Malé žihadlo

06.03.2021 10:02

Moderátorka rádia Vlna - Soryana nám porozprávala o svojom zvláštnom mene, o jazdení v zahraničí na štvorkolke, o ťukancoch a obľúbenej značke Opel, ale aj testovaní a porovnaní nového modelu Opel Corsa s jej starším modelom v rovnakej motorizácii

 

Poslucháči ťa môžu počúvať cez víkend. Viem, že ťa bavili Oldies párty, keď sa dalo stretávať s poslucháčmi. Spomínaš si na nejaký zážitok z týchto akcií?

 

Raz sme prišli na Oldies párty k jednému poslucháčovi a ten mi povedal, že jeho kamaráti sa s ním stavili, že moje meno je vymyslené a nemám ho ani v občianskom preukaze. Tak som mu ukázala občiansky a zostal v šoku. Moje meno je totiž japonského pôvodu. Meniny neoslavujem, ale vôbec mi to nevadí. Však to, čo nemám celý život, mi predsa nemôže chýbať.

Vraj, keď ste chodili na Oldies párty s firemným autom značky Opel, tak si si ho obľúbila? Je to dôvod kúpy, že si si vybrala Opel Corsa?

 

Firemný Opel Astra ma natoľko zaujal, že som začala pokukovať po tejto značke a nakoniec som sa rozhodla pre mestský Opel Corsa. Dokonca mi ho pri kúpe dali s takou peknou mašľou! Je to šikovné autíčko pre každú ženu. A ja som sa potrebovala presúvať z bodu A do bodu B. Nedávno som začala rozmýšľať aj nad novým autom. Je možné, že zostanem pri tejto značke, pretože som veľmi spokojná.

 

Je obdivuhodné, že si ešte neplatila žiadnu pokutu, ale nejaké cestné lišaje sa už na tvojom aute objavili?

 

Raz som Corsičku nešťastne ťukla o stĺp. Dúfala som, že tam nikto nie je, no v tej chvíli tam boli asi všetci. Mala som aj menšiu nehodu. Za daživého počasia v Bratislave na križovatke do mňa nabúral jeden pán, ktorý si ma vôbec nevšimol. Nevedela som čo mám robiť, tak som sa na šupu rozplakala, pretože to bola pre mňa jedna veľká neznáma. Našťastie sa ale všetko vyriešilo, zavolali sme policajtov a tí mu priznali stopercentnú vinu.

Niekedy v živote sa stanú veci, s ktorými nerátame a neočakávame ich. Zažila si niečo také nepredvidateľné na svojich cestách?

 

V Rakúsku sa mi stalo také menšie fau paux. So svojou Corsou som sa vybrala na nákupy do Viedne, no mala som iba našu slovenskú diaľničnú známku. Domov som sa vracala spokojná a šťastná a kamarát sa ma náhodou opýtal, či mám rakúsku diaľničnú známku. Tú som však nemala. A vtedy mi to docvaklo. Hrozila mi pokuta. Tak som sa rýchlo ponáhľala na najbližšiu pumpu a kúpila som si ju.

 

A čo dovolenky v zahraničí? Vieš sa prispôsobiť iným vodičom a dopravným pravidlám v krajinách, ktoré si navštívila?

 

Určite. Napríklad Gréci sú zvláštni svojím temperamentom aj za volantom. Jazdili tak, ako to cítili a k tomu ešte aj trúbili. Bolo to šokujúce, pretože som zvyknutá na dopravné predpisy, ktoré dodržiavam a musela som sa prispôsobiť ich zvyklosťam a byť ostražitejšia aj na požičanej štvorkolke, ktorej manévrovanie bolo iné. Dokázali sme sa s ňou dostať na rôzne pláže a prezrieť si tak celý ostrov Thassos. Z celej partie som mala vodičák iba ja. Tak som to zobrala do svojich rúk. Vo chvíli, keď som chcela "zamachrovať" sa mi podarilo „vykotiť“ môjho spolujazdca. Mali ste vidieť jeho výraz. :-)

 

Je tu marec a čoraz viac motorkárov sa objavuje na cestách akonáhle sa počasie umúdrilo a slniečko začalo viac svietiť. Čo ty a motorky?

 

Milujem motorky. Dokonca aj môj priateľ je motorkár. Jazdíme spolu, ale ja som iba ľadvinka, pretože vodičák na motorku nemám, ale nevylučujem možnosť dorobiť si vodičák aj na motorku.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode