Mám rada športovú eleganciu

22.05.2021 12:15

Mariana Slováková Konečná o hudobnom filme Discopříběh, čo zažila počas natáčania, pokuta za rýchlosť a ako jej hrozilo väzenie v USA. Testovanie hybridnej Hondy CR-V si môžete pozrieť vo videách. :)

 

Navštevovala si biele divadlo, účinkovala si v klipoch od Elánu, Teamu. Dokonca si bola na každej titulke časopisu Dievča, mohla si sa stať modelkou, ale ty si sa zviditeľnila ako Eva vo filme Discopříběh...

 

To som mala okolo 14 rokov a jeden z tých klipov videl pán Soukup a vybral si ma do hudobného filmu Discopříběh. Urobila som v Prahe čítačky a dostali sme hlavné role s Rudolfom Hrušínskym najmladším. ktorý bol vtedy iba študentom na vysokej škole. Boli sme tam dobrá partia a večer sme sa chodili zabávať. No a v Plzni som stretla svoju prvú lásku.

Čo zaujímavé si zažila počas natáčania Discopříběhu a čo bolo s tebou ďalej po tejto filmovačke?

V scéne ako nastupujem do električky ma chcel „Jirka“ opäť vidieť a pýtal si moje číslo. Vtedy električky nevedeli cúvať a ja som musela v električke prejsť 4 zástavky aj s komparzistami po celom námestí asi 20-krát! Bolo to únavné, ale miestami zábavné ako sme sa vozili. Po natáčaní som emigrovala do Nemecka, potom v roku 1999 som sa vrátila naspäť na Slovensko a vydala som sa.

V Nemecku si žila zopár rokov a majú tam prepracovanejší dopravný systém ako u nás. Máš nejakú príhodu z cestovania po tejto krajine?

 

Ako mladé dievča som tam išla z letiska s obrovským mercedesom ku kamoške na návštevu. Vyťahovala som z neho nejaké veci a ako som ho zabuchla, tak som si uvedomila, že som tam zabudla kľúč a auto sa zamklo. Zisťovali sme ako ho otvoriť, ale nechceli sme ho poškodiť, tak mi jeden cudzí pár z Mníchova za 250 mariek doniesli náhradný kľúč a tak sme auto otvorili. Určite to bola menšia škoda, ako keby sme ho násilne mali otvoriť. Odvtedy si na to dávam veľký pozor.

Nejaký čas si strávila v Amerike, kde si tiež šoférovala. Podarilo sa ti tam zaplatiť pokutu za nejaký dopravný priestupok?

Išli sme s kamoškou do New Yorku a cesta nám trvala asi 16 hodín, skoro dva dni. Prekročila som rýchlosť a zrazu za nami sme zbadali plno svetiel, húkačky. Kamoška už poznala ich systém a vedela, čo robiť. Tak som si dala ruky na volant a pozerala som dopredu. Policajt prišiel k nám so zbraňou, mieril na mňa a vyzval ma, aby som dala dolu okno. Vystúpila som z auta, ruky som dala na kapotu, potom ukázala doklady a zaplatila pokutu 150 dolárov. To už vážne nechcem zažiť. Celá roztrasená som pokračovala ďalej, ale nebolo mi všetko jedno.

Dúfam, že už si tam potom nič podobné nezažila...

 

Druhýkrát ma zastavili na Floride, keď som tam chodila do školy. Doklady som mala zabudnuté doma v inej kabelke. Sám policajt ma zastavil a nevedela som mu to v tom strese ani povedať. Vedel, že som cudzinka a ja som pochopila, že auto tam mám odstaviť a ísť na 4 dni do väzenia! Bola som celá bez seba... Tam sa totiž nevyjednáva, ale napadla ma spásonosná myšlienka, že kľaknem na kolená a rozplačem sa. Videla som nadjazd a povedala som mu, že odídem a nikdy ma už neuvidí. Dodnes neviem ako sa to podarilo, ale pustil ma a nikto mi z toho okolia nechcel veriť.

Zažila si adrenalínový zážitok na nejakom extra dobrom aute?

 

Jazdila som na Ferrari Lusso, čo bola limitovaná edícia. Išli sme s priateľom z Zurichu do Saint Moritzu. Bola to dosť dlhá jazda, ale na takom aute som si to fakt užila. V Nemecku som si vyskúšala neobmedzené rýchlosti a na takom športovom aute to bolo fantasticky adrenalínové. :)

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode