do auta, keď nemáš kameru, ale umenie je nacúvať aj s kamerou! Stalo sa to za reštauráciou, nikde nikoho a podarilo sa mi oškrieť mercedes. Nechala som za stieračom lístok s číslom, lebo sama by som ocenila, ak by niekto oškrel mňa a zachoval by sa podobne a nezdrhol. V aute som mala mojich kolegov, ktorí si všimli, že Mercedes už bol predtým pooškieraný na celom boku auta. Teta, majiteľka auta sa ozvala až po troch dňoch a chcela mi vyrobiť ešte problém, lebo chcela aj ten bok hodiť na mňa. Z čo som bola už vytočená. Naštastie som mala svedkov. Dokonca mi sama pri prvom telefonáte povedala, že ten celý bok má oškretý ešte zo zimy, tak som jej to pripomenula a požiadla som ju, aby sa chovala slušne a korektne. Nakoniec sme to poistne poriešili, ako sme mali a nepreplácala som jej opravu celého auta. Bola som z nej, ale nemilo prekvapená.

Dúfam, že aspoň policajti sú k vám zhovievaví pri prípadnom prehrešku?

Vychádzala som v noci z aquaparku v Liptovskom Mikuláši a bola tam Stopka! Dvesto metrov som nikoho nevidela, tak som šla ďalej a zrazu húkačky. Vysvetlila som policajtom, že viem, že som nie tak úplne zastavila na tej Stopke. A policajt so smiechom, že Slečna vy ste tadial preleteli! Bavili sme sa spolu ešte asi 5 minút, chalani boli super, celkom sme sa zabavili, aj keď mi nakoniec pokutu dali a musela mi na ňu požičať kamoška, lebo vtedy som mala na účte mínus dva centy. Za ten príjemný pokec a smiech s nimi to ale stálo.

 

Je niečo, za čo by ste dávali vysoké pokuty, keby ste boli policajtkou?

Nepáči sa mi, že vodiči nevedia, čo majú robiť na trrojprúdovej diaľnici! V smere na Trnavu idú v strednom pruhu, nie že by sa dali do krajného. A musím povedať, že to robia veľmi často ženy...Viem sa rozčúliť a vtedy nadávam. Vo vyhrotenej situácii si myslím, že som schopná aj vystúpiť z auta! (zatial sa ale taká situácia naštastie nestala) Naposledy som odbočovala do rádia a zastavila som na červenej. Zrazu chlapík sa za mnou preradil, predbehol ma cez dvojitú plnú cez protismer a vytrúbil ma. Takým by som okamžite brala vodičák! Chápala by som to iba v prípade, že by mu žena v aute rodila alebo sa ponáhľa s dieťaťom do nemocnice, ale inak...

Spomínali ste, že ste jazdili aj na starých autách. Vedeli by ste si na nich niečo technicky urobiť alebo ísť iba do servisu nech sa tam postarajú?

Vymenila som si raz baterku na mojej prvej rakete - modrej Kii Pride! Aj tak som ju potom nenaštartovala a doteraz je odparkovaná v Šali. Tuším tam odišiel klinový remeň alebo alternátor...nuž je to ročník 1999, je to už taká stará rozpadnutá škatuľa, ale mám s ňou veľa historiek! Viackrát ma nechala v štichu ako ma odviezla. Pamätám si ako bola moja mama hotová, keď mi pri rezaní zákruty na palubovke popadali umelohmotné dinosaury, ktoré tam mám a potom som si ich naspäť ukladala. Je čas, že raketu bude treba odhlásiť a z parkoviska odstrániť.

Prečo?

Volali mi policajti zo Šale asi rok dozadu, že či je ten vrak, čo tam stojí môj. Tak som im musela vysvetliť, aby mojej rakete nenadávali do vrakov, lebo je plne pojazdná (keď sa jej chce), len že tam momentálne oddychuje, že má aj platnú STK. Obyvatelia sídliska sa vraj sťažovali, tak ho kamoš preparkoval, ale doteraz tam stojí pred jeho barákom.

Prvýkrát jazdíte na crossoveri Citroen C3 na modeli Aircross 1,6 HDi. Boli ste spokojná?

Mám kamarátov, ktorí sú s touto značkou spokojní a musím povedať, že ja pri testovaní tohto modelu tiež. Robustné auto v peknej červenej farbe, ale nesnažím sa posudzovať auto len podľa farby. Čierny interiér mi pripadal minimalistický v jednoduchosti, pri tom útulný a mne vyhovujúci. Palubovka bola presne v tomto štýle. Farebne som zapadla a splývala s prostredím...aj s volantom! Masívna ručná brzda ma zaujala, ale zvykla som si. Po dlhšej dobe som jazdila na 5 stupňovej prevodovke, pretože jazdím viac na automate. Na dieselovú jednašestku to bolo dynamické a tiché. Nemalo to extra citlivé brzdy, čo bolo super, lebo netúžim si búchať hlavu o čelné sklo! Podľa palubného počítača je Citroen C3 Aircross úsporné vozidlo a pri tom veľmi priestranné a bezpečné. Príde mi to v pohode aj ako rodinné auto. Dozadu si viem predstaviť dať dve detské sedačky na posuvné sedadlá a nákup do kufra! Úplná pohoda v minimalistickom štýle... Určite by som si zvykla.

Späť

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode