Majster sveta si pozrel výrobu svojej Kia Sportage

17.08.2016 09:39

Držíme palce Matejovi Tóthovi


⦁    Spoločnosť Kia Motors Sales Slovensko je oficiálnym prepravcom športovca
Mateja Tótha
⦁    Matej Tóth je prvým slovenským majstrom sveta v chôdzi na 50 km
⦁    Na práve štartujúcej olympiáde v Rio De Janeiro má tie najvyššie ambície
⦁    Športovec s rýchlymi nohami zavítal do výrobného závodu Kia Motors Slovakia
⦁    Ako to dopadlo, môžete vidieť na videu


Spoločnosť Kia Motors dlhodobo podporuje úspešných športovcov, ktorí excelentne reprezentujú svoju krajinu a robia jej dobré meno vo svete – či už je to dlhodobá spolupráca s tenisovou hviezdou Rafaelom Nadalom, s austrálskou reprezentantkou vo vodnom slalome Jessicou Fox a ďalšími. Na Slovensku spolupracuje s HC Slovan Bratislava, je Kia hrdým partnerom národnej futbalovej reprezentácie a od jesene 2015 aj oficiálnym prepravcom majstra sveta Mateja Tótha.
Matej Tóth je prvým Slovákom v histórii, ktorý sa stal majstrom sveta v chôdzi na 50 km. V auguste 2015 na svetovom šampionáte v Pekingu časom 3:40:32 triumfoval a získal zlatú medailu. Letné olympijské hry v Rio De Janeiro práve dnes otvoria svoje športoviská pre športovcov celého sveta a Matej, ktorý tu má tie najvyššie ambície, sa na ne veľmi zodpovedne pripravoval. Napriek tomu si našiel v nabitom prípravnom programe chvíľu času a v rámci preberania kľúčov od novej Kia Sportage si pozrel aj výrobný závod Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom. Lepšie povedané, skôr si ho celkom rýchlo prešiel... Mateja v Žiline už poznajú, zavítal totiž aj na Kia rodinný deň, kde rozdal množstvo autogramov, keďže je svojimi vynikajúcimi športovými výsledkami, ale aj fair-play postojom príkladným vzorom pre mnohých mladých ľudí a najmä deti.
„Som veľmi rád, že sa podarilo nadviazať spoluprácu práve so spoločnosťou Kia Motors, pretože túto značku pokladám za našu domácu, slovenskú značku. Napriek tomu, že som chodec a mnoho ľudí si myslí, že všade chodím pešo, nie je to tak - pri svojich povinnostiach si fungovanie bez auta neviem predstaviť. Vyskúšal som si aj predchádzajúcu generáciu modelu Kia Sportage a som hrdý, že takéto kvalitné autá sa vyrábajú na Slovensku“, uviedol Matej Tóth pri preberaní novej Kia Sportage.
Meno Matej Tóth sa objavuje už druhý krát v prestížnych svetových rebríčkoch desiatich najlepších atlétov sveta v jednotlivých disciplínach, ktoré zostavuje britský odborný magazín Athletics Weekly.  Podľa expertov je jasná svetová jednotka v chôdzi na 50 km, za ním sú Austrálčan Tallent a Tanii z Japonska. V roku 2014 skončil 33-ročný atlét VŠC Dukla Banská Bystrica v rebríčku druhý, za rok 2015 mu však prvenstvo už neušlo. "Tóth je lídrom vďaka dvom extrémne kvalitným výsledkom - tretiemu času histórie 3:34:38 v Dudinciach a víťazstvu na MS 2015 v Pekingu,“ zdôvodnili odborníci prvenstvo rýchleho Slováka.
Matejov veľký deň na olympiáde v Riu nastane v  piatok 19. augusta, kedy štartujú preteky v chôdzi na 50 km. V Kia Motors mu želáme, nech sa mu naplnia jeho ambície a držíme mu palce.

Video z návštevy Mateja Totha v Kia Motors Slovakia nájdete tu:
https://www.dropbox.com/sh/n0r5out2xk1qnhp/AAAPw1xGAz4jrhLGR4oD6f5Da?dl=0

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode