Malé šikovné auto s výbornou spotrebou

13.12.2011 13:45

Moderátorka televízie JOJ - Erika Barkolová si vyskúšala mestský model autíčka Toyota Yaris 1,0 VVT-i

Moderátorka  
Na JOJ-ke moderujem známe Črepiny s hviezdičkou a pripravujem ich nielen ako moderátorka, ale aj ako redaktorka. Momentálne mám také obdobie ako je ticho pred búrkou. Nechajme sa prekvapiť. Okrem moderovania v televízii moderujem veľa eventov, ktoré aj veľakrát organizujem. Patria tam aj charitatívne akcie. Mnohí o mne možno nevedia, že som viac ako rok marketingovou šéfkou poisťovne Kooperatíva.
A samozrejme som v prvom rade maminou dvoch teenegeriek - pätnásťročnej Paťky a trinásťročnej Alexandry.

Sen
Mám svoje staré autíčko Peugeot 307, ktoré mi už dávno neslúži tak akoby malo a preto si nedovolím ísť s ním na dlhšie trasy. Po technickej stránke ho treba dať dokopy, ale v Bratislave s ním zatiaľ jazdím. Momentálne si nové auto nemôžem dovoliť. Rada snívam a jedným takým mojím veľkým snom je BMW X6. Páči sa mi aj Hyundai ix35 alebo Kia Sportage. Mám rada autá so zvýšeným podvozkom. Jednoznačne sú na prvom mieste SUV- čka kvôli bezpečnosti, ale aj úspornosti a preto uprednostňujem skôr diesel.

Dobré poistenie auta
Ťukance tie boli, sú aj budú. Dokonca som si nedávno našla poškodené auto na parkovisku. Nabúraný celý bok šoféra! Vinník nedal o sebe vedieť ani lístočkom za stierač....Nebolo mi to dvakrát príjemné. Ešteže mám dobrú havarijnú poistku a v dobrej poisťovni. Auto sa momentálne opravuje.

Chlieb náš každodenný
To pre mňa znamená auto, ktoré používam každý deň. Bývam mimo Bratislavy, tak najazdím denne minimálne 40 km. Pracujem aj cez víkendy. Okrem iného mám aj vodičák na veľkú motorku, ale už nejazdím a ani momentálne nemám žiadneho priateľa s motorkou vo svojom okolí.:-) Moja dcéra Paťka chce budúci rok vodičák na malú motorku a ja ju v tom podporujem. Veď ja sama som od štrnástich rokov s mamou jazdila na škodovke po dedine. Mám na to spomienky, na ktoré nezabudnem.

Mestská Toyota Yaris 1,0 VVT-i
Malé šikovné  auto s výbornou spotrebou. 80 % svojho času sa vozím sama, tak by mi toto autíčko v meste stačilo. A tá zaujímavá tyrkysová farba je tak netradičná, že je ihneď viditeľná na preplnenom parkovisku. Toyoty sú veľmi spoľahlivé autá a ich zovňajšok sa stále vylepšuje. Vo vnútri je vidieť moderný dizajn prehľadných budíkov umiestnených do stredu.  Všetko čo potrebujem vidím a mám po ruke. Cúvací senzor je prvok pre ženy, ktorý využijú  pri neustálom mestskom parkovaní. Veľké odkladacie priestory sú super a na to, že je Yariska zvonku malé auto, tak vo vnútri je miesta kráľovsky veľa! Vo dverách aj vzadu je dostatok miesta, ale aj veľký kufor. Jednolitrový benzínový motor bol tichý, ale trošku slabší pri predbiehaní, tak asi by som volila silnejší motor. Výmoly som na ceste necítila a preto je podvozok asi najväčší plus tohto auta. Tým je pre mňa Yariska mestský typ vhodný pre ženy do práce, s deťmi na krúžky a na nákupy a o pár rôčkov aj pre moju dcéru Paťku.  

Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode