Melody Stepway

27.08.2016 10:30

Speváčka, hudobníčka a herečka Marcela Vilhanová a najnovší model Dacia Sandero Stepway 0,9 si zanôtili jednu peknú cestnú melódiu

Vaše účinkovanie v hudobnej skupine Sto Múch bolo od roku 2005, (vydali ste 3 CD) a o dva roky neskôr vás pán Štepka zavolal do Radošínskeho naivného divadla. Kam všade viedli vaše ďaľšie kroky? 

S pánom Štepkom sme sa stretli na Kremnických gagoch a na jeho podnet som prišla do Bratislavy. Účinkujem v RND od roku 2007 ako hudobník a naša spolupráca pokračuje ďalej. Študovala som v Banskej Bystrici saxofón a akordeón a stále vystupujeme s mojou kapelou Maca a Kapela roka. V lete už tradične hudobne hrám na Shakespeareovských slávnostiach, bohužiaľ už v poslednom predstavení Dvaja páni z Verony, ktoré malo derniéru toto leto v Bratislave a v Ostrave. Diváci ma môžu vidieť v SND v predstavení Aj kone sa strieľajú. Aktívne hráme s Peťkou Humeňanskou (spev) a Katkou Kozelkovovou ( violončelo) v hodobnom zoskúpení Bon Bon Trio. Na jeseň mám robiť hudbu do jedného predstavenia v divadle, čo som ešte nerobila, ale teším sa. No a idem sa vydávať! S choreografom Lackom Cmorejom si zakladáme rodinku.

Gratulujem! Svadobná hostina a zábava bude v Hriňovej, odkiaľ pochádzate?

Rozhodli sme sa, že to bude v Banskej Štiavnici na Počúvadle v podniku u starej Blaškovej, to je napol cesty medzi Bratislavou a Spišškou Novou Vsou, odkiaľ pochádza Lacko. V máji tam bol s „diablami“s predstavením Carmen a veľmi sa mu tam páčilo a mne tiež.

Leto sa končí, prichádza jeseň, ktorá zvykne byť nostalgická a možno sú zážitky na ktoré rada spomínate. Máte niečo milé z letných shakespearovských slávností?

V Brne pred dvoma rokmi sme Zuzke Norisovej na záver urobili prekvapko v predstavení Dvaja páni z Verony, keď sme ako zbojníčky jej zaspievali od Roba Grigorova pieseň Ona je Madona. Zuzka mala mať ešte text, ale nezmohla sa na slovo a od rehotu sa jej kotúľali slzy. Bola naozaj výborná atmosféra!

Veľa jazdíte autom pri presunoch s kapelou alebo v rámci hosťovania s divadlom?

Je fakt, že až v Bratislave som začala jazdiť autom, lebo dovtedy som sa presúvala spojmi. Časom sa to už nedalo stíhať, lebo už som mala veľa práce, tak som si od našich odkúpila najprv Peugeotíka 206 a potom Octavku, samozrejme za dobrú cenu. Lacko má ešte takú staršiu Renaultku. Musíme sa našim poďakovať, lebo nám prispeli väčšou časťou na svadobný dar, ktorým bolo auto, keďže čakáme bábätko a potrebujeme veľký kufor. Tak už máme doma kombi tmavohnedú Kiu cee´d. Išli sme pre ňu a dohadovali sme sa, kto bude na nej šoférovať. Išla som ja, lebo Lacko sa ponáhľal na skúšku... no veď my sa už nejako podelíme.

Juj, tak už máte bratislavské poznávacie značky alebo detvianske?

Peugeot aj Octavka boli s detvianskou ŠPZ-tkou, čo bola mega výhoda v Bratislave. Ak ma niekto zbadal a k tomu ešte žena vodička s červenými vlasmi, tak ma vždy pustili... lebo Panebože! Kia má však už bratislavskú značku.

Potrebujete auto s veľkým kufrom aj kvôli nástrojom alebo tak celkovo máte radi bezpečné autá s priestorom?

Hudobné nástroje vozím, ale aj všeličo iné. Veľké autá mám rada, od malička som jazdila na traktore, keď bola žatva. Ideš po celej ceste ako pán, aj rýchlo, aj som cúvala...vytúruješ a vlasy ti vejú. Paráda! Na kombajne som ešte nešla, ale aj to bude.

Tak potom pri presadnutí do auta, je to brnkačka po veľkých úžitkových vozidlách...ani pokuty ani búračky alebo predsa sa niečo udialo za šoférsky život?

Žiadna búračku ani ťukes, len jedna pokuta, ktorú som ako tak vyžmurkala! Ešte nebol v Nitre obchvat a bola tam 50-tka, tak som sa na Peugeote rozbehla a zrazu som mala na tachometri 70! Ponáhľala som sa na predstavenie Radošíncov do Trnavy, namerali ma, tak som začala vyťahovať peňaženku z kabelky v podobe kvetináča a policajt sa na mňa prekvapene pozrel a nerozumel, čo to robím. Záčal híkať, aká krásna kabelka a začal sa vypytovať kto som. Chcel mi dať pokutu 50 eur a nakoniec to bolo len 10 eur, asi vďaka kvetináču! To je zatiaľ moja jediná pokuta v živote.

Za čo alebo za aký priestupok by ste dávali pokutu vy, keby ste mali takú pravomoc?

Za tých, čo nedávajú smerovky! Väčšinou to robia na drahých autách a nechápem či nemajú na žiarovku. Stačí raz prebliknúť a je to! Nechápem, má drahé auto a nemá na žiarovku?!

Počúvate hudbu za volantom alebo máte radšej ticho?

Vždy som mala naplno pustenú hudbu v aute a neviem, čo sa stalo, ale teraz musím mať v aute ticho. Ak ju náhodou počúvam, strašne ma to zamestnáva a hneď to analyzujem. Lacko ma tiež pustenú hudbu ako podmaz, ale mňa to ruší. Možno je to tehotenstvom, ktovie?!

Marcelka, ako sa vám pozdávala Dacia Sandero Stepway 0,9 TCe s automatickou prevodovkou, ktorá získala označenie Easy-R s pohonom 90 koní?

Zvykala som si na automat, lebo táto jazda bola pre mňa po prvýkrát s automatom. Napriek tomu nemala som s tým problém, chcelo to určitý čas a potom to už išlo ako po masle. V režime eco bola úsporná jazda a na deravých cestách to nehádzalo. Vyššie sedenie bolo pohodlné a bezpečné, pre tých, ktorí nechcú nejaký veľký luxus je Sandero praktické auto s vnútorným priestorom bez zbytočných čačiek-mačiek. Mám rada jednoduché veci a interiér bol presne taký. Navigácia s tempomatom a s obmedzovačom rýchlosti môže byť, ale klimatizáciu veľmi nevyužívam, radšej si otvorím trošku okno... inak som sa rýchlo skamošila s každým detailom. Sandero Stepway s automatom je určite vhodné pre mladé začínajúce vodičky, ktoré sa s ním môžu vybrať kam majú chuť, keďže je podvozok vyšší, tak aj do terénu. Myslím, že aj mladí muži začínajúci jazdiť, ktorí chcú nadobudnúť istotu pri jazdení a nechcú sa silou mocou ponáhľať, tak si vychutnajú so Sanderom kľudnejšiu jazdu. A za dobrý peniaz je Sandero Stepway dobrou voľbou pre túto klientelu.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode