Mazda6 získala prestížne ocenenie red dot design award

08.04.2013 13:36

Nová Mazda 6 dostala prestížne ocenenie red dot design award 2013, udeľované za mimoriadny produktový dizajn. Je to ďalší úspech pre fascinujúcu novú vlajkovú loď značky Mazda a jej revolučný dizajnový sloh „KODO - Duša pohybu“.

 

Porota zložená z 27 nezávislých odborníkov na dizajn, ktorá posudzovala jednotlivé produkty na základe deviatich kritérií, vyzdvihla u Mazdy6 vysokú úroveň dizajnérskej inovácie štýlu KODO. Tento oceňovaný dizajnový smer, vytvorený pre novú generáciu automobilov Mazda, je inšpirovaný explozívnym uvoľnením energie, ako ho možno vídať u divokých zvierat, ale napríklad aj u štartujúcich šprintérov.

KODO symbolizuje vitalitu a agilitu Mazdy, dokonale dopĺňa jej prístup ku konštrukcii vozidiel. Na konte má už niekoľko iných ocenení, napríklad European Design Award 2012 nemeckého časopisu Auto Bild (pre model CX-5) alebo prvé miesto v kategórii koncepčných automobilov (Mazda Takeri) v súťaži Automotive Brand Contest 2012, vyhlasovanej združením German Design Council.

 

Mazda6 ako druhý model značky v štýle KODO vychádza z koncepčnej štúdie Takeri. Aj vďaka tomu, že využíva plnú paletu prevratných technických riešení SKYACTIV Technology, prináša pre Mazdu typický pocit prepojenia vodiča s vozidlom - Jinba ittai. V súlade s víziou udržateľného Zoom-Zoom ponúka najnovšia vlajková loď značky Mazda tiež vynikajúcu hospodárnosť, dynamiku a bezpečnosť.

 

„Chceli sme, aby sa za novou Mazdou6 ľudia na ulici otáčali, aby zapôsobila na ich zmysly. Jej vyvážené proporcie vyvolávajú bezprostrednú túžbu nasadnúť a ísť,“ hovorí Peter Birtwhistle, šéfdizajnér z európskeho vývojového strediska Mazdy. „Ocenenie red dot za produktový dizajn je veľmi prestížnym svedectvom o tom, čo sme s KODO dosiahli.“

 

Čo je red dot design award

Ocenenie red dot design award patrí k najvýznamnejším dizajnérskym súťažiam na svete. Už od roku 1955 ho udeľuje nemecké Dizajnové centrum Severného Porýnia - Vestfálska. Ceny sú rozdelené do troch kategórií: produktový dizajn, koncepčný dizajn a komunikačný dizajn. V ročníku 2013 porota hodnotila 4662 príspevkov od 1865 výrobcov z 54 krajín. Víťazi si prevezmú ocenenie „red dot design award: product design 2013“ 1. júla v divadle Aalto v Essene. Ocenené produkty získajú nárok nosiť symbol červenej bodky, medzinárodne uznávaný ako pečať vynikajúceho dizajnu.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode