Mestská Gituša

31.08.2011 15:04

Muzikálová herečka Katarína Ivánková a členka spevácko - tanečnej skupiny SENSE prehnala svojím temperamentom Hyundai i10 po mestských bratislavských uličkách

Ste členkou divadla na Novej scéne a speváčkou tria Sense. Ako to všetko pracovne stíhate?
Spievam, tancujem, hrám. To je môj život a povolanie, ktoré milujem.

K tomu všetkému potrebujete aj spolupracovníka, ktorý vám uľahčuje premiestňovanie sa za pracovnými povinnosťami alebo nie?
Ak myslíte auto, tak ho síce potrebujem, ale je to asi vtipné, že vodičák  mám, ale auto zatiaľ nie. Nechcem ojazdené, ale nové auto. Moja predstava auta je presne taká ako je Hyundai i10 v ktorom momentálne sedím. Maličké, šikovné na parkovanie, ale aj celkom živé, keď stúpim na plynový pedál. Mňa zatiaľ väčšinou vozia taxíky alebo MHD. Som dosť veľký športovec a nerobí mi problém prejsť krátke úseky aj peši. :-)

Autoškola bola pre vás náročná hlavne čo sa týka jazdenia?
Nerobilo mi to problémy a všetko som zvládala, čo sa odo mňa očakávalo. Jazdila som predovšetkým na manuáli, ale verím, že aj s automatom by som si poradila. Mala som možnosť si taký typ auta vyskúšať a nebola to nuda. Dá sa povedať, že som sa viac sústredila na jazdu ako na radenie. V budúcnosti nevylučujem kúpiť také auto.

Ako sa správate, ak vám strážcovia zákona dajú pokutu za dopravný priestupok?
Žiadnu pokutu ani vážnu dopravnú nehodu som zatiaľ nemala. Len také malé vybehnutia na obrubník bez vážnejšieho poškodenia auta.

Myslíte si, že zvýšenie sadzobníka pokút je ozaj na mieste?
Tie pokuty aj keď sú vyššie, tak sú oprávnené. Niektorí vodiči si skutočne myslia, že sú samy na ceste. A nikto iný. Vodiči sa budú snažiť jazdiť opatrnejšie. Dopravné predpisy sú určite dobré a mnohých naučia systematickosti a určite to zníži aj nehodovosť na našich cestách. Na cestách pribúda stále viac áut a neopatrnosti na cestách je viac než dosť. Všimla som si a je to zaujímavé, že naši šoféri už hneď za hranicami jazdia opatrnejšie a sú disciplinovaní ako rakúski vodiči. Neviem čím to je, že sa u susedov dokážeme lepšie správať na cestách ako doma.

Zažili ste niečo vtipné za volantom?
Niekedy bývam teatrálna za volantom. Raz som zažila v aute také niečo, že sme mali dole okná a na okoloidúcich sme kotkodákali alebo štekali,  keď sme išli okolo autobusovej zastávky. Bolo to vtipné, a ľudia sa smiali.

Aj keď máte pomerne menej najazdených kilometrov ako iní, tak je obdivuhodné, že ste nemali žiadnu kolíziu na ceste. Máte pre vodičov radu, ktorá by im vedela pomôcť?
Od kamaráta som dostala radu, že mám jazdiť za volantom tak opatrne a pozorne, ako keby ma chcel každý vodič ohroziť alebo dokonca zabiť. Je to síce trošku prehnané, ale niečo na tom pravdy je. Skúsený vodič je pozornejší a vie viac predvídať situáciu ako začiatočník, kde sa radím aj ja. Ja sama sa dobrým radám  nevyhýbam.  

Páčil sa vám nový model mestského autíčka - Hyundai i10 1,1 i Style?  
Toto auto je krásne, sympatické a má charizmu. Nevadí mi, že Hyundai i10 je zvonku menšie, lebo je to mestské auto a mne také vyhovuje. Aj kvôli práci na presúvanie mi to naozaj stačí. Krásna modrá farba aj oblečenie už k autu mám. Od prvej chvíle je to Gituša. Kamarátka do mesta. Po vyšliapnutí plynového pedálu spontánne zareagovala a rozbehla sa tak, že som nestíhala. Má veľmi dobrý rozbeh ako na povel a mestské zákruty sú pre ňu hračka. Vnútro auta je dosť veľké a pripadám si ako v obývačke. Dokonca aj vysokí pasažieri sa v aute nemusia krčiť na zadných sedadlách a krčiť nohy. Veľa praktických odkladacích priečinkov vo dverách, prípojka pre iPod sú detaily, ktoré sú pre mňa veľmi dôležité. Po dlhom čase šoférujem auto, ktoré je šité na mieru. Mne na mieru. Parkovanie v Bratislave je dosť problémové a viem, že s Gituškou by som asi nemala žiadny problém.
 
Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode