Los Angeles Design Challenge: Trieda G pre rok 2025

23.11.2012 10:22

 

Mercedes-Benz triedy G v roku 2025. Aký bude v tak vzdialenej budúcnosti? Naznačiť sa to pokúsili dizajnéri značky s hviezdou. Pre najnovšiu výstavu Los Angeles Design Challenge pripravili štúdiu Highway Patrol Vehicle 2025 ako víziu policajnej triedy G. V životnej veľkosti tiež vyhotovili model na kolesách Ener-G-Force, ktorý zase predstavuje bežnú verziu ikonického offoroadu G aká by mohla byť v tak ďalekej budúcnosti.


Trieda G bude, podľa vízií pre rok 2025, najmä ekologické športové úžitkové vozidlo, šetrné k životnému prostrediu a pohyblivé v teréne. Pri výraznej modernizácii si zachová inšpiráciu základnými tradičnými proporciami a prvkami. Nové môžu byť napríklad malé plochy okien, výrazná predná časť s expresívnou maskou chladiča, či obrovské kolesá. Do oblasti sci-fi zatiaľ patrí pohon bez emisií na recyklovanú vodu, z ktorej si bude vozidlo vyrábať vodík pre svoje palivové články na napájanie elektromotorov v nábojoch kolies. Zaujímavosťou vo výbave je aj topografický skener okolia, ktorý má regulovať pruženie, tlmenie a ďalšie parametre podvozku pre optimálnu trakciu v teréne i na bežnej vozovke.


„Ener-G-Force je víziou offroadu, ktorý symbolizuje dobrodružstvo budúcnosti a zároveň sa inšpiruje génmi terénnej ikony značky Mercedes-Benz – modelu G. So svojou modernosťou a štýlovosťou by však mohol byť aj predzvesťou nového začiatku reči foriem terénnych vozidiel značky Mercedes-Benz.“ Upozorňuje šéfdizajnér divízie Mercedes-Benz Cars
Gorden Wagener.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode