Mercedes-Benz otvára závod na výrobu osobných motorových vozidiel v Rusku

22.04.2019 11:00

Divízia Mercedes-Benz Cars spúšťa výrobu v novom výrobnom závode osobných vozidiel Moscovia v Moskovskej oblasti približne 40 km od Moskvy, pričom prvým modelom, ktorý zíde z jeho liniek, bude Mercedes-Benz Triedy E sedan určený pre domáci trh. Po Triede E budú nasledovať modely z kategórie SUV. Divízia Mercedes-Benz Cars investuje do výrobného závodu v Moskovskej oblasti viac než 250 miliónov eur. Vo výrobe a správe nového závodu Mercedes-Benz bude pracovať viac ako 1 000 zamestnancov. Výrobný závod Mercedes-Benz Moscovia využije ekologickú výrobu a nasadí moderné technológie priemyslu 4.0.

Výrobný závod Mercedes-Benz Moscovia je ďalším krokom v našej stratégii, ktorej cieľom je vyrábať vozidlá tam, kde sú naši zákazníci. Profitujú pritom obaja partneri: Rusko aj Mercedes-Benz,“ tvrdí Dieter Zetsche, predseda predstavenstva Daimler AG a vedúci divízie Mercedes-Benz Cars. Mercedes-Benz je v Rusku od roku 2013 najpopulárnejšou prémiovou značkou.

 

Slávnostného otvorenia nového výrobného závodu sa zúčastnili Dieter Zetsche, predseda predstavenstva Daimler AG a vedúci divízie Mercedes-Benz Cars, Vladimir Putin, prezident Ruskej federácie ako aj rezortní ministri z Nemeckej spolkovej republiky, Ruskej federácie, lokálni politici a manažéri zodpovední za riadenie výrobného závodu.

 

Výroba nových osobných vozidiel v Rusku bude prebiehať pod vedením výrobnej spoločnosti Mercedes-Benz Manufacturing RUS (MBMR). Výrobný závod je súčasťou celosvetovej výrobnej siete s viac než 30 prevádzkami.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode