Malá, ale šikovná!

17.11.2018 09:37

Herečka a speváčka Zuzana Hrvoľová si, ako vždy s úsmevom a riadnou dávkou energie, zamoderovala s novou Mazdou 2 na račianských cestách aj poľných cestičkách. Ako sa jej darí skĺbiť pracovné povinnosti pri malom synčekovi Jakubkovi sa dočítate v našom rozhovore...

Zuzka, ste na voľnej nohe, trošku aj pracujete aj keď ste momentálne na materskej dovolenke. Hoci si myslím, že materskou dovolenkou sa to nedá nazvať alebo áno?!

 

Venujem sa synčekovi Jakubkovi a v rámci časových možností stále účinkujem v známom detskom projekte Fíha tralala a koncertujem s našou kapelou Baby Band. Fíhu všetci rodičia určite dobre poznajú. Okrem toho, že cestujeme za detičkami po celom Slovensku aj Česku, pravidelne vydávame CD, či DVD s našou tvorbou. Najväčšou novinkou je práve čerstvo vydané prvé DVD kapely Babyband, na ktorom som sa podieľala nie len ako speváčka, či herečka, ale aj ako autorka textov piesní a scenárov. Pred nástupom na materskú som taktiež externe účinkovala v muzikáloch v divadle Tower Stage, na Novej scéne, či v autorskom muzikály, ktorý sa hral v DJP Trnava. Okrem toho spievam a moderujem na rôznych eventoch.

 

V budúcom roku budete mať nové predstavenia vášho projektu FÍHA tralala a mňa zaujíma, aké je detské obecenstvo vašimi očami?

 

Áno, naše turné s predstavením Rok sa po takmer dvoch rokoch končí a pripravujeme niečo nové. Deti sú vzácni a veľakrát nároční poslucháči. Tým, že naše projekty sa dostali do povedomia detí, na živých predstaveniach si musíme dávať pozor na to, aby sme sa nepomýlili v textoch a choreografiách. Deti poznajú naše pesničky, majú to napočúvané, a preto nás pozorne sledujú a malé chybičky okamžite opravujú. Naozaj sa pri nich musíme poriadne sústrediť. Dávajú priamo počas predstavenia väčší feedback ako dospeláci. Majú k tomu priestor, môžu tancovať a spievať pod javiskom, je to veľmi živé a každé predstavenie je iné. V niektorých mestách sú deti tichúčke, niektoré sú naopak živšie a chcú sa s nami počas predstavenia rozprávať, kladú nám otázky, na chvíľku sa stanú naozajstnou súčasťou nášho rozprávkového sveta.

 

Autoškolu ste si robili v Bánovciach nad Bebravou. Je to asi rozdiel oproti Bratislave?

 

Mala som perfektného inštruktora autoškoly, s ktorým bol celý kurz veľmi zábavný a bez stresu. Pri nástupe do autoškoly som už vedela základy šoférovania, hoci na ceste v premávke som bola prvýkrát. Bola som pripravená a hecoval ma skôr k rýchlejšej jazde. Nebola to tá typická autoškola, ktorú všetci nervózne obiehali, ale skôr také kamarátske jazdenie a usmerňovanie. V Bánovciach nie je ani jeden semafór, takže som poctivo naučená na všetky križovatky a v BA, keď vypnú semafóry, som jedna z tých šťastných, čo vedia, čo majú robiť. :)

Ako by ste sa charakterizovali ako vodička?

 

Myslím si, že som dobrá vodička, snažím sa jazdiť predpisovo, ale sem-tam aj dynamicky. Manžel mi občas hovorí, že jazdím ako pirátka ciest. Dávam si pozor, nelepím sa, lebo to sama nemám rada. Ak vozím synčeka, v aute ho mám vpredu vedľa seba v autosedačke v protismere aby som ho mala stále na očiach.

 

Šarmantná blondínka asi neplatí pokuty, pretože pozitívna energia sa dokáže preniesť aj na pána policajta alebo sa mýlim?!

 

Pokutu som zatiaľ veru neplatila, tým pozdravujem všetkých milých policajtov, ktorí ma pustili s napomenutím. I keď príležitosť občas bola. Dvakrát som mala dokonca papuču na kolese, ale neplatila som. Vtedy som ešte jazdila na bánoveckých špztkách, tak som bola ako zblúdilý Holanďan. Raz ma naháňali, pretože som telefonovala za volantom. Aj ma dobehli, ale veľmi som sa ospravedlnila, že to už nikdy neurobím a pustili ma s dohovorom. Odvtedy používam handsfree, alebo momentálne bluetooth v autorádiu.

 

Kde sa vám nepáčia vodiči a čo by ste si rada vyskúšala v nejakej inej krajine ako u nás?

 

Nepáčia sa mi vodiči vo Francúzsku a Taliansku, lebo je to tam také zmätočné a divoké. Všetci sú všade a nonstop trúbia, kričia, gestikulujú. Šialenstvo! Čo ma však láka je pravostranné riadenie v Anglicku. Rada by som vedela, akoby som zvládala tu druhú stranu cesty. To by bola sranda!

Myslíte si, že zlé videnie môže ohroziť premávku v cestnej premávke? Ako to vidíte vy?

 

Určite by vodiči mali dbať na svoj zrak a tí, čo nosia okuliare, mali by chodiť na pravidelné prehliadky, pretože aj zlé videnie môže spôsobiť dopravnú nehodu. Mám rešpekt pred sivými a striebornými autami, ktoré splývajú s vozovkou a nie je ich na ceste dobre vidieť. Dokonca za šera, hmly a zlých poveternostných podmienok má vodič čo robiť aj s dobrým zrakom. Netreba to podceňovať a treba dávať pozor.

 

Každý vodič mal ťukes, nehodu či už z vlastnej viny alebo bol obeťou. Aký bol váš prípad?

 

Nehodu som nemala. Jediná vec, ktorá sa mi stala, že ma tak oslepilo slnko, že som si ťukla auto do zaparkovanej vlečky pred domom. Samú ma to šokovalo, pretože na ceste v premávke si dávam naozaj veľký pozor. Iná kuriozitka, čo sa mi stala - na diaľnici mi odišla prevodovka a nedalo sa mi urobiť nič, iba na neutráli najbližšie zísť z diaľnice a tam som zostala stáť.

 

Niekedy sa dostaví mikrospánok a riadna únava po dlhej jazde, ako zvládate jazdu v noci?

 

V noci jazdu zvládam, s mikrospánkom zatiaľ, našťastie, nemám skúsenosť, ale určite radšej jazdím za svetla, ak sa dá. Úprimne v noci som radšej vodičom, než spolujazdcom. Viac sa bojím, keď to nemám pod kontrolou, potom sa snažím zabávať šoféra, veľa rozprávam a to vie niekedy liezť na nervy. Dôležité sú prestávky, ktoré robím, ak jazdím dlhé, viac ako cca. dvojhodinové, trasy.

 

Aké boli vaše pocity z novej benzínovej Mazdy 2 Skyactiv v jednapäťkovej motorizácii?

 

Ideálne auto do mesta! Po nastúpení som zistila, že ten priestor je ozaj veľký aj keď zvonku je auto menšie, vo vnútri som sa necítila stiesnene. Mám tu uloženého synčeka vo vajíčku na prednej sedačke. Obaja máme dosť veľa miesta. Fotili sme vo vinohradoch a na malom úseku sa to veľmi dobre otáčalo a ešte k tomu v kopci! Naozaj je to obratné a šmrncovné auto. Trošku som hľadala štartovací gombík, ktorý bol skrytý za volantom, ale je to sila zvyku, druhýkrát by som ho, samozrejme, našla. Zoznámenie s interiérom bolo príjemné, všetko bolo po ruke, neprečačkaná palubovka s klavírnym lakom bola veľmi elegantná. Mnoho detailov pôsobilo luxusne. Veľká obrazovka sa dala ovládať pomocou tlačidiel na stredovom tuneli a to mi prišlo praktické, že sa nemusím naťahovať k bližšie k displeju. Príjemné sedenie na všetkých sedadlách, vzadu sa odvezú aj vyšší cestujúci a priestoru majú dostatok. Jednapäťka uháňala a dynamicky bola svižná, keď bolo treba zrýchliť. Aj v kopci. Na hrboľatej ceste nebolo cítiť jamy a vo vnútri to bolo tiché. Svetlá strecha z vnútra bola svieža. Celkovo Mazda 2 mala nadčasový dizajn a myslím si, že pristala aj malému Jakubkovi. Praktickosť auta ocenia začínajúce rodinky, ale aj mladé vodičky, ktoré potrebujú natrénovať.parkovanie... Mazda 2 je ideálnou kamarátkou do mesta...

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode