Mám slabosť na čierne autá

09.01.2021 16:19

Charizmatická moderátorka rádia Európa 2 a redaktorka TV Markíza v relácií Teleráno, Zuzana Čimová, porozprávala o zážitkoch z autoškoly, pokutách, jazdení v zahraničí, o adrenalíne, o obľúbenej značke Kia a testovaní nového plughin hybridného modelu Kie X ceed

 

Prešla si regionálnymi médiami a zakotvila si ako moderátorka v rádiu Európa 2 a v Teleráne...je to tak?

 

Od malička bola pre mňa práca so slovom veľmi dôležitá a tak som si takú prácu v médiach vybrala. V rádiu Európa 2 som dva roky a môžete ma počuť od 13,00 – 16,00 tej hodiny. Ako redaktorka v televízii Markíza v rámci Telerána monitorujem dianie na sociálnych sieťach priamo v štúdiu, rovnako prinášam live reportáže do Ranných televíznych novín počas prenosu a tak sa mi prestriedavajú tieto dve aktivity.

Si mladá fešanda, ktorá si asi „nedávno“ robila vodičák, keďže viem, že si si kúpila nové auto?

 

Dva mesiace mám novú Kiu ceed a veľmi sa teším. Mám slabosť na čierne autá, tak mi jedno priviezli až zo Žiliny. A vodičák?! Ten som si robila v šestnástich, aby som ho mala čo najskôr. Mala som perfektného inštruktora, s ktorým bola vždy sranda. Nezabudnem, keď sme mali jazdy a v tom čase prebiehali MS v ľadovom hokeji a ja taký zodpovedný študent autoškoly som sa sústredila iba na jazdu. Môj inštruktor si doniesol malý tranzistor a počúval v aute, kto a kedy dal gól a ja som bola vystresovaná, že kam mám ísť. Podobných zážitkov mám oveľa viac...

Za aké priestupky najčastejšie platíš a podarilo sa ti už ťuknúť s iným autom?

 

Na mojom prvom starom aute sa mi podarilo ťuknúť s iným autom, ale bol ohnutý len zadný nárazník. Nič iné som nemala, ale s policajtami mám viac skúseností, pretože ako študentka som viac jazdila do Trnavy ešte s jednou spolužiačkou. Často sme sa ponáhľali a dostala som zopár pokút za rýchlosť. Hoci som dostala nižšiu pokutu ako bola najprv stanovená, ale nakoniec boli ku mne zhovievavejší a tešila som sa, že som mala akurát oblečenú sukňu, ktorá mi v tom možno trochu pomohla. :)

Zažila si v zahraničí inú dopravu ako u nás?

 

Dopravný systém ma fascinoval v Španielsku, pretože to bola jedna veľká džungľa! Podobných a bláznivých vodičov som videla v Dubaji. Veľa luxusných áut, nerešpektovanie vodičov medzi sebou, samé trúbenie a pripadalo mi to ako jeden veľký chaos. To mi utkvelo v pamäti. A v Londýne som si netrúfla skúsiť jazdu z druhej strany, ale z pohľadu pozorovateľa to bolo zaujímavé. Mala som predtým rešpekt.

 

Zažila si v živote niečo adrenalínové, na čo nikdy nezabudneš?

 

Dostala som taký darček na narodeniny, že som si mohla vyskúšať jazdu na pretekárskom aute na okruhu. Bol to síce iba krátky okruh, ale bol to adrenalínový zážitok, na ktorý určite nezabudnem. Bola som ohúrená, že mi to pretekárske auto nechali samej šoférovať, ale vo Formule ma viezli. Ďalší darček som mala, že som si vyskúšala tandemový zoskok z lietadla alebo som si skúsila výstup na Gerlachovský štít. Moje okolie ma pozná, že obľubujem adrenalín a rada prekonávam svoje limity.

Veľa mužov nás na cestách podceňuje, že sme horšie vodičky v porovnaní s nimi. Zdieľaš podobný názor?

 

Ako feministka by som nerada hovorila veci, ktoré nám ženám podkopávajú nohy. Ak by som to mala povedať diplomaticky, tak by to bolo o tom, že sa máme zlepšiť v niektorých reakciách a predvídaní, ktoré máme iné ako muži. Mali by sme si viac veriť a nenechať sa podceňovať ak nám vyčítajú nerozhodnosť. Vo veľa prípadoch také chyby robia aj muži, tak by som to nechcela generalizovať a nezáleží to vôbec od pohlavia.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode