Média nadšene komentujú polročný zisk značky Opel, akciový trh reaguje euforicky

27.07.2018 10:00

Automobilka Opel se vracia do čiernych čísiel a za prvý polrok vykázala výrazný  zisk vo výške 502 milionov € a pozitivnu provoznú maržu vo výške 5,0 %. Na tieto údaje pozitivne reagujú tak výrazné ekonomické média, tak i akciové trhy – akcie skupiny PSA, do ktorých se Opel pred rokom začlenil, tak sa dramaticky posúvajú!

 

  • Opel se vracia do čiernych čísiel a za prvý polrok vykázala výrazný  zisk vo výške 502 milionov €

  • Provozná marža vzrástla na 5,0 %

Ide o najvýraznejší obrat k ziskovosti, aký som v automobilovej oblasti zažil za dlhšie obdobie" hovorí vo svojom komentári Jose Asumendi analytik spoločnosti JP Morgan.

Vauxhall môže sláviť ako v roku1999,“ hlása palcový titulok britského denníka The Times.

Pozoruhodný obrat k lepšiemu,“ konštatuje nemecký denník Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Zázrak!” lakonicky zhrnuje situaciu okolo Oplu francúzský ekonomický titul Les Echos.

 

Po oznámení polročných výsledkov prirovnáva rada analytikov Opel/Vauxhall k bájnemu Fénixovi, ktorý vstává z popola. „Výsledky hovoria samy za  seba – ide o malý zázrak,” tvrdí redaktor denníka Frankfurter Rundschau. Tento titul oceňuje predovšetkým fakt, že novým vlastníkom Oplu se podarilo behom  jediného roku znížiť fixné náklady o obdivuhodných 28 percent!

 

Pozitivny obrat Oplu je teda potvrdený," hovorí Jean Baptiste de Chatillon, finančný  riaditeľ PSA v rozhovore pre francúzsky ekonomický denník Les Echos. Podľa denníka vedenie koncernu PSA predpísalo Oplu rovnakú terapiu, ktorú samo použilo pre ekonomické ozdravenie PSA behom dvoch rokov: zníženie fixných i variabilných nákladov a zvýšenia transakčných cien.

 

Zamestnanci i vedenie Oplu majú môj hlboký rešpekt, jsú to skvelí ľudia,” ocenil tým Oplu šéf Groupe PSA Carlos Tavares.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode