Mám rád spoľahlivosť značky BMW

10.12.2022 14:01

Režisér Michal Vajdička si našiel čas a vyspovedali sme ho na tému o práci v Národnom divadle v Prahe, aké projekty má do konca roka. Prezradil, prečo si kúpil päťkového bavoráka, aké má zážitky počas cestovania, ale aj o najdivokejšej doprave na Kube. To všetko si prečítate v našom rozhovore, ale aj testovanie BMW X2 M35i, ktoré vás určite zaujmú vo videách…:)

Veľa pracuješ v Prahe a dokonca ste mali nedávno premieru divadelnej hry. Ako sa volá?

 

Hordubal. Je to veľký projekt. Ide o dramatizáciu českého románu Karla Čapka. Národné divadlo má k dispozícii veľké budovy, jedna z nich má kapacitu 700 miest, preto je náročné vymyslieť inscenáciu tak, aby oslovila väčšinu divákov. V Narodnom divadle si to uvedomujú a preto sa snažia vytvoriť, pre inscenačný tím, ideálne podmienky. Do konca roka ešte musím na Slovensku dotočiť jeden seriál pod názvom Tomáš a Diana, ktorý diváci uvidia až v novom roku. V januári začínam skúšať v Národnom divadle v Brne hru Čakanie na Godota a končím sezónu v bratislavskom SND dramatizáciou poviedok Boženy Slančíkovej Timravy, pod názvom Deti. Medzitým sa musím venovať študentom na VŠMU, s ktorými by som tiež rád niečo naskúšal. 

Z toho, čo si povedal, som pochopila, že sa nacestuješ veľa a potrebuješ na presuny spoľahlivé auto. Podľa akých atribútov si si vyberal model svojho auta? 

 

Za volantom trávim v priemere 2-3 hodiny denne, teda viac ako v obývačke, preto som sa rozhodol zainvestovať a kúpiť kvalitné auto, v ktorom by som vydržal dlhé cesty a nebolel ma napríklad chrbát. Jednoznačne to smerovalo k značke BMW. Mal som veľmi dobré referencie od Tomáša Maštalíra, ktorý mi poradil, že ak nechcem dostať  poruchu niekde na diaľnici, alebo riešiť prípadné kolízie, tak by som mal preferovať kvalitnú značku. Päťkové BMW dobre sedí na ceste a cítim sa v ňom bezpečne. Hoci úplne nevyužijem dynamiku motora, keďže neporušujem dopravné predpisy, je pre mňa podstatnejšie, že je to tiché auto. Ak sedím v aute, v kolóne na D1, som úplne izolovaný od vonkajšieho sveta. Rád počúvam dialógy z filmov, samozrejme bez obrazu.

Servis auta máš spoľahlivý? Aké máš skúsenosti?

 

Mám veľmi dobrý vzťah so svojím technikom, ktorý chodí na všetky moje predstavenia do divadla. Vieme sa baviť o všetkom možnom a nielen o autách. Kto ma pozná, tak vie, že mám veľmi málo času. Takže, keď prídem do  autoservisu, len odovzdám kľúče pánovi Krivosudskému, ku ktorému mám absolútnu dôveru a viem, že všetko na aute dajú do poriadku a môžem znovu vyraziť na cesty.

Hlavne v zime, keď sú rôzne poveternostné nástrahy…spomínaš si na nejaký zimný zážitok?

 

Na diaľnici D1 je občas nebezpečno, lebo na Vysočine v kopcoch je zradný úsek, často tam prší, je hmla, námraza, dokonca som tam v zime videl autobus ako nevedel zabrzdiť. Zažil som tam také mrazy, že zamrzla aj nemrznúca zmes do ostrekovačov. Vytvorila sa mi na čelnom skle pena a aj tá zamrzla. Nič som nevidel. Dávam si záležať na výbere kvalitných zimných pneumatík, ktoré sú priľnavé na mokrej vozovke a dobre sedia, možno aj vďaka tomu som sa zatiaľ do žiadnej kolízie nedostal.

Spomínal si, že s priateľkou dokážeš na dovolenke sedieť na námestí pri káve  a prekecať 3-4 hodinky…Kde ste zažili najdivokejšiu dopravu?

 

Na Kube. Tam jazdia staré autá z dôb, keď tam boli ešte američania, ktorí po revolúcii  museli opustiť Kubu a všetko tam nechať.  Zaujala nás zdielaná doprava, čo znamená, že ak máš auto, tak ti ľudia nastúpia do auta, trebárs aj na červenej a ty ani nevieš ako a už tam máš vzadu sediacich ľudí. Kamarátka, ktorá tam žije, povedala, že je to najspoľahlivejší spôsob dopravy, pretože taxík sa ťažko zháňa a je pre nich veľmi drahý. Stačí zdvihnúť ruku a zastaví ti auto, povieš, kam ideš a vezme ťa. Išli sme z večere, Monika v elegantných šatách a ja v saku a stopli sme si džíp. Sadli sme si dozadu na drevenú lavicu a zrazu začali nastupovať kubánci, ktorí šli z dennej šichty. Bavili sa na nás, vôbec sme sa k ním nehodili…:)

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode