Mám rád rýchle auta

10.09.2023 20:07

Mladý herec Erik Žibek sa na Markíze sa prvýkrát predstavil v Rodinných prípadoch a v seriáli Pán profesor, hral rebela Nika. Videli ste ho aj v Oteckoch a aktuálne hrá gynekológa-pôrodníka Borisa Rusnáka v seriáli Mama na prenájom. Adrenalín si vyskúšal pri testovaní nového BMW M2 G87 a zážitky z jazdy si vychutnáte vo videách, ktoré vás určite zaujmú.


Aké máš najnovšie projekty, v ktorých ťa môžeme vidieť? Čo zaujímavé si zažil počas natáčania? 

 

Čo sa týka televízie, diváci ma môžu vidieť v seriáli Mama na prenájom, objavím sa aj ako epizódna postava v seriáli Výnimočná Nikol. A pokiaľ ide o divadlo, som súčasťou novovzniknutého divadla Azyl, v ktorom sa momentálne venujeme skúšaniu inscenácie Homo Hamlet, ktorá bude mať premiéru v októbri, tohto roku takže všetkých vás pozývam na predstavenie.

 

Máš nejaký nečakaný zážitok z autoškoly? 

 

To veru mám! Mal som jazdu v meste a môj inštruktor z autoškoly, približne 60 ročný vitálny chlap samonasieraceho typu, ktorý si vypeckoval počas našej jazdy pesničku Hallelujah, ktorú všetci dobre poznáme a  hmkal si tú melodiu až som mal zvláštny pocit. A podľa mňa sa cítil v tom momente, akoby hral v tom videoklipe. 

 

 

Platíš pokuty? Ak áno, tak za čo? 

 

Nestáva sa mi často, že by som platil pokuty, ale za tých desať rokov som zaplatil iba tri. Jednu za parkovanie a dve  za rýchlosť. Naposledy približne pred mesiacom. Dohodli sme sa na najnižšej možnej sume, keďže som išie iba o trošku rýchlejšie, a po a zaplatení sa ma pán policajt rýdzo stredoslovenským prízvukom spýtal: “ A ešte mi povedzte, odkiaľ že vás poznám?”

 

Zažil si niečo zaujímavé v zahraničí? Kde sa ti páči dopravný systém a kde naopak nepáči?

 

Tohtoročný roadtrip, ktorý som zažil po Čiernej Hore priniesol nielen pre mňa veľa zaujímavých situácií. Od jazdy po veľmi úzkych a kľukatých cestách, kde miestni nemali problém ísť rýchlosťou 100 km/h, cez dobytok na ceste, po prejazde po polorozpadnutým mostom to bolo ozaj náročné. Po tejto skúsenosti sa mi ozaj začal páčiť dopravný systém na Slovensku a vážiť si to, čo som bral ako samozrejmosť. 

 

 

 Čo iné okrem auta si jazdil? 

 

Veľa toho nebolo, ale veľmi ma bavilo šoférovať napríklad malú loďku na mori a vysokozdvižný vozík. Ten samozrejme na súši. Mám štátnicu z teórie hereckých techník, čo myslíte? :D Opravy radšej nechávam na odborníkov, ktorí sa tomu rozumejú. Raz som musel volať odťahovku po tom, čo ma predbehlo koleso z môjho auta. To bol naozaj bizarný a zároveň vtipný zážitok.

 

Ako vidíš tvojimi očami rozdiel v šoférovaní žien a mužov? Majú ženy problém v orientácii oproti mužom? V čom ženy vynikajú a naopak, čo im ako šoférkam nejde?

 

Obe pohlavia majú za volantom svoje plusy aj mínusy. ženy zvyknú byť opatrnejšie, no niekedy až príliš, čo potom brzdí premávku. Mužská odvaha môže ale ľahko skončiť nehodou, čo tú premávku zabrzdí tiež, preto by nám väčšia miera tolerancie určite neuškodila a zároveň s vysokou pravdepodobnosťou ušetrila aj problémy s tlakom.

Texto, foto a video: Alena Chorvátová

 

 

Ako vidíš tvojimi očami rozdiel v šoférovaní žien a mužov? Majú ženy problém v orientácii oproti mužom? V čom ženy vynikajú a naopak, čo im ako šoférkam nejde?

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode