„Media Drive“ – dynamická prezentácia modelov značky Ford

19.04.2013 10:27

18.4.2013 bol asi najkrajší slnečný deň, ktorý sme po dlhej zime zažili. Novinári mali pripravené jazdy na Zochovú chatu v pestrých modeloch značky Ford. Či už Kuga, faceliftované Fiesty v rôznych motorizáciach, Ranger mnoho iných zaujímavých, ale aj úžitkových modelov .

Ford Fiesta v motorizácii: 1.0EcoBoost 125HP/92kW M5, 3Door, Sport /Midnight Sky/, ale aj 1.0EcoBoost 100HP/74kW M5, 5Door, Titanium Plus /Blue Candy/. Tieto dva modely zaujali práve tým, že sú ideálnym spoločníkom do mesta pre každú ženu, ktorá je akčná, miluje dynamiku, ale aj pohodlie. To všetko tieto modely ponúkajú a nielen ženám vodičkám spĺňajú.

Veľkú pozornosť vzbudil nový Ford Kuga 4WD 2.0TDCi 163HP/120kW, M6 AWD, Titanium X. Okrem veľkorysej priestrannosti sa pýši modernou technológiou pohonu všetkých kolies, ktorý sa okamžite prispôsobuje terénu a jazdným podmienkam. Zaujímavý je systém bezpečnosti Active City Stop, ktorý automaticky aktivuje brzdy pri nízkych rýchlostiach, aby zabránil zrážke. Bezdotykové ovládanie dverí batožinového priestoru nás pobavilo, stačí mávnuť nohou pod nárazníkom a zadné piate dvere sa otvoria, alebo naopak zatvoria. 

 

Ako rodiný spoločník sa mi páčil Grand C-MAX 1.0 EcoBoost 125HP/92kW M6, Collection X, ktorý mal veľmi dobré jazdné vlastnosti a svojím priestorom a pohodlím dodával punc rodinného auta. Motor roka 1.0 EcoBoost naozaj zaujal aj v takom veľkom aute a tešíme sa, keď ho budeme môcť vyskúšať aj vo Forde Mondeo.

Mňa osobne zaujal model Ford Ranger 2,2 TDCI (150 k), ktorý sa právom pýši ocenením Medzinárodný pickup roka 2013.

Príjemne prekvapilo na ceste stretnúť počas testovania tento model dvakrát, takže úžitkovosť tohto auta je nepochybná, dokonca vo vnútri auta bolo nadmieru veľa priestoru a aj vodič sa cítil pohodlne a isto. Testovanie v  lese blízko Zochovej chaty bol ozajstným zážitkom a naozaj môžeme povedať, že v ťažšom teréne je ako doma! Ranger získal dokonca 5 hviezdičiek v NCAP.

 

Text: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode