Miliónty automobil Kia cee´d

28.05.2015 11:01

Spoločnosť Kia Motors Slovakia so sídlom v Tepličke nad Váhom neďaleko Žiliny vyrobila už miliónty model s označením Kia cee'd, čím dosiahla významný míľnik na svojej životnej púti, ktorá sa začala v roku 2006. Model cee'd od svojho uvedenia na európske trhy pred deviatimi rokmi zohral významnú úlohu v popularite značky Kia a jej obchodnom úspechu v tomto regióne.

⦁    Kia cee'd s poradovým číslom 1 milión aktuálne opúšťa výrobnú prevádzku Kia Motors Slovakia
⦁    Európska výroba značky Kia Motors odštartovala v roku 2006
⦁    Historicky prvý model značky Kia navrhnutý a vyrábaný v tomto regióne
⦁    Model Kia cee'd - reprezentant kvalitatívnej revolúcie značky Kia v Európe
⦁    Nová edícia GT Line a nové tzv. „downsizing“ motory uvedené ešte tento rok  


Z výrobnej linky jediného európskeho montážneho závodu Kia Motors zišla miliónta Kia cee'd v najvýkonnejšom prevedení GT s päťdverovou karosériou a vo farbe Fusion White. Pohonná jednotka s objemom 1,6 l T-GDI (Turbo Gasoline Direct Injection) a výkonom 204 koní taktiež pochádza zo žilinskej prevádzky. Tento konkrétny kus je určený pre klienta z Holandska.
Model Kia cee'd, vyrábaný výhradne pre európsky trh v najmodernejšej výrobnej prevádzke Kia Motors, teraz tvorí viac ako 21 % celkových európskych predajov značky. V roku 2014 sa tu predalo vyše 75 960 nových vozidiel s týmto označením, čím sa Kia cee'd stala druhým najpredávanejším modelom Kia v Európe, hneď za populárnym zástupcom kompaktnej SUV triedy, modelom Kia Sportage, ktorého rodný list takisto pochádza zo Slovenska.
Artur Martins, viceprezident pre marketing spoločnosti Kia Motors Europe pri tejto príležitosti uviedol: „Vďaka modelu Kia cee’d sa spoločnosť Kia Motors úspešne etablovala na európskom automobilovom trhu. Stal sa tak dôležitou hybnou silou nášho stabilného rastu a úspechu v tomto regióne. Značka Kia sa stala synonymom vysokej kvality a prvotriedneho dizajnu. Blahoželám všetkým kolegom zo spoločnosti Kia Motors Slovakia  k dosiahnutiu tohto míľnika a zároveň sa chcem poďakovať všetkým našim zákazníkom, ktorí náš model dostali do širšieho povedomia a vďaka ktorým sa stala Kia cee´d obľúbeným automobilom.“  
Artur Martins zároveň dopĺňa: „Modelový rad cee'd od spustenia výroby v roku 2006 prešiel dlhú cestu, vrátane ďalších karosárskych verzií  kombi Sportswagon a trojdverovej verzie pro_cee'd, čím nám umožnil vstup aj do nových segmentov trhu. Naše výkonné modely GT, uvedené v roku 2013, nám zase otvorili cestu k tým zákazníkom, ktorí pri výbere automobilu hľadia viac na emócie a uprednostňujú atraktívny dizajn a príjemný pôžitok z jazdy. Čo sa týka našich ďalších plánov, budeme sa naďalej venovať vývoju modelu cee'd, ktorý položil základy úspechu značky Kia v Európe.“
Kia ešte tento rok rozšíri modelový rad cee'd o edíciu GT Line, ktorá spája štýl a športový naturel modelov Kia cee'd GT a Kia pro_cee'd GT so všestrannosťou štandardných zástupcov  tohto modelového radu. Nová edícia GT Line bude v ponuke pre všetky tri verzie: päť-,  aj trojdverový hatchback, ako aj kombi Sportswagon.
Nová edícia Kia cee'd GT Line okrem toho priváža do Európy aj úplne nový maloobjemový motor z dielne Kia Motors s objemom 1,0 litra T-GDI (Turbo Gasoline Direct Injection) - preplňovaný zážihový motor s priamym vstrekovaním paliva a s novou sedemstupňovou dvojspojkovou prevodovku. Cieľom vývoja novej pohonnej jednotky a prevodovky bolo zníženie spotreby paliva a emisií CO2 pri súčasnom zachovaní atraktívnych výkonových parametrov a okamžitej odozvy na pokyny vodiča.

Kia cee´d: dôležitý bod zlomu v histórii značky
Spustenie výroby a predaja prvej generácie Kia cee´d znamenalo novú éru pre obchodný rast značky Kia v Európe, keďže išlo o prvý model Kia, ktorý bol navrhnutý, konštruovaný a vyrábaný výhradne v Európe. Navrhli ho vo Výskumnom a vývojom centre automobilky vo Frankfurte nad Mohanom . Od svojho uvedenia na trh v roku 2006 Kia cee´d prekonala očakávania už existujúcich Kia zákazníkov a pritiahla do predajní aj tých európskych spotrebiteľov, ktorí doteraz kúpu značky Kia iba zvažovali.
Aj označenie modelu „cee´d“ poukazuje na európske korene a pôvod, nakoľko je v ňom zakomponované kódové označenie modelu pre Európu „ED“, ktoré vyzdvihuje aj fakt, že ide o prvý „European Design“ značky. Okrem toho "CE" symbolizuje spojenie koncepcie, vývoja a výroby modelu v Európe a určené pre trhy Európy - „The Community of Europe“.
Počas výrobného cyklu  prvej generácie modelu Kia cee´d od roku 2006 do roku 2012 bolo vyrobených 646 305 kusov. Druhá generácia si doposiaľ našla 353 695 európskych zákazníkov od svojho uvedenia na trh - ponúka vysoko kvalitný a elegantný interiér, atraktívny dizajn a širokú škálu účinných a hospodárnych motorov. Ako každý automobil Kia v Európe, aj Kia cee´d ťaží z benefitov unikátnej 7-ročnej záruky Kia / 150 000 km.
Minulý rok vyrobila spoločnosť Kia Motors na Slovensku viac ako 323 000 vozidiel a 493 000 motorov, čo predstavuje ročný výrobný rekord. Kia Motors Slovakia zamestnáva viac ako 3 800 zamestnancov, ktorí na moderných výrobných linkách pracujú na tri zmeny.
Vzhľadom k objemu produkcie predstavujú modely populárnej Kia cee´d takmer polovicu celkovej produkcie prevádzky. Nasledujú modely Kia Sportage a Kia Venga. Modely zo Slovenska putujú na 76 svetových trhov, väčšinu kupujúcich však tvoria trhy v celej Európe a Rusku. Od roku 2006 Rusko predstavuje viac ako jednu pätinu všetkých tržieb modelov radu Kia cee´d (207 597 kusov).  Kia cee´d je veľmi populárna aj vo Veľkej Británii (102 858 kusov) a v Nemecku (99 080 kusov).

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode