Mestský spoločník

13.05.2017 09:00

Slovenská herečka Michaela Šálek Drotárová hrala v Jakubiskovom filme Bathory, ale aj v iných projektoch či už divadlo, televízia alebo reklama. Pre nás však bola zaujímavá aj z iného uhla. Ako šoférka vyskúšala novú Kia Rio a porozprávala nielen o tejto značke, ale aj ...viac sa dočítate v našom rozhovore

Miška, účinkovali ste v muzikáloch, hosťujete v divadlách, vo filme, ale ste predovšetkým dabingová herečka. Na niečo som zabudla?

Najviac sa venujem dabingu, ale hosťovala som v divadlách v SND, Trnave a hrala som aj v muzikáli Čajočky a v Atlandíde ešte účinkujem. Nahrávam dokumenty, hlasové reklamy, naposledy to bolo Rajo a Bepanthen. V televízii ma mohli diváci vidieť v Rodinných prípadoch a čo sa filmu týka, podarilo sa mi dostať do filmu pána Jakubiska Bathory, kde som hrala slúžku Eriku a to bola moja najlepšia skúsenosť, kde som som najviac naučila.

O filme Bathory a jej hlavnej predstaviteľke Anne Friel sa veľa hovorilo aj o rôznych nečakaných situáciach. Mala spievať chorálovú pieseň a text mala prilepený nad postelou, keď sa v izbe ocitla v plameňoch. Zažili ste tiež niečo podobné?

Prvý deň natáčania som bola mŕtvola, lebo som vypadla z okna. Mala som mať zlomenú kľúčnu kosť a iné odreniny, ktoré mi líčili 5 hodín a nakoniec ma celú nastriekali bielou farbou, ktorá sa mi nejaký čas vpíjala do kože. Upravovali mi rôzne partie tela. Ležala som na pitevnom stole a pán Jakubisko nevedel, nikto mu to nepovedal, že ma už „dokončili“, tak sa tie zábery nepoužili. Veľa sa točilo v exteriéroch, tak boli drobné zranenia, lebo som behala bosá, ale nič vážne sa mi, našťastie, nestalo.

Ste veľmi ohybná a tie vaše akrobacie sú vynímočné, nechcete ísť tou cestou?

Vystupovala som v Rakúsku s kúzelníkom a akrobatkami, artistami – umelcami ,v dinner show. Ľudia dostanú okrem zábavy aj štvorchodovú večeru čiže telo aj duša sa nasýtia. Robíme to sezónne, od jesene do jari tam tancujem, spievam, hrám. Venovala som sa aj scénickému tancu a teraz mám hobby – akrobatický tanec. Baví ma visieť dolu hlavou a všetko, čo je spojené s akrobaciou. Tak ako niekto chodí do fitka, tak ja sa zavesím...

Pochádzate z Košíc a verím, že na bratislavských cestách to býva občas problém....

Som z východu, ale aj západ sa delí na Dunajskú Stredu a Senec a iné, ale je fakt, že s košickými značkami sa v Bratislave zle šoféruje. Je to trochu adrenalínová záľuba. Často si na mňa zatrúbia, ja im zamávam. Rada jazdím dlhé trasy nielen na východ, ale aj za švagrinou do Tirolska. Aj preto potrebujeme veľké auto s kufrom a vyzerá to tak, že zvíťazí Kia cee´d SW. Je to rodinné auto, kde bude dosť miesta nie len na moje veci, ale aj manželove a synove.

Malého synčeka počas tých ciest, keď nespí ako zabávate?

Malý sedí v sedačke, má vždy pripravené jedlo, hračky a niekedy spievame, počúvame hudbu, rozpravky. Ak nechcem, aby zaspal, tak som hlučná a robím šou, k tomu zapnem svetlo v interiéri.

Spomínali ste Rakúsko a vieme, že majú dobré cesty, tolerantných vodičov, ale keď ste tam často jazdili za prácou, tak sa vám nikdy nepritrafila nejaká nehoda?

Pár rokov dozadu bola riadna zima a dostala som šmyk a hodiny! Auto bolo ľahké a začalo sa krútiť, neviem aký anjel stál nado mnou, lebo sa mi nič nestalo. Iba ma odhodilo, ale ani autu sa nič nestalo, len mi spadol výfuk, ktorý som menila. Som dosť emočný človek, ale v takých situáciach nevydám zo seba ani hlas. Druhé hodiny som mala na diaľnici za slnečneho letného dňa. Predo mnou sa buchli autá tak, že ich odhodilo a ja som bola za nimi, zbadala som ako kusy plechov leteli, tak som brzdila, čo som nemala robiť, opäť som „dostala“ hodiny, ale zase zázrakom sa nič nestalo, a o 15 minút som mohla odísť.

Ste z hereckej rodiny, tak pokuty moc neplatíte, že?

Moja mama je herečka a vie byť herečka aj v reálnom živote. Naučila ma, že treba vždy hrať, keď ju zastavia policajti. Ja som ako dieťa bola s ňou v aute a keď nás zastavili, tak som sa začala krčiť. Mama im povedala, že sa ponáhľa do nemocnice, lebo mám kŕče. Vždy to zabralo, ale mne zaberá na policajtov, ak som milá.  Raz ma pustili, keď zistili, že mám 2 autolekárničky po záruke, aby som si išla hneď kúpiť nové. A jedna pokuta za rýchlosť mi prišla z Rakúska do Košíc v sume 50 eur, prekročila som totiž rýchlosť asi o 10km, takže už si dávam väčší pozor.

Vytočilo vás niečo tak, že ste sa neovládli?

Pri Carltone o piatej ráno som bola podráždená na policajtov, ktorí ma upozornili, že nemám zapnuté svetlá a ja som hľadala miesto na parkovanie. Vybuchla som s tým, že čo chcú...oni, že či vidím dobre, lebo mňa nikto nevidí. Asi sa ma zľakli, lebo ma pustili.

Aká ste za volantom a kedy nadávate?

Určite svižnejšia ako pomalšia, ale strašne som háklivá, keď niekto nedáva smerovky a ja nie som vedma, aby som to predvídala. Prípadne dá smerovku, keď už odbáča, a to už načo?!

Za volantom novej Kia Rio vám to pristalo a je vidieť, že k značke Kia máte vzťah. Ako sa vám páčil hatchback?

V červenej farbe sa Kia Rio zapáči asi každej žene a dizajn s predĺženými svetlami je sexy, ale musím povedať, že vo vnútri je to ešte lepšie! Tmavý interiér pôsobil luxusne a bolo vidieť, že je kvalitne spracovaný do najmenších detailov. Mne sa však viac páčia látkové sedadlá kvôli lepšej údržbe. Rýchlo som si zvykla na všetko okolo seba, multifunkčný volant s tlačítkami, prístrojovka s prehľadnou obrazovkou, príjemné manuálne radenie, dobrý výhľad z auta do všetkých strán. Elektrické vyhrievanie sedadiel i volantu sú v zime super. Všimla som si USB výstup a to je praktické, lebo nemusím mať milión cedečiek. Benzínová jednaštvorka je ideálna pre mužov a ženy, ktorí nechcú pretekať, ale jazdia v mestskej premávke a k tomu poteší dobrá spotreba. Naozaj Kia Rio je ideálna pre dvoch ľudí mladšej či staršej generácie. Pre mladú rodinku je veľkým benefitom veľký a priestranný kufor, ale zadné sedadlá sú určené skôr deťom. Vpredu je kráľovsky veľa miesta. S týmto autíčkom každá žena zaparkuje, aj keď to nie je jej silná stránka a určite si viem predstaviť časté nákupy s dobrým spoločníkom, lebo Kia Rio ním je.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode