Maťo Homola s Hyundai Elantra N TCR s tímom Hyundai | Janík Motorsport v TCR Eastern Europe!

04.04.2023 23:18

Maťo Homolu,  slovenského automobilového reprezentanta netreba  predstavovať. Výbornou správou je, že tento rok ho netreba predstavovať-Výbornou správou je, že , tento rok ho uvidíme na eur'opskych kruhoch,  no ešte  lepšou je, že ho uidíme na SLOVAKIA RINGU aj na oboch českých okruhoch.


Ak sledujete motoršport, tak viete, že seriál TCR Europe sa na Slovensku konať nebude, pozornejší si hneď v nadpise všimli zmenu – Maťo mení šampionát, v ktorom bude jazdiť, pôjde o východoeurópsky seriál TCR Eastern Europe, ktorý sa bude konať v krajinách okolo Slovenska a ako sme aj spomenuli, tak aj na okruhu Slovakia Ring.
 

Jedným z hlavných dôvodov tejto zmeny bolo v čase rozhodovania nejasné smerovanie seriálu TCR Europe (aj kvôli jeho prepojeniu s novovzniknutým TCR World Tour). Jeho hlavný pozitívny dôvod v prospech TCR Eastern Europe je kalendár pretekov, ktorý zahŕňa okruhy blízko k Slovensku, čo sa odráža aj na nižšej finančnej náročnosti oproti TCR Europe. Jedny preteky sa pôjdu dokonca na slovenskom pretekárskom okruhu, Slovakia Ringu. Toto je výborná správa pre Slovenských fanúšikov a tiež pre Maťových reklamných partnerov.

Nemôžeme nespomenúť jeden z najdôležitejších dôvodov zmeny šampionátu u Maťa Homolu a tým je TCR World Ranking - hodnotenie jazdcov, ktoré bolo predstavené minulý rok. Do tohto hodnotenia zbierajú body všetci jazdci, ktorí jazdia v akýchkoľvek seriáloch pod hlavičkou TCR. Treba podotknúť, že TCR Europe a TCR Eastern Europe majú totožný koeficient bodov, čo znamená ich rovnakú úroveň z pohľadu získavania bodov do TCR World Ranking. Akonáhle bude mať Maťo dostatok bodov z TCR Eastern Europe, je veľmi pravdepodobné, že sa mu podarí kvalifikovať na TCR World Final, čo budú Majstrovstvá sveta TCR, ktoré sú naplánované na január 2024 na blízkom východe.

Aj tento rok Maťo pokračuje v stajni českého pretekárskeho tímu Hyundai | Janík Motorsport a druhý rok po sebe bude jazdiť na špičkovej technike ktorú už veľmi dobré pozná - Hyundai Elantra N TCR. Známe auto, známy tím – toto všetko sú devízy, ktoré chce Maťo zúročiť pri svojej ceste za víťazstvom v celej sezóne.

Už tento víkend sa budú konať prvé preteky seriálu v Nemeckom Oscherslebene, kde Maťo získal svoje prvé víťazstvo vo "veľkej" Európe v roku 2016, v seriáli TCR International Series. "Do Oscherslebenu sa nesmierne teším, zimná prestávka je za nami a ideme konečne opäť jazdiť!", hovorí Maťo a dodáva: "Je to zaujímavý okruh, som zvedavý, ako bude mojej Elantre vyhovovať. Ja mám jednoznačný cieľ a spravím všetko pre to, aby som domov doniesol čo najviac bodov," uzatvára Maťo
 
V prípade, že nebudete môcť sledovať preteky priamo na okruhu, určite poteší pokračujúca spolupráca s RTVS Šport, ktorá bude vysielať jednotlivé preteky, taktiež ich nájdete aj online na sociálnych sieťach.

KALENDÁR TCR EASTERN EUROPE 2022

  • 08. – 09. 04              OSCHERSLEBEN (Nemecko)
  • 29. - 30. 04               HUNGARORING (Maďarsko)
  • 20. - 21. 05               RED BULL RING (Rakúsko)
  • 09. - 11. 06               SLOVAKIA RING (Slovensko)
  • 05. - 06. 08               MOST (Česká republika)
  • 09. - 10. 09               BRNO (Česká republika)

 


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode