Luxus vo výbave Laurin & Klement

30.09.2015 20:07

Vo svojej tretej generácii je Škoda Octavia nielen fleetovým vozidlom, ale patrí medzi najpriestranejšie rodinné autá, ktoré u nás majú svoju tradíciu. Špeciálna verzia výbavy L&K označená priezviskami zakladateľov českej automobilky veľmi zaujala hnedým elegantným kabátom s dobrým obutím - 18 palcovými kolesami a s nenápadným nápisom na predných blatníkoch. Štandardom výbavy  je adaptívny tempomat, elektricky vyhrievané sedadlá, vpredu aj vzadu parkovacie snímače či elektrické otváranie piatych dverí. Hlavné svetlomety sú bi-xenónové s LED denným svietením.

Vo vnútri vás očarí hnedé podfarbenie dverí a palubnej dosky, ktoré boli ozaj štýlové s nápismi L&K. Jemné podsvietenie vnútorných kľučiek pridávalo podmaz elegancie, ale najviac zaujal dotykový displej s modernou grafikou v strede palubovky. K tomu hralo dobre ozvučené autorádio a už len naladiť vašu obľúbenú stanicu! Pohodlné a priestranné sedenie na všetkých sedadlách bolo potiahnuté alcantarou, ale okraje a bočné vedenie bolo v koži. Sedadlá vyžarovali komfort a luxus ako sa patrí. Našli sme aj veľa praktických vychytávok a detailov ako je gumený držiak na mobil a množstvo odkladacích priečinkov. Mamičkám s nákupmi určite poslúži praktické ovládanie veka kufra a ak sa pozrieme na podvozok, tak bol výborný a necítili sme silnejšie nárazy hrboľatých ciest a nerovností, hoci to malo trošku mäkkšie pruženie na rozdiel od iných áut koncernového pôvodu.

Dieselový štvorvalec s dvojspojkovou prevodovkou DSG bol svojou dynamikou predurčený skôr na dlhšie cesty ako jazdenie mestskými uličkami, ktorými sme viac jazdili. Priemerná spotreba nám vyšla okolo 6 litrov na 100 kilometrov, čo je na tento typ auta v poriadku, ale jazdili sme väčšinou v meste. Na diaľniciach to bolo určite menej...

Cena testovaného modelu je 31 434 eur a to vôbec nie je veľa za komfort limitovanej verzie Octavie Combi L&K, pretože ponúka najmodernejšie technológie, krajší dizajn, obrovský priestor a pohodlnú jazdu.

Text a foto: Alena Chorvátová

 

Škoda Octavia Combi Laurin & Klement  
Zdvihový objem cm3  1 968
Max. výkon v kW (k) pri 1/min 110 /150 / 3500
Max krútiaci moment v Nm pri 1/min 320/17500-3000
Maximálna rýchlosť v km/h     213
Zrýchlenie v sek. 0-100 km/h 8,7
Spotreba mesto/mimo/kombi (l/100km)  5,4/4,1/5,5
Cena testovaného modelu 31 434 €

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode