Mám rada dupnúť na plynový pedál...

24.07.2021 08:54

Herečka a dobrá čarodejnica z filmu Fantaghiro 2 - Katarína Kolajová porozprávala o živote po boku populárneho muža v Taliansku, ale i o doprave, kurióznej nehode. Okrem toho vyskúšala nový Opel Crossland

 

Pri točení filmu Princezná Fantaghiro 2 vznikla láska medzi tebou a talianskym hercom Stefanom Davanzatim...ako to bolo ďalej?

 

Láska sa preniesla aj do reálneho vzťahu a odišla som žiť do Talianska za svojím princom a stala sa jeho manželkou. Vzdala som sa hereckej kariéry na Slovensku a dala výpoveď na Novej scéne. Herectvu som sa tam nevenovala, ale starala som sa o náš rodinný penzión a ranč. A po 20-tych rokoch som sa dočkala hereckých ponúk zo Slovenska a vrátila som sa na Slovensko. V Čechách som tiež urobila zopár filmov ako Kamarát do dešte 2, Sedem dní hříchu, Čerešňový chlapec.

Mala si ako žena výhodu po boku populárneho muža v Taliansku?

 

Ak som išla niečo nakúpiť do obchodu u nás kde sme bývali , tak mi zadarmo pribalili viac potravín ako som chcela kúpiť. Pamätám si, ako som išla kúpiť syr za 20 eur a pridali mi ho ešte viac asi za 50 eur...takých príhod bolo oveľa viac. Nevýhodou zase bolo, že som manžela musela na každom rohu s niekým odfotiť, tak sme potom menej chodili medzi ľudí, keď sme chceli súkromie.

 

Ak by si mala zaloviť v pamäti na spomienky z autoškoly, tak, ktoré by to boli?

 

Vodičák som si robila počas priemyslovky a bola to celkom zábava. Boli sme traja adepti v aute a nervózni sme po jednom robili skúšky. Urobili sme kolečko a pod mostom SNP naskočila červená , rýchlo som si presadla za volant a zrazu naskočila zelená. Zbrklo som dupla na plyn, vyletela som, zapišťali mi gumy, a od usmievajúceho sa popod fúzy skúšajúceho príslušníka, som dostala napomenutie, že mám jazdiť pomalšie. Našťastie som skúšky urobila, ale asi mi tento zlozvyk ostal .

Sú policajti v Taliansku iní ako tí naši na Slovensku?

 

Zastavili ma policajti, keď som akurát nemala pri sebe žiadne doklady, lebo muž mi ich vybral z auta, keď bol s mojím autom cvičiť. Pýtali sa ma, odkiaľ som, tak som povedala a potom, že v Taliansku žijem už dlhé roky. Nakoniec boli takí milí, že ma pustili bez pokuty a bola som rada, že som z toho vyviazla bez žiadnej ujmy.

Oni tam dopravné nehody neprežívajú ako my...mala si tam nejakú?

 

V Taliansku som mala jednu nehodu spolu s mojím otcom. Môjho muža sme boli odprevadiť na letisko, lebo išiel točiť film na Kubu. Vracali sme sa z Ríma, kde sme mali prenajatý dom a išli sme v kolóne. Nakoniec sa to celé pohlo, šliapla som na plyn a v tom sa ma otec niečo opýtal a ja som sa v tej chvíli otočila a nabúrala do auta predo mnou. Až tak, že mi vypadol chladič. Vystúpil chlapík s golierom na krku a vyšlo z neho, že dupol na brzdu, lebo chcel odbočiť. Prišli policajti a vyšetrili, že chlapík mal v to ráno nehodu a išiel práve z nemocnice s goliérom, samozrejme nemal čo sadnúť za volant, tak dostal pokutu a ja som vyviazla bez pokuty a s pokojom som mohla odísť.

Taliani radi jazdia na skútroch a vy patríte so Stefanom medzi nich tiež?

 

V Taliansku už v 15-tich rokoch môžeš jazdiť na skútri bez vodičáku. Stačí im občiansky preukaz. Na skútroch som jazdila s manželom, ale okrem skútra on má aj motorku. Vtipné býva, keď skútristi sa na semafore postavia vedľa seba a potom na zelenú vyštartujú všetci naraz. A ja samozrejme čakám, kým všetci odídu a potom s autom idem za nimi. Je tam napriek všetkému väčšia tolerancia ako u nás, kde sa stretávam skôr s agresívnymi šoférmi ako tolerantnými.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode