Mám rada priestranné autá

31.10.2020 11:29

Slovenská herečka a ambasádorka značky Opel - Natália Germani porozprávala o najnovších filmoch, dopravných systémoch v iných krajinách, o výhodách mamičiek vodičiek a testovaní nového modelu Opel Astra kombi

 

Po ukončení VŠMU si nezakotvila v trvalom angažmán, ale hosťovala si pred koronou vo viacerých predstaveniach v SND. Teraz okrem malej Zuny sa venuješ nejakým pracovným projektom?

 

V SND som mala viacero hier, ale medzičasom sa ich dosť zderniérovalo. Od septembra som chcela naskočiť naspäť, no situácia tomu zatiaľ veľmi nepraje. Počas tohto roka som stihla natočiť film Svetlonoc, ktorý mi ale dal dosť zabrať. Čo sa týka ďalších projektov na budúci rok, tak mám potvrdené pokračovanie rozprávky Princezna zakletá v čase, ktorá v Čechách zožala veľký úspech. Taktiež začiatkom roka by som mala pracovať na jednom česko-slovenskom filme, no či sa to vydarí už na jar, uvidíme...

 

Si ambasadorkou značky Opel a určite v tom zohralo rolu i tvoje meno, že?

 

Určite áno, lebo mám nemecké meno. Teším sa, že môžem od marca tohto roku jazdiť na modeli Grandland X, ktorý mi veľmi vyhovuje po každej stránke. Jazdím s malou dcérkou a v aute potrebujem priestor na kočík, autosedačku a všetky dcérine “haraburdy”. Presne toto pre mňa Grandland spĺňa. Vyhovuje mi aj presná cúvacia kamera, ktorú využivam vždy pri parkovaní.

 

 

Mala si na cestách nejakú kolíziu s iným autom alebo nedajbože so zverou?

 

Počas ciest na točenie som stretla jeleňa, ale našťastie sme nemali žiadnu kolíziu. Asi jediné, čo sa mi prihodilo bolo, že mi na diaľnici narazil malý kamienok do čelného skla. Bolo to na výmenu, lebo sa celé rozbilo a auto muselo ísť do servisu. V podstate, keď mám akýkoľvek problém, navštívim servis Opla a všetko mi dajú do poriadku. Aj preto nevylučujem do budúcnosti zostať pri tejto značke. Určite to však bude väčšie auto, lebo som si zvykla na výhody SUV-čka.

 

Kedy ťa policajti naposledy zastavili?

 

Spomenula som si, že v 16-tich rokoch som si robila vodičák na skúter a jazdila som na stodvadsaťpäťke. A o rok neskôr ma raz policajti kontrolovali na motorke, lebo som nezastavila na Stopke. Pokutu som nedostala. Zrejme videli, aká som vystresovaná, tak ma nechali odísť.

 

Je doba, kedy je ozaj ťažko v centre mesta zaparkovať. Každý z nás si už našiel papuču od mestských policajtov. Maš takú skúsenosť?

 

Mám milú príhodu, keď som bola niečo vybavovať v meste s malou a tá akurát nemala dobrú náladu. Nechala som auto na blikačky na 5 minút a keď som vracala, už mi dávali papuču. Dobehla som s kočiarom a páni mestskí policajti boli takí zlatí, že mi ju dali dolu bez pokuty. Vyriešili sme to dohovorom. Bežne to nerobím, ale bola to ojedinelá situácia. Myslím, že boli ústretoví aj vďaka tomu, že som mama.

Niečo také si v živote zažila, že ti vyrazilo dych?

 

Dotáčala som v Číne jeden česko-čínsky projekt o druhej svetovej vojne a zažila som tam vec, ktorá mi vyrazila dych. Na ceste zrazili autom muža, ktorý sa ešte nejakým spôsobom hýbal, tak sa vrátili naspäť a zrazili ho ešte raz. Potom prišli s plachtou a prikryli ho. V tom čase tam bol vraj zákon, že pokiaľ niekomu urobíte nejakú ujmu na zdraví, tak musíte zaňho platiť životné poistenie do konca života. Tak mi to aspoň vysvetlil prekladateľ...snáď v týchto časoch je to už inak.

 

Asi nielen v Číne je zložitý dopravný systém, ale aj mentalita ovplyvňuje vodičov v južných krajinách. Zažila si úplný chaos, na ktorý sa nedá zabudnúť...?

 

V tom asi najhoršie bolo Thajsko a Taliansko. Samé skútre a každý si jazdí podľa seba. O dodržiavaní dopravných predpisov sa nemusíme ani baviť. Vodiči sú drzí, každý z nich sa pichne, kde sa dá. Vychádza mi to tak, že čím južnejšie, tým väčší temperament a tým väčšia anarchia počas jazdy.:)

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode