Máte doma alergika? Technológia Nanoe zlikviduje až 99,9% peľov!

27.06.2016 20:08

Rôzne alergie či astma už nie sú v dnešnej dobe ničím výnimočným. Podľa doteraz zverejnených prieskumov sa na Slovensku za posledných sto rokov zvýšil počet alergikov v populácii z pol percenta na 40 percent. Náš organizmus je v stále rastúcej miere ohrozovaný predovšetkým nepriaznivými vplyvmi okolia, medzi ktoré patrí aj zhoršenie životného prostredia a kvality ovzdušia.

Na alergény aj zápach
Medzi najťažšie zvládnuteľné alergény patrí peľ a prach. Najmä v lete, kedy vonkajšia teplota vzduchu stúpa, čo prirodzene vedie k intenzívnejšiemu vetraniu, sa  koncentrácia vzdušných alergénov zvyšuje aj v našich domácnostiach. Zníženie teploty a minimalizovanie potreby vetrania možno docieliť aj používaním klimatizácie, to však  ešte neznamená, že sa zbavíme zdroja našich ťažkostí.

Modely klimatizácií radu Z a XZ Panasonic Etherea  s technológiou čistenia vzduchu Nanoe prinášajú aj riešenie tohto problému. Tá účinne likviduje až 99,9% vírusov, plesní, baktérií a peľov priamo vo filtri vnútornej jednotky, čo v aktuálnej peľovej sezóne ocenia hlavne alergici a astmatici. Technológia Nanoe, uvoľňujúca iónové častice pre rýchle čistenie vzduchu, je tiež veľmi účinná v neutralizácii pachov - po 30 minútach je schopná odstrániť až 90% zápachu z tabakového dymu.

Ako technológia Panasonic Nanoe funguje?

Klimatizačná jednotka generuje elektrostatické atomizované vodné častice, ktoré pôsobia vo vnútornom filtri jednotky a následne sú vypúšťané do miestnosti z generátora klimatizačnej jednotky. Častice pochádzajú z kondenzovanej vlhkosti vo vzduchu, takže pre ich generovanie nie je potrebný zdroj v podobe zásobníka vody alebo jej prívod.
Tieto atomizované vodné častice s veľkým množstvom OH radikálov sa naviažu na alergén (napr. peľ alebo vírus) a využijú chemickú reakciu, pri ktorej sa odstráni vodík. Dochádza tak k reakcii pri ktorej sa odparí voda  a následne dôjde k eliminácii pôvodnej štruktúry škodlivého prvku vo vzduchu.

Nanoe častice majú pritom veľkosť iba jednu miliardtinu čiastočky vodnej pary, takže preniknú hlboko do jej štruktúry a dokážu tak odstrániť aj pach. "Technológia častíc Panasonic Nanoe patrí medzi riešenia, na ktoré sme hrdí. O účinnosti tejto technológie svedčí celý  rad testov aj ocenení, ako napríklad prestížne uznanie od Allergy UK," hovorí Jakub Šachl, Head of the Czech and Slovakian Market spoločnosti Panasonic a dodáva: "Respiračné ťažkosti a alergie, s ktorými sa, bohužiaľ, stretávame v stále väčšej miere aj u malých detí, predstavujú nielen  fyzickú záťaž, ale pôsobia aj na psychiku celej rodiny. Som rád, že aspoň z časti môžeme našimi technológiami zmierniť starosti rodičov týchto detí a umožniť im vytvoriť príjemné a bezpečné domáce prostredie."

Pre ďalšie informácie navštívte www.aircon.panasonic.eu

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode