MG ZAHAJUJE PREDAJE V ČECHÁCH A NA SLOVENSKU

29.06.2022 14:03

Značka MG vstupuje na český a slovenský trh.

 

Od 29. JÚNA 2022 sa v oboch krajinách spúšťa predaj značky MG.

 

26 dealerstiev bude ponúkať 2 najnovšie modely – MG ZS a MG EHS

 

„Je mi velkou ctí uvádět na trh takto perspektivní značku s jedinečnou historií a britskými kořeny. Věříme, že nabídka kombinující velmi kvalitní produkt se skvělou výbavou bude to pravé pro české i slovenské zákazníky. Dobrá cena jen podtrhuje náš záměr prosadit se rychle na obou trzích. Navíc očekávaný příchod dalších modelů včetně těch plně elektrických začátkem příštího roku je příslibem dynamického rozvoje značky MG v našem regionu“, říká Kamil Šilhavý, generální ředitel MG Motor pro ČR a SR.

 

NOVÉ MG ZS

Nová ZS prešla modernizáciou na jar 2020, plní úlohu veľkého predstaviteľa segmentu B-SUV a ponúka veľmi dobrú hodnotu za peniaze. ZS je tiež komerčne najúspešnejším modelom MG a vozidlo bolo starostlivo testované, a preto aj vyladené v Európe na britských cestách. Okrem vysokej úrovne bezpečnosti si posádka počas jazdy vychutná ideálne variabilný interiér a veľký batožinový priestor. Poháňajú ho dva benzínové motory: menší preplňovaný 1,1-litrový trojvalcový motor s priamym vstrekovaním paliva s výkonom 82 kW a väčší štvorvalcový motor s objemom 1,5 litra. Okrem toho je tu aj elektrická verzia ZS EV, ktorá ponúka výkon 115 kW a na jedno nabitie dokáže prejsť až 440 km.

 

 

NOVÉ MG EHS

Nové EHS zaujme na prvý pohľad svojím atraktívnym dizajnom, ktorý jasne ukazuje svoje schopnosti SUV. Počas vývoja bola venovaná značná pozornosť kvalite a výberu špičkových materiálov palubnej dosky a celého pohodlného interiéru. Centrálny dotykový displej infotainmentu sa môže pochváliť uhlopriečkou 10,1 palca. Z výberu bezpečnostných technológií stojí za zmienku mg Pilot, ktorý zastrešuje niekoľko dôležitých asistenčných systémov naraz a ktorý dokáže zastaviť samotné vozidlo až do rýchlosti 19,2 km/h. Používa kombináciu kamery a radaru na detekciu priestoru pred vozidlom. HS/EHS je poháňaný 1,5-litrovým preplňovaným benzínovým štvorvalcom s výkonom 119 kW alebo vo verzii PHEV plug-in hybridným pohonným ústrojenstvom, ktoré ponúka systémový výkon 190 kW. Jedinečná je napríklad desaťstupňová prevodovka kombinujúca 4 prevodové stupne pre elektromotor a 6 prevodových stupňov pre spaľovací motor.

Cenník EHS

 

 

MG sa dobre predáva na približne desiatich trhoch v západnej Európe s podielom na trhu okolo dvoch percent, čo je skvelý výsledok a požiadavky európskych zákazníkov sú nespochybniteľné. Pokiaľ ide o kvalitu, MG odvážne konkuruje tradičným európskym a japonským značkám.

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode