Mercedes-Benz Slovensko Nové prémiové SUV značky s hviezdou: Trieda GLS

12.11.2015 14:18

Rovnako ako Trieda GL, aj nová Trieda GLS posúva latky vo svete vozidiel kategórie SUV a potvrdzuje svoju pozíciu „Triedy S medzi vozidlami kategórie SUV‟. Jediné plnohodnotné sedemmiestne vozidlo v európskom prémiovom svete SUV ponúka veľkorysé priestorové pomery a spája luxus s presvedčivým komfortom, agilnou dynamikou a najvyššou bezpečnosťou vo svojej triede. Či v každodennej prevádzke alebo mimo siete spevnených ciest ‒ Trieda GLS zvláda všetky výzvy suverénne a komfortne.

Nová generácia ponúka v porovnaní s predchodcom zlepšenú hospodárnosť, rozšírené jazdné programy DYNAMIC SELECT, najnovšiu verziu systému vzduchového pruženia AIRMATIC so zdokonaleným systémom tlmenia ADS, deväťstupňový automat 9G-TRONIC, najmodernejšie asistenčné systémy a najaktuálnejšiu generáciu telematiky s prístupom na internet. Viac výkonu, viac dynamiky a viac výbavy ponúka aj nový Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC. S maximálnym výkonom 430 kW (585 k), špeciálne upraveným podvozkom a prepracovanou prevodovkou AMG SPEEDSHIFT PLUS 7G-TRONIC predstavuje vrchol konštrukčného radu GLS. Sériovo sú na palube jazdné programy AMG DYNAMIC SELECT, ponúkajúce maximum variability, a pohon všetkých kolies AMG Performance s dôrazom na zadnú nápravu. Charakterovú silu prezentuje GLS 63 4MATIC aj svojím aktualizovaným dizajnom vo vzhľade značky AMG a hodnotným interiérom.

 

Hospodárny výkon: paleta motorov Triedy GLS

Všetky hnacie agregáty novej Triedy GLS ponúkajú vyššie jazdné výkony pri čiastočne nižších hodnotách spotreby. Výkonný model GLS 500 4MATIC s motorom V8 s dvoma turbodúchadlami s priamym vstrekovaním s výkonom 335 kW (455 k) teraz ponúka o 15 kW (20 k) viac ako predchádzajúci model a pri maximálnom krútiacom momente 700 newtonmetrov spája vynikajúce jazdné výkony s vysokým hnacím komfortom týchto agregátov. V modeli GLS 400 4MATIC je takisto nasadený motor V6 s dvoma turbodúchadlami s priamym vstrekovaním. Agregát vyvinie výkon 245 kW (333 k) a 480 Nm od 1 600/min, v kombinovanom NEFZ si vystačí s 8,9 l/100 km (206 g CO2/km) a ponúka rovnako ako všetky modely funkciu ECO štart – stop.

Ako suverénny špičkový model konštrukčného radu model Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC teraz disponuje výkonom 430 kW (585 k), čo je o 20 kW (28 k) viac v porovnaní so svojím predchodcom. Maximálny krútiaci moment 760 Nm je teraz k dispozícii už od 1 750/min. Napriek výraznému zvýšeniu výkonu ostala spotreba nezmenená.

Okrem benzínových agregátov je pre model GLS 350 d 4MATIC na výber aj osvedčený dieselový agregát V6 s výkonom 190 kW (258 k) a veľkorysým krútiacim momentom 620 newtonmetrov.

Pri štarte novej generácie Triedy GLS bude vo všetkých verziách sériovo k dispozícii deväťstupňová automatická prevodovka 9G-TRONIC (okrem Mercedes-AMG GLS 63), na želanie v kombinácii s redukciou a uzávierkou medzinápravového diferenciálu.

Nový, dynamický exteriér a prepracovaný, luxusný interiér výrazne zdôrazňujú pôsobivý charakter Triedy GLS. Modernizáciou modelu prispôsobili dizajnéri luxusné veľké SUV aktuálnej reči tvarov značky Mercedes-Benz. V prípade exteriéru bola v strede pozornosti modernizácia prednej časti, zadná časť bola modernizovaná najmä v oblasti nárazníka a zadných svietidiel. V interiéri pritiahnu pozornosť novonavrhnutá prístrojová doska s čiastočne integrovaným multimediálnym displejom, nový multifunkčný volant s 3-ramenným dizajnom, upravená stredová konzola s dotykovým poľom a nové farby výbavy a ozdobné prvky.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode