Lyžovačka z domu na Stuhleck so Slovak Lines!

19.01.2020 17:09

Dokonalú lyžovačku nemusíte plánovať dopredu. Jednoducho ráno sadnete do autobusu Slovak Lines, o dve hodiny vystúpite v Alpách, priamo pod svahom Stuhlecku, celý deň lyžujete a večer vás rovnaký autobus odvezie domov. Navyše s oveľa výhodnejším skipasom. Vyrazíte každú sobotu, nedeľu a počas školských prázdnin z Autobusovej stanice v Bratislave, z nástupišťa č. 4 o 7.00 ráno a pod svah Stuhlecku prichádzate o približne 9.00 a naspäť po uzavretí vlekov vyrážate autobusom  o 16.30. QR kód z vášho lístka na autobus vám otvorí rampu na parkovisko na Autobusovej stanici na celý deň zadarmo. Na tejto linke je preprava zvierat výlúčená.

Výhodnejší skipas

Za oveľa výhodnejšiu cenu než v pokladni na svahu máte v cene lístka aj skipas, ktorý si môžete zakúpiť online cez web alebo appku Slovak Lines a pri nástupe sa ním jednoducho preukážete na displeji telefónu. Lístok je platný na konkrétny daný deň a nie je možné ho stornovať, odporúčame zakúpiť si ho aspoň deň vopred, nie je možné zakúpiť si ho v deň zájazdu u vodiča autobusu. Ak nelyžujete, tak na Stuhleck sa odveziete aj ako sprievod vašich detí a známych. Stačí si kúpiť lístok bez skipasu.

Ozaj, autobus na Stuhleck prekračuje hranice, takže nezabudnite, že musíte mať pri nastupovaní pri sebe preukaz totožnosti, inak by ste nemohli nastúpiť. Dvojhodinová cesta rýchlo ubehne ak sa napríklad zoznámite so susedmi  v autobuse a to robí ešte príjemnejšiu atmosféru, ktorú si v podstate vytvárate vy a vaše okolie.

V čase obeda luxusný autobus vám je k dizpozícii na parkovisku pod svahom, ale tí lyžiari, ktorí chcú využiť reštauračné zariadenia na svahu, tak je k vám dispozícii chutná strava. Typická rakúska špecialita ako je vývar s pečeňovými knedličkami a viedenská šnicľa vždy poteší hladných lyžiarov.

A potom už len lyžujete, ale nezabudnite sledovať čas, aby ste na čas prišli k autobusu. Po skončení lyžovačky treba použitý skipas vrátiť vodičovi. V prípade, že cestujúci nevráti použitý skipas, bude povinný vrátiť zaň 2€ zálohu.

Aspoň základné údaje o Stuhlecku

Stuhleck pri obci Spital am Semmering je so svojimi 1783 metrami nad morom najvyšším vrchom na východnom okraji Álp a zároveň najväčšie lyžiarske stredisko východného Rakúska. Stuhleck bol v roku 1891 prvým vrcholom, na ktorý bol uskutočnený výstup na lyžiach. Táto udalosť urobila z regiónu okolo Semmeringu jedno z popredných stredísk zimných športov v Rakúsku.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode