Mám rád pohodlné a bezpečné autá...

06.01.2024 07:01

Vyštudovaný herec Dominik Gajdoš zavesil profesionálne herectvo na klinec a robí „mladejšieho“ na svadbách. S divadlom nestratil kontakt, pretože hrá v ochotníckom divadle, keď mu čas dovolí. Vyspovedali sme ho na tému auto-moto a zároveň otestoval nový model Seat Leon. Jeho dojmy nájdete vo videách a verím, že vás Dominikovou charizmou zaujmú. :)

 

Hral si v seriáloch, hosťoval v SND, moderoval rôzne podujatia, ale i v rádiu. Potom si sa dal na podnikanie a teraz si dosť známy na svadbách ako „mladejší“. Prečo nastala tá zmena?!

 

Diváci ma mohli vidieť v SND v predstaveniach, kde som naštudoval veľa zaujímavých postáv, ale aj na Malej scéne STU. Potom som odišiel z Ba a začal som podnikať. Postupom času som sa oženil a prišla taká myšlienka, že budem robiť s niektorými hereckými spolužiakmi mladejšieho. Mnohí poznajú skôr pojem starejší na svadbách, ale veď my sme mladí. :) Tí, ktorí by chceli využiť moje služby, tak ma nájdu na sociálnych sieťach alebo na stránke Mladejší.sk. Od Veľkej noci do polovice novembra som piatky a soboty na svadbách od Malaciek po Humenné. Žijem v Chynoranoch, kde sme oprášili ochotnícky súbor. Hrám tam a sčasti si to nejakým spôsobom kompenzujem., že nehrám už profesionálne.

 

Aký je rozdiel medzi mladejším a hercom, ktorý hrá na profesionálnej úrovni v divadle?

 

Určite byť mladejším je ťažšie ako, keď som hral s profesionálmi v divadle alebo vo filme. Na svadbe sa musím snažiť, usmerňujem, sprevádzam, robím súťaže a všetko organizujem tak, aby sa všetci ľudia zabavili. Dokonca, keď sa stalo, že sa manželia na svadbe pohádali, tak som musel vynaložiť všetko úsilie, aby sa to dalo do poriadku, aby ženích začal byť komunikatívny, čo sa nakoniec podarilo. Jednoducho robiť mladejšieho na svadbe si vyžaduje veľkú zodpovednosť. Snažím sa odporučiť mladomanželom, aby si svadbu urobili podľa seba a nenechali sa ovplyvniť rodičmi, pretože je to ich svadba. Naozaj sa snažím byť k svojej práci zodpovedný a pomáhať snúbencom tak, aby boli spokojní.

 

Cestuješ za svadbami a v rámci sezóny najazdíš aj 30 tisíc kilometrov. Čo všetko sa ti stane počas ciest po celom Slovensku?

 

Ak dostanem defekt, tak si ho sám opravím. Raz som použil sadu a inokedy som musel vymeniť koleso, ktoré mi doniesol kamarát, lebo som v kufri žiadne nemal. Auto mám permanentne nabalené všetkým možným, tak mám naozaj veľa vecí v aute, a stalo sa, že rezerva chýbala. A policajti ma poznajú hlavne v Trnavskom okrese, kde často fúkam v nočných hodinách pri návrate zo svadby domov. Raz som dostal tortu od nevesty a mal som ju na sedadle spolujazdca. Policajti boli zvedaví a asi mali na ňu chuť, ale nenafúkal som, tak som sa nemusel deliť.:) Občas sa stane, že príde pokuta za rýchlosť alebo som zle zadal špézetku do aplikácie a prišli mestskí policajti, ktorí mi dali minimálnu pokutu. 

 

Sú chvíle, kedy ti za volantom nebolo do spevu? Napríklad vážna dopravná nehoda?

 

Cestoval som s dcérou a auto, ktoré ma predbiehalo, tak začalo neskutočne dymiť. Nezabudnem na to, že zrazu som bol v tme a nič som nevidel. Zľakol som sa, pretože som mal v aute dcéru, ale nespanikáril som a nezastavil som, plynule som pokračoval v jazde a dúfal, že som stále vo svojom pruhu. Pomaly som začal vidieť a keď sa rozvidnelo, tak sa mi uľavilo. Pravdepodne sa mu dostal olej do turba a začalo to dymiť, čo chápem, že to bolo nepríjemné. Avšak ohrozovalo nás, okoloidúce autá a mohlo dôjsť k zrážke. Žiadnu dopravnú nehodu som nemal a snáď to tak zostane.

 

Bol si niekde v zahraniči, kde si porovnal rôzne dopravné systémy?

 

Na Kostarika jazdia na veľkých autách...malé autá som tam sp, tam videl veľmi málo. Žijú tam v ich jazyku Pura vida, čo znamená čistý život. Je to také slovné spojenie, ktoré používajú na viacero významov. Oni sa tým jednoducho riadia, a sú to naozaj ľudia pokojní, ktorí sa nenaháňajú. Raz na Silvestra sme boli v Ríme, kedy nebolo až tak veľa ľudí a boli sme tam hrať s divadlom dve predstavenia. Jazdili sme na veľkom VW Multivan, ale talianski vodiči boli divokí, tak si za volant radšej sadol herecky kolega Dano Žulčák, ktorý sa im východniarským temperamentom veľmi rýchlo prispôsobil. :) 

 

Ak by si mal povedať jednu krajinu, kde sa ti páči kvalita ciest oproti nám, tak, ktorá by to bola?

 

Švajčiarsko. Tam sa mi páči dopravný systém, ale najviac ich kvalita ciest. Musím povedať, že aj u nás sa to začína zlepšovať, síce na niektorých úsekoch sú ešte viaceré obmedzenia, ale pracuje sa na ich odstránení a lepšej kvalite. Niektoré cesty sú stále rozbité alebo sú na nichvýtlky, kde samozrejme podvozok a tlmiče dostávajú zabrať, ale inak vidím veľký progres na našich cestách.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode