Mám rád značku Opel

31.12.2022 10:03

Mladý slovenský herec, ale aj fanúšik značky Opel Jakub Michalec si zajazdil na novom modeli Opel Astra plug-in hybrid a podelil sa s nami o zážitky z ciest. Je vášnivým motorkárom a jeho začiatky v šoférovaní, a všeličo iné si môžete prečítať v našom Silvestrovskom rozhovore.

 

Jakub, ty ako začínajúci herec prezraď nám, kde ťa môžeme vidieť okrem hosťovania v SND, v dramatickej hre Leni so Zdenou Studenkovou a v detskom predstavení Lomidrevo?

 

Po škole som nejaký čas rozmýšľal, čo také by som robil a rozhodol som sa pre štúdium herectva. Diváci ma môžu vidieť v divadle Arena v hre Tiso a mnohí ma môžu poznať zo seriálu Nemocnica, kde hrám ošetrovateľa. V budúcom roku verím, že bude ešte viacero hereckých možností, na čo sa veľmi teším.

 

 

Viem, že si nejaký čas pracoval v áčkach a jazdil na rôznych autách. Mal si starý Opel Astra z roku 2013 a celá vaša rodina je tejto značke verná. Ako to vlastne začalo?

 

Otec robí vo farmaceutickej firme v Trenčíne, prvýkrát si vzal firemné auto Opel Astra a veľmi bol s ním spokojný. Tá sa medzitým predala, ale máme ešte starší model Astry, na ktorej sme sa hádam všetci naučili jazdiť. Momentálne na nej jazdí sesternica. No a nakoniec ešte prišla rodinná Zafira a nový Grandland. Čo sa mňa týka, tak možno v budúcnosti by som si chcel splniť sen a kúpiť Opel Astra OPC. Snáď sa mi to raz splní. :)

 

 

Mal si nejakú kurióznu nehodu?

 

Bolo to v lete, keď som sa chcel kúpať a cestou som mal búračku. Stalo sa to pri Hlohovci na diaľnici, keď zozadu do mňa nabúralo auto. Pán mal požičaný starý Peugeot 206 od kamaráta, lebo svoje auto mal v servise, a tento Peugeot dostal zabrať…bol skoro na totálku. Rozbil mi moju staršiu Astru, ale potešilo, že auto bolo pojazdné a stačilo vymeniť blatník a zadnú karosériu a auto bolo v poriadku. Vodič si bol vedomý svojej viny, tak sme sa dohodli, že mi dá “cash” a rozlúčili sme sa. 

 

A čo s parkovaním, ktoré je v meste veľakrát obtiažne…dostal si už papuču?!

 

Parkovanie mi nerobí problém aj keď veľakrát v meste hľadám parkovacie miesto, ale v obchodných domoch nikdy nemám problém. Stalo sa, že som dostal svoju prvú papuču, pretože som parkoval v starom meste nad klubom pod lampou. Bola tam značka P bez dodatku, tak som s policajtmi polemizoval, či som vôbec porušil predpisy. Nič som s nimi neporiešil a dali mi natvrdo pokutu 10 eur. Pokuta síce nebola moc vysoká, ale išlo mi o princíp. Policajti povedali, že ľudia im volajú a oni to jednoducho musia riešiť. Dosť ma to nahnevalo, pretože som nikomu nezavadzal…

 

Pochádzaš z Myjavy, kde sú zákruty na niektorých úsekoch veľmi pekné práve na vášnivú jazdu na motorke. Máš takú skúsenosť?

 

Už ako chalanisko som osedlával malý Pionier a potom som mal modro-bielu motokrosovú Yamahu YZ250F, s ktorou som často jazdil na motokrosovej dráhe. Moje prvé začiatky na Pionieri boli zaujímavé, pretože som s ňou začal brázdiť na poli, keď sa akurát sušila ďatelina pre zajace. Povedali mi, že mám stlačenú spojku a ak ju pustím, tak sa zabijem, ale púšťal som ju pomaly tak nejako som sa odviezol a zapáčilo sa mi to. Samozrejme, že boli aj nejaké pády, ale stále ma to baví. Už pokukujem po nejakom veľkom modeli radu Harley Davidson. 

 

Cestoval si autom do Francúzska, tak prezraď, ako sa tam jazdí? Niečo ťa tam zaujalo?

 

Francúzski vodiči sú pohodoví a jazdia na cestách, kde sú tri aj štyri pruhy. Čo je takou zaujímavosťou, že neriešia pri parkovaní škrkance na svojich autách a neraz aj veľmi drahých. Ešte taký postreh, že na to, koľko tam majú francúzi kruháčov, tak vedia rýchlo a bezpečne jazdiť napríklad oproti talianom, ktorí sú príliš emocionálni hlavne pri trúbení a je to vidieť aj na ich temperamentnom šoférovaní. Určite v oboch krajinách je viac tolerantnosti ako u nás.

 

Text, foto a video: Alena Chrovátová

 

 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode