MG5 Electric, prvé 100% elektrické kombi na slovenskom trhu

21.10.2023 11:00

Koncern SAIC Motor pod logom MG, na náš trh prináša už druhý automobil a to rodinný kombík MG5 Electric. Je to prvé 100% elektrické kombi s krásnym dizajnom, bohatou výbavou a dvomi druhmi batérií. My sme ho mohli obdivovať na statickej prezentácii v krásnom prostredí moderného sídla vinárstva a gastronomie - ELESKO Wine Park v Modre. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých informácii o nádhernom elektrickom MG5.

Samozrejme, že okrem reprezentatívnosti  tohto modelu aj veľa firiem dlhodobo oceňuje výhody plynúce z karosérie kombi. Okrem toho naša redakcia vyzdvihuje a rodinnosť, priestornosť a variabilitu, ktoré s výkonom 177 koní, dojazdom 400 km (538 km v meste) a možnosťou rýchlonabíjania už neexistujú žiadne bariéry. Batožinový priestor, ktorý ponúkne až 1367 litrov objemu si hravo poradí s objemnou batožinou. Ak športujete a potrebujete voziť bicykle, kolobežky, či iné rozmerné vybavenie. tak MG5 umožnuje inštaláciu ťažného zariadenia aj strešných nosičov.

Interiér je moderný a použité materiály sú kvalitné. Prístrojovka je natočená na vodiča a podpora Android Auto a Apple Car Play je samozrejmosťou.

 

Všetky dôležité funkcie budete mať na dosah ruky na farebnom dotykovom displeji 10,25" vrátane DAB vysielania, Bluetooth® pripojenia, navigácie, ovládania klimatizácie, pripojení cez Apple CarPlay® a Android Auto™ a radu ďalších funkcií – aby ste mohli súčasne sledovať dopravu aj počúvať svoje obľúbené skladby alebo vysielanie Praktický systém napájania V2L (vehicle-to-load) umožňuje používať batériu vozidla na napájanie externých spotrebičov s maximálnym príkonom až 2,2 kW, napríklad elektrického bicykla alebo grilu .A hlavne vždy sa môžete tešiť na nízke prevádzkové náklady MG5 Electric, či už cestujete s rodinou alebo služobne.

Veľký priestor a jazdný komfort kombi je spojený s dynamickými vlastnosťami, nízkymi nárokmi na údržbu a návykovým jazdným prejavom elektromobilu. Batériu dobijete z 10% na 80% kapacity len za 35 minút. A pre toho, kto využije energiu z auta pre iné spotrebiče ponúka MG5 technológiu V2L. K dispozícii je celý rad funkcií, ktoré vám uľahčia cestovanie – vrátane našej inovatívnej jazdnej a bezpečnostnej technológie MG Pilot, aplikácie iSMART alebo prepojenia s Android Auto alebo Apple Carplay. 

Ďalším presvedčivým argumentom v prospech MG5 je naša sedemročná záruka, ktorá vám zaistí pokoj na cestách. Nové MG5 Electric sa radí k už druhej generácii elektromobilov MG a posúva čisto elektrické cestovanie na novú úroveň. Priestranné a bohato vybavené vozidlo, ktoré je prvým čisto elektrickým kombi na európskom trhu, ponúka záujemcom o elektromobily viac miesta ako kedykoľvek predtým. Cestovanie uľahčuje celý rad funkcií vrátane nášho pokrokového súboru asistenčných systémov MG Pilot a zostavy inteligentných technológií konektivity MG iSMART Lite. 

Podmanivý aerodynamický dizajn MG5 Electric je odrazom novej filozofie ‚Evolučného designu' značky MG. Tento progresívny prístup k cestovaniu vozidlom, ktoré na prvé miesto kladie potreby človeka, spája praktické zameranie s high-tech estetikou. Výsledkom je automobil s moderným vzhľadom, ktorý pritom pôsobí triezvym dojmom, poskytuje maximálne pohodlie a neodvádza toľko pozornosť. MG5 Electric s dĺžkou cez 4,5 metra bolo navrhnuté pre rodiny, prácu aj všetky ostatné potreby. V pohodlí v ňom môže cestovať až päť osôb, ktorým ponúkne príkladné jazdné vlastnosti, ako aj veľa miesta v kufri pre batožinu, materiál či ďalšie vybavenie. 

Do batožinového priestoru MG5 Electric s objemom 479 litrov poskladáte všetko, čo by ste mohli potrebovať. Sklopením operadiel zadných sedadiel delených v pomere 60:40 získate celkom až 1367 litrov, napríklad pre veľké krabice, bicykle či športové vybavenie. Na strešné lyžiny môžeme ľahko pripevniť nosič bicyklov alebo strešný box, čím uvoľníte priestor vo vnútri. Vďaka výkonu 130 kW a najmä vďaka krútiacemu momentu 280 Nm už v spodnom spektre otáčok zrýchlite z 0 na 100 km/h za pouhých 8,3 sekúnd. MG5 Electric utiahne príves s hmotnosťou 500 kg a na streche uvezie ďalších 75 kg. Vždy sa tak pohodlne dostanete všade tam, kde potrebujete byť, vrátane všetkých vecí, ktoré potrebujete pobrať so sebou.

MG5 Electric vás spoľahlivo dopraví do každého cieľa. Vysokokapacitná batéria pohonu zaisťuje pohodlný dojazd až 400 km na jedno nabitie (podľa WLTP). Vozidlo okrem toho disponuje šikovnými funkciami, ktorých cieľom je predĺžiť dojazd na maximum. Napríklad tri rôzne úrovne rekuperačného brzdenia zvyšujú efektivitu a optimalizujú dobíjanie batérie počas jazdy.

MG5 Electric kúpite na našom trhu ešte tento rok s cenou od 35 500 €, resp. 39 300 € za verziu Excite. Aj pri tomto modeli ponúka výrobca záruku 7 rokov, alebo 150 000 km na batériu a pohonnú jednotku.

Dobíjanie batérie bolo pohodlné trojfázové AC (striedavý prúd, Mode 3) nabíjanie MG5 Electric poskytuje nabíjací výkon až 11 kW. Na druhej strane DC (jednosmerný prúd, Mode 4) rýchlonabíjanie s konektorom CCS a maximálnym nabíjacím výkonom 87 kW dobije batériu z 10% na 80% za pouhých 35 minút. Čo je zhruba toľko, koľko potrebujete na pretiahnutie nôh a vypitie šálky kávy. Praktická sada technológií konektivity MG iSMART Lite vám spríjemní každú cestu.

Inteligentné funkcie pre MG5 Electric zahŕňajú napríklad:

Vyhľadávanie vozidla pomocou mobilnej aplikácie

Diaľkové ovládanie niektorých základných funkcií

Kontrola stavu vozidla

Farebný dotykový displej 10,25" pre správu funkcií vozidla

Vyhľadanie najbližšej nabíjacej stanice

Manažment a plánovanie nabíjania vozidla

 

MG Pilot zahŕňa nasledujúce podsystémy

Systém automatického núdzového brzdenia (AEB)

Adaptívny tempomat (ACC)

Asistent pre jazdu v dopravnej kolóne (TJA)

Aktívny systém na udržanie jazdného pruhu (LKA)

Automatické diaľkové svetlá (IHC)

Inteligentný obmedzovač rýchlosti (SAS)

Varovanie pred čelnou zrážkou (FCW)

Rozpoznávanie dopravných značiek (TSR)

Varovanie pred opustením jazdného pruhu (LDW)

Spracovala: Alena Chorvátová

MG5 Electric vás spoľahlivo dopraví do každého cieľa. Vysokokapacitná batéria pohonu zaisťuje pohodlný dojazd až 400 km na jedno nabitie (podľa WLTP). Vozidlo okrem toho disponuje šikovnými funkciami, ktorých cieľom je predĺžiť dojazd na maximum. Napríklad tri rôzne úrovne rekuperačného brzdenia zvyšujú efektivitu a optimalizujú dobíjanie batérie počas jazdy.
 
Jednoduché je aj dobíjanie batérie. Pohodlné trojfázové AC (striedavý prúd, Mode 3) nabíjanie MG5 Electric poskytuje nabíjací výkon až 11 kW. Na druhej strane DC (jednosmerný prúd, Mode 4) rýchlonabíjanie s konektorom CCS a maximálnym nabíjacím výkonom 87 kW dobije batériu z 10% na 80% za pouhých 35 minút. Čo je zhruba toľko, koľko potrebujete na pretiahnutie nôh a vypitie šálky kávy. Praktická sada technológií konektivity MG iSMART Lite vám spríjemní každú cestu.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode