Maťo Homola začal novú sezónu TCR

03.04.2017 08:18

Belgický tím DG Sport Competition pod vedením skúseného Christiana Jupsina stavia do seriálu dve úplne nové Astry OPC TCR. V tej s tradičným číslom 70 bude sedieť Maťo Homola, v druhej šampión TCR Benelux 2016 Pierre- Yves Corthals z Belgicka.
Prvé stretnutie s novým autom býva pre jazdca o zoznamovaní sa s ovládaním, nastavení sedačky a prvých kilometroch s postupným zrýchľovaním. Maťovi sa tieto plány podarilo naplniť do bodky. Veľmi rýchlo našiel spoločnú reč s novými inžiniermi tímu DG Sport a postupne sa mu podarilo znižovať časy na kolo. S prvými kolami bol spokojný: „Prvý pocit z auta je veľmi dobrý. Musím si zvykať na úplne inú prácu s volantom a pedálmi, je to celkom iné ako vlani. No auto a jeho správanie sa na trati sa mi veľmi páči. Ešte s inžiniermi upravíme niekoľko maličkostí, ale sme na dobrej ceste,“ povedal po tréningu 22-ročný pretekár.

Úvodný víkend seriálu TCR na gruzínskom okruhu Rustavi International Motorpark pokračoval sériou voľných tréningov a dvojkolovou kvalifikáciou. Náš Maťo Homola sa počas dňa neustále zlepšoval a napokon sa mu podarilo zajazdiť čas 1:42,373. V silnej konkurencii to stačilo na 12. miesto. Z Kaukazu odchádza bez bodu a s priemerným 11. miestom v prvých pretekoch. Druhé preteky na 4,1 km okruhu Rustavi pri Tbilisi sa pre Maťa skončili tesne po štarte. Zozadu doňho tvrdo narazil hosťujúci jazdec Šota Abchazava z Gruzínska, ktorý je majiteľom okruhu Rustavi International Motorpark. "Potom za mnou prišiel do boxu a ospravedlnil sa mi, že on je zvyknutý jazdiť so systémom ABS a teraz zablokoval kolesá a nechtiac do mňa trafil. Bohužiaľ, zničil mi preteky, no taký je motoršport. Ja už teraz len musím myslieť na Bahrajn," poznamenal po pretekoch sklamaný Maťo.

Ďalšie preteky medzinárodnej série TCR sa pôjdu o dva týždne (15.-16.apríla) na okruhu Sachir v Brahrajne ako súčasť sprievodného programu Veľkej ceny Bahrajnu F1.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode